Přepínače NETGEAR ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch nejen pro rostoucí firmy

5. 3. 2007 23:29    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR, Inc., světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, dnes oznámil, že rozšiřuje své špičkové řady inteligentních stohovatelných přepínačů Stackable Smart Switch uvedením 24portových a 48portových inteligentních gigabitových stohovatelných přepínačů ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch (GS724TS a GS748TS). Nejnovější přírůstek do řady NETGEAR ProSafe Stackable Smart Switches, jediné řady inteligentních stohovatelných přepínačů na trhu, nabízí škálovatelnost, výkon a spolehlivost pro rostoucí podniky, které vyžadují plnohodnotné síťové přepínače pro zajištění podpory klíčových obchodních aplikací, například kritických aplikací v oblasti zpracování dat, bezpečnosti, hlasových služeb a videokonferencí, a to bez režie, nákladů a složitosti spojených s plně spravovanými přepínači.

Přepínače NETGEAR ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch nejen pro rostoucí firmy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přepínače ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch, které svou konstrukcí vyhovují potřebám rostoucích malých a středně velkých firem, jsou vybaveny 24 (GS724TS) nebo 48 (GS748TS) porty typu 10/100/1000 a čtyřmi sdílenými optickými porty typu SFP Gigabit Ethernet pro podporu aplikací náročných na šířku pásma, jako jsou systémy ERP nebo přenosy velkých souborů. Dva vyhrazené stohovací porty dále poskytují stohovací sběrnici s výkonem 20 Gb/s s dvojitou kruhovou topologií, která uživatelům dovoluje stohovat až šest přepínačů neboli 288 portů typu 10/100/100 a snadno je spravovat pod jedinou IP adresou.

Přepínače ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch disponují intuitivním webovým rozhraním, které zajišťuje jednoduchou a přitom komplexní správu. Zahrnují také kompletní sadu pokročilých funkcí pro robustnější bezpečnost, vyšší kvalitu služeb a vysokou dostupnost, mezi něž patří: přístupové seznamy (ACL), autentizace na úrovni portů podle standardu 802.1x, vylepšená kvalita služeb (QoS), omezení rychlosti a IGMP snooping.
Přepínače ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch společnosti NETGEAR, které poskytují robustní bezpečnost, kvalitu služeb a skutečnou podporu stohování pro zajištění škálovatelnosti a redundance, eliminují složitost a náklady nevyhnutelně spojené s řešeními plně spravovaných přepínačů na
2. vrstvě. Přestože lze v případě podpory většího množství portů propojovat i běžné samostatné přepínače, správa takové konfigurace může být náročná na čas a prostředky.
„Stohovatelné přepínače GS724TS a GS748TS poskytují obsáhlou sadu bezpečnostních a řídicích funkcí, srovnatelných s těmi, které byste hledali u dražších řešení typu Cisco Catalyst nebo HP Procurve,“ konstatoval James Bricknell, technický ředitel společnosti ABD Solutions. „Plně spravované gigabitové přepínací systémy byly tradičně výsadou bohatších IT oddělení – díky společnosti NETGEAR je však nyní mají na dosah i malé a středně velké podniky. Společnost NETGEAR na trh trvale dodává ‚víc muziky za míň peněz‘ a díky funkcím, jako je flexibilní obousměrné stohování, které zabraňuje výpadkům propustnosti, a správa celého stohu prostřednictvím jediné IP adresy přes protokol HTTP, nejsou tyto jednotky žádnou výjimkou.“
„Sektor malých a středně velkých firem se vzrušením očekává chvíli, kdy bude naše špičková řada inteligentních stohovatelných přepínačů ProSafe rozšířena o gigabitové inteligentní stohovatelné přepínače,“ vysvětlil Sanjay Kumar, manažer produktové řady společnosti NETGEAR. „Malé a středně velké firmy nemají příliš na míru šitých řešení, které by jim pomohly vyrovnat se s rychlým růstem. Podniky dnes navíc velmi rychle zavádějí pokročilé aplikace, jako je IP telefonie, videokonference a další aplikace náročné na šířku pásma. Přepínače ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch jim poskytují škálovatelné, vyspělé, spolehlivé a dostupné řešení, které jim umožní podporovat nejmodernější síťové aplikace. Zároveň jim dá flexibilitu nutnou k rozšiřování sítí podle budoucích nároků.“
O přepínačích ProSafe 24 and 48 Port Gigabit Stackable Smart Switches
Inteligentní 24portové a 48portové gigabitové stohovatelné přepínače NETGEAR ProSafe (GS724TS a GS748TS) nabízejí výkon a dostupnost v podobě kompletního a cenově přijatelného řešení síťového přepínání, které přináší škálovatelnost a vysokou dostupnost, vyspělou bezpečnost, pokročilou kvalitu služeb (QoS) a „inteligentní“ funkce správy.
Dva vyhrazené vysokorychlostní stohovací porty poskytují šířku pásma 20 Gb/s a umožňují propojit až šest přepínačů. Vysokorychlostní propojení v rámci stohu je přitom řešeno standardními kabely HDMI, které jsou obsahem dodávky. Všechny přepínače ve stohu podporují výměnu za chodu (hot-swap) a technologie stohování zajišťuje automatickou ochranu proti výpadku v případě, že některý
z přepínačů ve stohu selže. Zajišťuje také velmi rychlou rekonfiguraci, která zabrání výpadku sítě.
Nové přepínače GS724TS a GS748TS poskytují malým a středně velkým podnikům robustní bezpečnost a pokročilou kvalitu služeb, včetně robustní sady funkcí, která zahrnuje: autentizaci standardu 802.1x, filtrování podle seznamů ACL, prioritizaci na bázi 802.1p a DSCP a omezení rychlosti.
Všechny přepínače ProSafe Gigabit Stackable Smart Switch jsou optimalizovány pro použití se softwarem NETGEAR ProSafe Network Management Software (NMS100) a lze je spravovat, jako by se jednalo o jedinou jednotku, pomocí snadno použitelné konzoly v prostředí webového prohlížeče, kterou lze využít ke konfiguraci, sledování sítě i řešení problémů. Přepínače podporují také protokol SNMP, umožňující shromažďovat a sledovat data, spravovat zařízení a snadněji uplatňovat kritické kontroly a zásady v oblasti IT.
K přepínačům NETGEAR ProSafe 24 and 48 Port Gigabit Stackable Smart Switches (GS724TS a GS748TS) je poskytována omezená doživotní záruka a nonstop technická podpora. Produkty GS724TS a GS748TS jsou k dispozici u předních přímých prodejců, na stránkách elektronických obchodů a u distributorů s přidanou hodnotou za doporučenou cenu 16 275 Kč, respektive 31 265 Kč (bez DPH).

Tiskové zprávy

Diskuse