D-Link přináší na trh jako první výkonný Draft 11N směrovač schválený pro Windows Vista

23. 2. 2007 01:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost D-Link oznámila zahájení výroby svého nejvýkonnějšího bezdrátového směrovače pro domácí síť – bezdrátového N gigabitového směrovače DIR-655. Toto zařízení podporující návrh nového bezdrátového standardu 802.11N (označovaného také jako Draft N) je první svého druhu, které získalo právo používat logo Microsoftu „Works with Windows Vista“, aby měli uživatelé zaručený optimální provoz při budování domácí sítě z počítačů s operačním systémem Windows Vista, který se má objevit v obchodech 13. března 2007.

D-Link přináší na trh jako první výkonný Draft 11N směrovač schválený pro  Windows Vista

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový gigabitový směrovač D-Link dostal logo „Works with Windows Vista“ teprve poté, co prošel důkladným otestováním v laboratořích Microsoftu, kde splnil standardy pro výkon, snadnost použití a bezpečnost, stanovené pro nový výkonný operační systém Microsoftu.
Uvedení loga „Works with Windows Vista“ na obalech a propagačních materiálech D-Link zaručuje potenciálním zákazníkům, že bezdrátový N gigabitový směrovač D-Link DIR-655 vyhovuje novým vlastnostem systému Windows Vista, včetně zvýšené stability a mobility, rozšířeného zabezpečení, vylepšené grafiky a větší podpory pro sdílení souborů, správu dat, hraní a streaming multimédií v prostředí domácnosti nebo malé kanceláře.

„Logo Works with Windows Vista zaručuje uživatelům, že bezdrátový N směrovač bude fungovat s novým operačním systémem a umožní vytvořit výkonnou bezdrátovou domácí síť, vhodnou i pro nejnáročnější síťové aplikace,“ řekl Jiří Kraval, Country Sales Manager D-Link ČR. „Těší nás, že patříme mezi první výrobce síťových zařízení, kteří splnili náročné standardy, stanovené pro nový operační systém.“

„Produkty, které nesou logo Certified for Windows Vista, splnily přesně stanovené normy spolehlivosti a kvality a byly testovány, zda dokonale spolupracují s Windows Vista,“ řekl Brad Goldberg, generální ředitel pro řízení produkce a prodeje Windows Vista společnosti Microsoft. „Velmi nás těší, že společnost D-Link obdržela certifikační logo a využívá výhod nových technologií nabízených ve Windows Vista.“
Bezdrátový 11n gigabitový směrovač od D-Link a doprovodné bezdrátové adaptéry pro stolní počítače a notebooky jsou určeny pro běžné zákazníky, malé podniky a hráče, kteří požadují od svých bezdrátových sítí maximální možný výkon, zejména ve velkých domech a kancelářích s vysokorychlostním připojením k Internetu a několika PC, herními konzolami a přehrávači médií.

Kromě vyšší rychlostí a většího pokrytím, než mají produkty založené na bezdrátovém standardu 802.11g, je bezdrátový N směrovač od D-Link první Draft N směrovač, který podporuje inteligentní zabezpečení kvality služeb (QoS) při bezdrátovém přenosu. Technologie QoS určuje prioritu přenosu dat přes kabelové nebo bezdrátové připojení a umožňuje uživatelům streamovat video ve vysokém rozlišení (HD) nebo používat více aplikací současně, aniž by docházelo ke zpoždění při hraní her nebo zkreslení hlasu při telefonování přes Internet (VoIP).

Směrovač D-Link DIR-655 nabízí také čtyři 10/100/1000Mb/s porty pro lokální síť (LAN), port pro připojení k Internetu (WAN), průvodce zabezpečením bezdrátové sítě, podporu funkce Windows Connect Now (WCN), odpojitelné antény pro flexibilní instalaci a možnost montáže na zeď.

Další významné vlastnosti jsou:
• 3x3 antény pro vyšší výkon
• Elegantní bílý design, který se hodí do moderních center domácí digitální zábavy.
• Průvodce pro snadnou instalaci D-Link Click’n Connect
• Podpora bezdrátových multimédií (WMM)
• Podpora snadné instalace (UPnP)
• Podpora Dynamic Domain Name Service (DDNS) pro snadný dálkový přístup
• WEP, WPA a WPA2 šifrování a dvojí firewallová ochrana (SPI, NAT) pro lepší zabezpečení
• Zpětná kompatibilita se standardy 802.11g a 802.11b

Série bezdrátových N produktů D-Link obsahuje také adaptér pro stolní počítače (DWA-547) a adaptér pro notebooky (DWA-645). Nejnovější doplněk řady bezdrátových Draft N zařízení D-Link je bezdrátový N USB adaptér (DWA-142), umožňující připojit stolní PC, notebooky nebo jiná zařízení k bezdrátové síti podporující Draft N.

Tiskové zprávy

Diskuse