Produkty pro sítě Wireless-N od NETGEAR získaly certifikaci Connect with Centrino společnosti Intel

4. 3. 2007 22:26    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR, Inc., světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, dnes oznámil, že jeho směrovače RangeMax NEXT Wireless-N se budou jako první produkty pro bezdrátové sítě v oboru dodávat s certifikací „Connect with Centrino“ společnosti Intel. Směrovače NETGEAR RangeMax Wireless-N (WNR834B a WNR854T) úspěšně prošly certifikačním procesem zajišťujícím kompatibilitu a interoperabilitu s technologií Intel Next-Gen Wireless-N, která bude od konce ledna 2007 obsažena v noteboocích založených na mobilní technologii Intel Centrino Duo.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Směrovače RangeMax NEXT Wireless-N společnosti NETGEAR, u nichž byla „otestována a ověřena spolupráce“ s technologií Intel Next-Gen Wireless N, byly podrobeny rozsáhlým praktickým testům prováděným společností Intel v průběhu několika měsíců v typických domácích a podnikových prostředích. Během certifikačního procesu byly směrovače RangeMax NEXT Wireless-N testovány nejen na kompatibilitu s technologií Intel® Next-Gen Wireless-N, ale také u nich byl hodnocen výkon, rozšířený dosah, koexistence s dalšími klienty a přístupovými body standardu 802.11b/g a schopnost eliminovat hluchá místa v sítích Wi-Fi.

„Společnost Intel vytvořila program ‚Connect with Centrino‘, aby uživatelům technologie Centrino Mobile Technology zajistila vynikající výkon, dosah a široký rozsah v jejich bezdrátových domácích sítích,“ uvedl Dave Hofer, ředitel pro oblast bezdrátových sítí ve skupině mobilních produktů společnosti Intel Corporation. „Společnost NETGEAR úspěšně prošla naším náročným certifikačním programem a jasně tak demonstrovala svou snahu propagovat a zdokonalovat veškeré možnosti návrhu standardu 802.11n.“

„Uvedení technologie Intel Next-Gen Wireless-N na trh představuje další potvrzení stavu návrhu specifikace 802.11n,“ vysvětlil Vivek Pathela, viceprezident společnosti NETGEAR pro produktový marketing. „Jsme hrdí, že jsme se stali prvním dodavatelem síťových produktů, který získal certifikaci ‚Connect with Centrino‘, protože našim zákazníkům podává pevný, nezvratný důkaz o výkonu, interoperabilitě a kompatibilitě naší řady produktů RangeMax NEXT Wireless-N. Náročný certifikační proces, jímž naše produkty prošly, je pro naše zákazníky zvlášť důležitý, protože dokládá a potvrzuje značné technické úsilí, které společnost NETGEAR vynakládá, aby mohla na trh přivést produkty vyhovující návrhu specifikace 802.11n, které již dnes přinášejí vysokou rychlost, rozšířený dosah, spolehlivost a interoperabilitu tímto standardem slibovanou. Pyšníme se svou spoluprací se společností Intel při zajišťování infrastruktury Wireless-N, díky níž se spojení zábavy, komunikace a informací v prostředí domácích sítí stává realitou.“

O produktech RangeMax NEXT
Řada RangeMax NEXT nabízí nejúplnější spektrum bezdrátových produktů, vyhovujících návrhu specifikace 802.11n, mimo jiné:
• RangeMax NEXT Wireless-N Router Gigabit Edition with 10/100/1000 Switch (WNR854T)
• RangeMax NEXT Wireless-N Router with 10/100 Switch (WNR834B/M)
• RangeMax NEXT Wireless-N ADSL 2+ Modem Router with 10/100 Switch (DG834N)
• RangeMax NEXT Wireless-N Notebook Adapter (WN511B/T)
• RangeMax NEXT Wireless-N PCI Adapter (WN311B/T)
• RangeMax NEXT Wireless-N USB 2.0 Adapter (WN121T)
• RangeMax NEXT Wireless-N Access Point (WN802T)
Řada bezdrátových produktů RangeMax NEXT nabízí bezpečnost a jednoduchost použití, jimiž je společnost NETGEAR známá, spolu s robustní sadou funkcí zahrnujících: firewally s technologií NAT a SPI, technologii Touchless WiFi Security, 64bitové a 128bitové šifrování WEP, technologii Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key (WPA-PSK a WPA2-PSK), ochranu před útoky typu Denial of Service (DoS), systém Intrusion Detection and Prevention (IDS) a technologii Exposed Host (DMZ) pro bezpečné hraní.
Směrovače NETGEAR RangeMax NEXT Wireless N Router (WNR834B) a RangeMax Wireless-N Router Gigabit Edition (WNR854T) jsou dostupné už nyní v předních maloobchodech, na stránkách elektronických obchodů a u distributorů s přidanou hodnotou za maloobchodní cenu 3 200 Kč, respektive 3 835 Kč (bez DPH).

Tiskové zprávy

Diskuse