HP jako první uvede na trh počítače s uživatelským nastavením spotřeby

15. 3. 2007 19:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznámila zahájení prodeje prvních počítačů, odpovídajících přísným normám ENERGY STAR® 4.0 americké Agentury ochrany životního prostředí EPA (U.S. Environmental Protection Agency).

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Tento úsporný systém business desktop PCs je založen na snížené spotřebě energie a šetří tak životní prostředí i účty zákazníků za elektřinu. Zkoušky v laboratořích HP potvrdily, že tato metoda uspoří oproti současnosti více než 52 % spotřeby, což reprezentuje každoroční úsporu od šesti do 58 dolarů na jeden počítač.

Nové typy stolních počítačů dc5700, 5750 a 7700 jsou navrženy tak, aby podporovaly uživatelské nastavení spotřeby a chlazení. Znamená to větší stabilitu, nižší náklady na údržbu a v neposlední řadě i vyšší životnost systémů.
Hewlett-Packard se tak stal prvním předním výrobcem výpočetní techniky, poskytující 80-tiprocentní energetickou úsporu. Stěžejní komponenty nových počítačů budou odpovídat normě ENERGY STAR® 4.0 od 20. července tohoto roku.

“Jako přední představitelé energetiky podporujeme nové technologie, směřující ke snížené energetické náročnosti výpočetní techniky”, uvedl Roland Risser, ředitel Pacific Gas & Electric Company (PG&E), největšího vlastníka plynových a elektrických rozvodných zařízení státu Kalifornie. “Zcela jistě tento trend společnosti HP, který klade důraz na energetické úspory, uvítá i spotřebitelská veřejnost.”

Tiskové zprávy

Diskuse