Acer obsadil třetí místo v prodeji videoprojektorů v EMEA v Q4 2006 a čtvrté místo za celý rok 2006

7. 3. 2007 22:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce na celosvětovém trhu IT (zdroj: údaje firmy Gartner za 4. čtvrtletí 2006), dnes oznámila, že se v průběhu čtvrtého čtvrtletí roku 2006 posunula na třetí místo v prodeji videoprojektorů v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) a díky tomu poprvé obsadila čtvrté místo za celý rok 2006 (zdroj: údaje firmy Decision Tree Consulting za celý rok 2006).

Společnost Acer dosáhla tohoto jedinečného úspěchu díky ojedinělému výkonu ve čtvrtém čtvrtletí 2006, kdy si vydobyla třetí místo mezi nejvýznamnějšími prodejci na trhu EMEA díky široké nabídce neobyčejně kvalitních přenosných a ultrapřenosných projektorů založených na technologii DLP, které splňují nároky trhu domácích uživatelů, malých a domácích kanceláří i malých a středně velkých podniků.

Pozornější pohled na údaje z oblasti EMEA prozrazuje, že v průběhu roku 2006 společnost Acer zvýšila svůj podíl na trhu na 7,38 % a zaznamenala 28% nárůst v porovnání s předcházejícím rokem (celý trh vzrostl za stejné období pouze o 17 %). Tyto výsledky ji posunuly ze sedmého místa v roce 2005 na čtvrté místo v roce 2006, přičemž jí uniklo třetí místo za celý rok 2006 o pouhé necelé procento. Společnost Acer však má veškeré předpoklady, aby se v roce 2007 probojovala na čelní pozici.

Výsledky v roce 2006 - největší úspěchy v jednotlivých zemích
V Dánsku získala společnost Acer Denmark největší podíl na trhu 12,68 %, což představuje jeden z nejvýraznějších úspěchů roku 2006. Společnosti Acer se podařilo proniknout do segmentu domácích digitálních zařízení a zaznamenala úspěch především u mladých lidí, kteří jako chytří uživatelé oceňují vysokou užitnou hodnotu a široké využití projektorů Acer. Značka Acer byla v Dánsku zařazena mezi "nejatraktivnější značky" roku 2006, což představuje další ocenění inovativního ducha a technologické atraktivity, jež vyjádřili kupující mladších ročníků.

Úspěšná strategie maloobchodního prodeje společnosti Acer Germany v Německu získala pro Acer podíl na trhu 12,58 % a první místo ve 4. čtvrtletí 2006 před společnostmi NEC a BenQ.

Zvlášť je třeba vyzdvihnout společnosti Acer Czech Republic v České republice, Acer South Africa v Jižní Africe, Acer Russia v Rusku, Acer Serbia v Srbsku a Acer Slovakia na Slovensku , které se zařadily na druhé místo na svých trzích s podílem na trhu 15,42 %, 15,30 %, 11,85 %, 17,95 % a 21,35 %.

Společnosti Acer Belgium v Belgii, Acer Germany v Německu a Acer Switzerland ve Švýcarsku obsadily třetí místo na svých trzích za celý rok 2006, přičemž všechny vykázaly dvojciferný podíl na trhu (11,09 %, 11,17 % resp. 10,99 %). V Belgii uniklo společnosti Acer první místo skutečně jen o vlásek (podíl na trhu 11,09 % v porovnání 12,99 %).

Všechny projektory Acer jsou osazeny nejmodernější verzí progresivního mikročipu DLP™, jehož použití umožnilo vyrobit tenčí, lehčí a současně robustnější zařízení, která se vyznačují jedinečnou ergonomií i minimálními celkovými náklady na vlastnictví a navíc je lze snadno přenášet. Projektory Acer byly navrženy jako doplněk elegantních notebooků Acer, s nimiž tvoří jedinečnou atraktivní a stylovou přenosnou kancelář.

V zájmu zvýšení užitné hodnoty a odstranění bariér mezi lidmi a technikou společnost Acer vybavila celý svůj sortiment videoprojektorů technologií Empowering, což je sada programů, která obsahuje užitečné moduly, jako např.:
• Acer eView Management umožňuje volit v jediném kroku předem nastavené a přizpůsobitelné profily zobrazení, které zajišťují optimální obraz za jakýchkoli světelných podmínek.
• Acer eTimer Management zobrazí odpočítávací hodiny, na nichž může uživatel sledovat čas. S touto funkcí pro odpočítávání času dosáhnete jedinečné přesnosti při svých nejúčinnějších prezentacích.
• Acer eOpening Management umožňuje využít vlastní uložené obrázky pro přizpůsobení uvítacího zobrazení i zobrazení v pohotovostním režimu, přičemž volba se provádí jediným stisknutím tlačítka.

“Výsledky nás potěšily," prohlásil Oliver Ahrens, Product Business Director Display Products. ”V průběhu roku 2006 jsme zaznamenali pozoruhodný růst ve všech našich řadách výrobků Professional, Value, Travel a Video a poprvé se nám podařilo dosáhnout čtvrtého místa na trhu EMEA. Míříme vysoko a v roce 2007 chceme být jedničkou.”