Nové luxusní telefony LG zazářily na 3GSM kongresu 2007

16. 2. 2007 23:43    Rubrika: Tiskové zprávy

LG Electronics, světová jednička v oblasti mobilních komunikací, uvedla na Světovém kongresu 3GSM 2007 ve španělské Barceloně své nejnovější produkty z oblasti mobilních telefonů, které jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a luxusním designem. Jedním z hlavních hitů byl dlouho očekávaný telefon LG Shine, druhý model luxusní řady Black Label, který společnost LG uvede i na českém trhu.

Nové luxusní telefony LG zazářily na 3GSM kongresu 2007

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost LG představila ve Španělsku i další unikátní mistrovské dílo. Výsledkem spolupráce LG s módním domem PRADA je telefon nesoucí jméno LG PRADA, který je díky svému prestižnímu vzhledu a použití průkopnické technologie dotykového displeje zakladatelem zcela nové kategorie mobilních telefonů.

Ve spolupráci se společností Nortel uvede LG technologii příští generace LTE (Long Term Evolution), která ve srovnání s technologií HSDPA umožňuje až dvojnásobnou rychlost datového přenosu. Společnost LG vystaví také svůj druhý HSDPA telefon pro komerční využití a během kongresu předvede i své technologie HSPA (HSDPA, HSUPA), WiMAX a mobilní vysílání (DVB-H, MediaFLO a DMB).

„Společnost LG upevnila svou pozici na světovém trhu především díky modelu LG Chocolate,“ uvedl Dr. Skott Ahn, prezident a výkonný předseda pobočky společnosti LG Electronics Mobile Communications Company. „Důležitost evropského trhu pro výrobce telefonů stále roste, protože právě na tomto trhu dochází k rapidnímu zvýšení poptávky po produktech vybavených nejnovějšími technologiemi i módním designem.“

„3GSM Congress byl pro společnost LG jako špičkového výrobce v oblasti mobilní telefonie dalším důležitým krokem vpřed. Uvedli jsme jednak telefon Shine, druhý model úspěšné řady Black Label, a dále telefon LG PRADA,“ dodává Dr. Ahn. „Tyto dva modely jsou zářným příkladem toho, jak naše nepřetržité inovace přinášejí zákazníkům maximální požitek při používání našich produktů.“

Hlavní produkty LG představené na kongresu 3GSM World Congress 2007

LG Shine (KE970)
Funkcemi nabitý tenký telefon společnosti LG byl navržen v sofistikovaném
a zároveň velice módním „kovovém“ provedení. Je to maximálně tenký telefon s módní zrcadlovou přední stranou, která se po aktivaci telefonu jako mávnutím kouzelného proutku změní na vysoce kvalitní barevný LCD displej. Superštíhlý
a elegantní design je podtržen využitím špičkových technologií a funkcí, z nichž je možno jmenovat například fotoaparát s rozlišením 2 megapixelů, slot pro Micro SD karty a válcovité navigační tlačítko na přední straně telefonu. Tento telefon bude uveden v průběhu tohoto roku uveden i na český trh.
Specifikace
Provozní frekvence: 900/1800/1900MHz (GSM/GPRS/EDGE)
Displej: 240x320 (QVGA), 2,2”, 262K TFT-LCD
Fotoaparát: 2,0 megapixelu CMOS s AF
Rozměry: 99,8 x 50,6 x 13,8 mm
Konektivita: Bluetooth 1.2
Vnitřní paměť: 50 MB
Slot na paměťovou kartu: MicroSD (včetně 128 MB karty)

LG Chocolate (KG800)
Jednoduchý, ale zároveň stylový výsuvný telefon společnosti LG známý především pod názvem “Čokoláda”, je skutečným uměleckým dílem po stránce designu i funkčního vybavení. Za svůj jedinečný styl a spokojenost uživatelů získal řadu prestižních ocenění. Když se displej a dotyková klávesnice delší dobu nepoužívá, zmizí do ztracena. Je to první telefon společnosti LG z řady Black Label, která je zaměřena na design a je určena pro uživatele, kteří si stejnou měrou cení stylu i využití špičkových technologií. LG nabízí svůj čokoládový telefon ve čtyřech barvách — kromě klasické černé barvy i v barvě bílé, růžové a vínové. Mezi další dostupné modely čokoládového telefonu patří 3G WCDMA verze, luxusní verze vykládaná zlatými nebo platinovými proužky a „véčkové“ provedení.
Specifikace
Provozní frekvence: 900/1800/1900MHz (GSM/GPRS)
Displej: 176 x 220 (QCIF), 2,0”, 262K TFT-LCD
Fotoaparát: 1,3 megapixelu CMOS
Rozměry: 95 x 48 x 15,2 mm
Konektivita: Bluetooth 1.2
Vnitřní paměť: 128MB (bez slotu na paměťové karty)

LG KS10
KS10 je smartphone s operačním systémem Symbian 9.2 vybavený velkým 2,4“ QVGA displejem a možností plnohodnotného přístupu k internetu. S pomocí vysokorychlostního HSDPA internetového připojení o rychlosti 1,8 Mbps umožňuje tento model sledování vysoce kvalitního streamovaného televizního vysílání. Model KS10, který dokáže nahrávat prohlížené stránky, třídit je, ukládat obrázky z webu, zvětšovat a zmenšovat měřítko internetových stránek, vyhledávat klíčová slova a má vestavěný MP3 přehrávač, je dokonalým telefonem pro časté uživatele internetu, kteří dokáží ocenit i multimediální funkce.
Specifikace
Provozní frekvence: 900/1800/1900MHz (GSM/GPRS), 2100MHz (HSDPA)
Displej: 240 x 320 (QVGA), 2,4”, 262K TFT-LCD
Fotoaparát: 2,0 megapixelu s AF
Rozměry: 103 x 51 x 18,5 mm
Konektivita: Bluetooth 1.2
Vnitřní paměť: 80MB
Slot na paměťové karty: MicroSD

LG KU950
Model KU950 společnosti LG, staví na předním postavení společnosti LG v oblasti bezdrátové technologie DVB-H (Digital Video Broadcasting Handheld), jehož dosáhla uvedením prvního HSDPA/DVB-H telefonu založeného na technologii UMTS (WCDMA). K funkcím tohoto telefonu patří i mobilní televizní přijímač s širokým otočným displejem, který je vybaven téměř všemi funkcemi, na které jsou uživatelé zvyklí z domácích televizních přijímačů a videorekordérů: nahrávání programů, uložení obrazového snímku a dokonce možnost sledovat televizi a zároveň s přístrojem telefonovat. Díky možnostem připojení přes 1,8 Mbps HSDPA umožňuje i rychlý videostreaming.
Specifikace
Provozní frekvence: 900/1800/1900 MHz (GSM, GPRS), 2100 MHz (HSDPA)
Displej: 240 x 320, QVGA, 2,4” 262K TFT
Fotoaparát: 1,3 megapixelu CMOS, VGA
Rozměry: 102 x 52,6 x 18,9 mm
Konektivita: Bluetooth 1.1
Vnitřní paměť: 55MB
Slot na paměťové karty: MicroSD

LG KU250
Tento elegantní, tenký a funkcemi našlapaný 3G telefon byl v tomto roce zvolen konsorciem dvanácti největších mobilních operátorů jako model použitý pro kampaň Asociace GSM (GSMA) „3G pro každého“. Díky novému 3G telefonu společnosti LG s tvarem klasického kvádru získávají zákazníci přístup k početné řadě bezdrátových multimediálních služeb jako jsou například videoklipy či hudební soubory za kratší dobu a za rozumné ceny. Díky rozšiřujícímu slotu na paměťové karty je tento telefon ideálním přístrojem pro přehrávání videa a hudby. Funkce multitaskingu umožňuje zákazníkům telefon používat i bez vypínání hudby. Stejně jako model LG Shine bude LG KU250 v průběhu roku 2007 uveden na český trh.
Specifikace
Provozní frekvence: 900/1800/1900 MHz (GSM/GPRS), 2100 MHz (UMTS)
Displej: 176 x 220 (QCIF), 1,7”, 262K TFT
Fotoaparát: 1,3 megapixelu CMOS
Rozměry: 110,9 x 46,7 x 15,6 mm
Konektivita: Bluetooth 1.2
Vnitřní paměť: 10MB
Vnější paměť: MicroSD

Tiskové zprávy

Diskuse