Hitachi - hybridní kamera se záznamem na DVD i HDD za příznivou cenu

27. 2. 2007 01:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Ať již pro nás rok 2007 má nachystáno cokoli – dovolenou, shledání po létech nebo narození dítěte – nová hybridní videokamera se záznamem na DVD i HDD, model Hitachi DZ-HS300, nabízí jednoduchý, snadný a rychlý způsob, jak zaznamenávat, upravovat a sdílet zachycené vzpomínky s rodinou a přáteli. Videokamera DZ-HS300 je bohatě vybavena funkcemi, má 25x optický zoom a slučuje pohodlí při používání videokamer, které obraz nahrávají na DVD, s možnostmi kapacity záznamu na harddisk (HDD), takže nabízí přednosti obou těchto technologií za velmi konkurenceschopnou cenu.

Hitachi - hybridní kamera se záznamem na DVD i HDD za příznivou cenu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Videokamera DZ-HS300 nabízí několik funkcí, které jsou jedinečné pro značku Hitachi:
• Rychlý start během jediné sekundy „One Second Quickstart“, jenž zaručuje, že videokamera bude připravena k snímání téměř okamžitě, aby vzácné momentky nebylo možné zmeškat.
• Funkce výběru snímku z DVD videozáznamu „Photo Capture from DVD“ – pouze videokamery Hitachi uživatelům umožňují vybrat a sdílet skvělé momentky z video záznamu ve formě statických fotografií.
• Multiformátová DVD optická mechanika „Multiformat+“, která je kompatibilní s většinou nejběžnějších DVD formátů, včetně DVD-RAM, DVD-RW, +RW, DVD-R.

Díky funkcím startu během jediné sekundy, výběru zvoleného snímku z DVD záznamu, multiformátové záznamové mechanice a schopnosti vytvářet vícenásobné kopie DVD disků bez nutnosti připojovat kameru k počítači, jsou přednosti videokamery DZ-HS300 zřejmé i pro ty nejvybíravější uživatele. Pomáhá lidem, aby mohli natáčet po delší dobu, rychleji své záznamy editovat a sdílet – je ve skvělé pozici stát se bestsellerem po boku dalších „cenami ověnčených“ modelů v nové řadě hybridních videokamer Hybrid CAM společnosti Hitachi.

„První takzvané hybridní videokamery na světě jsme na trh uvedli loni – byly to naše vyhlášené modely DZ-HS303 a DZ-HS301. Během pouhých několika měsíců se HS303 stala nejprodávanější videokamerou v Japonsku – předstihla všechny ostatní videokamery o téměř 50%,“ připomíná Roland Fritsch, ředitel marketingu produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „A protože Evropané jsou podobně dychtiví dělit se o vzpomínky a zvláštní okamžiky, je pravděpodobné, že projeví obdobný zájem. Videokameru DZ-HS300 jsme vybavili CCD snímacím prvkem s rozlišením 0,8 megapixelu – který poskytuje obraz s vysokou kvalitou rozlišení pro každodenní nebo rodinné používání.“

Co je Hybrid CAM nebo také hybridní videokamera?
Jedná se o nový druh videokamer, které jsou vybaveny možností záznamu JAK na DVD disky, TAK i na vestavěný harddisk Hitachi. HDD nabízí až trojnásobnou délku záznamu než současné videokamery, které mohou nahrávat pouze na DVD – až šest hodin v režimu záznamu ve standardní kvalitě. Uživatelé navíc mohou nahrávky editovat a kompilovat své domácí filmy přímo ve videokameře, aniž by museli strávit hodiny u počítače – a mohou je dokonce obohacovat o speciální efekty, jako jsou stmívačky a prolínání.

Na rozdíl od modelů, které nahrávají pouze na harddisk, představuje možnost využití multiformátové DVD mechaniky MultiFormat+ výhodu pro kopírování záznamů na většinu obecně dostupných DVD formátů přímo ve videokameře – naprosto bez nutnosti ukládat a kopírovat data do počítače.

Je snadné ji používat?
Záznam je naprosto bezproblémový – jednoduše zaměřte cíl a nahrávejte. Hybridní videokamera začne automaticky zaznamenávat na harddisk, pokud ovšem není vybrána možnost zaznamenávat pouze na DVD. Nahrané filmy je následně možné kopírovat přímo na DVD pomocí tlačítka pro snadné kopírování jediným stiskem anebo je lze nejdříve přímo ve videokameře upravovat s využitím snadno použitelných nabídek na displeji kamery dříve, než budou přesunuty na DVD. Filmy je možné na DVD vypálit bez nutnosti připojovat kameru k PC a nejsou potřeba ani žádná další externí zařízení. Uživatelé si pro vypálení mohou vybrat buď automatický režim, který vypálí celý obsah harddisku, nebo manuální režim, kdy je možné vypálit pouze vybrané scény. V manuálním režimu si uživatelé pouze snadno vyberou filmové sekvence uložené na harddisku pomocí přehledného rozhraní s jejich náhledy a následně je vypálí na DVD. V automatickém režimu dojde po stisku tlačítka „One Touch Dubbing“ k přenosu všech scén v chronologickém pořadí – budou zapisovány na jednotlivé disky, které si vypalovací proces bude vyžadovat postupně podle potřeby.

Nejenže je používání videokamery snadné, vše navíc probíhá rychle – rychlá je navigace v obsahu zaznamenaném na harddisku, krátké doby pro inicializaci přehrávání i disku celý proces jednak urychlují a současně minimalizují spotřebu energie, takže můžete natáčet a upravovat záznam déle, aniž byste museli měnit baterie. Tichý chod a záznam na HDD, celá řada jednoduchých funkcí, které nabízí displej kamery, a dokonce i funkce opravy DVD disků – všechny tyto funkce pomáhají zvyšovat výkonnost této kamery a vytvořit tak model, který je vybaven tolika funkcemi, jak je jen možné.

Přejete si podělit se o zvláštní okamžiky s více lidmi? Žádný problém – hybridní videokamera dokáže vytvořit vícenásobné kopie záznamu na celou řadu nejběžnějších formátů DVD, které je následně možné přehrávat na standardních domácích DVD přehrávačích nebo PC. Již žádné komplikace při propojování k počítači nebo jinému externímu kopírovacímu zařízení – pouze rychlé, jednoduché vytvoření DVD stiskem jediného tlačítka.

Je tato videokamera vhodná pro každodenní používání?
Společnost Hitachi přistupuje ke kvalitě a výkonnosti naprosto nekompromisně. Model DZ-HS300 není žádnou výjimkou a pro ochranu harddisku obsahuje jednak fyzický „nárazník“ a současně vlastní ochrannou senzorickou technologii Hitachi Extra Sensory Protection (ESP)™. Díky tomu může odolávat většině každodenních nárazů a je ideální pro použití na cestách, hrách s dětmi, při živých společenských událostech nebo jakýchkoli jiných každodenních příležitostech.

Tato nová videokamera je díky všem těmto vlastnostem skutečně dokonalá pro použití kdykoli a kdekoli zvláštní chvíle nastanou. Uživatelé nemusejí přemýšlet o technologiích, trápit se s propojovacími kabely nebo si připomínat, že by měli nahrávky stáhnout do PC později – jednoduše nechte záznam běžet a sledujte, jak se před vámi vzpomínky odvíjejí a dotýkají se vás.

Tiskové zprávy

Diskuse