D-LINK oznamuje podporu platformy NAP

14. 3. 2007 20:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost D-Link oznámila své zapojení do sítě partnerů podporujících platformu NAP (Network Access Protection).

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

NAP je bezpečnostní technologie zabudovaná do operačních systémů společnosti Microsoft Windows Vista a Windows Server „Longhorn“ umožňující zákazníkům lépe chránit síťové prostředky před útokem z napadených počítačů, a to na základě prosazování bezpečnostní politiky sítě. Technologie NAP firmy Microsoft je veřejně dostupná v rámci systému Windows Vista a rovněž se poskytuje vybraným partnerům a zákazníkům Beta 2 verze budoucího produktu Windows Server s kódovým označením „Longhorn“.

Podpůrné řešení firmy D-Link pro platformu NAP představuje propojení mezi klienty a servery kde je tato technologie používána.

„Firmu Microsoft těší, že společnost D-Link bude technologii Network Access Protection podporovat,” uvedl Mike Schutz, produktový manažer skupiny Security and Access Microsoft Corp. „Zákazníci budou moci s výhodou těžit z nejmodernější technologie zabezpečení díky přepínačům D-Link xStack, včetně typů DES-3500, DES-3800, DGS-3400 a DGS-3600, které technologii NAP používají.“

Přepínače řady xStack firmy D-Link jsou ideální pro použití ve firmách a jsou navrženy tak, aby splnily požadavky zákazníků na rychlost, snadnou správu a spolehlivé zabezpečení. Během posledních dvou let prodělaly přepínače xStack firmy D-Link značný posun vpřed, a to v segmentu firem i v oblasti telekomunikací, a získaly si uznání po celém světě.

Přepínače řady xStack se nabízí v rychlostech od 10/100 po Gigabit s vícevrstvou kvalitou služeb L2/L3, a představují tak komplexní řešení pro firmy. Všechny produkty řady xStack jsou vybaveny funkcemi pro řízení zabezpečení a pokročilými funkcemi QoS (Quality of Service ). Úlevou pro administrátory sítě bude uživatelsky příjemné rozhraní pro správu, které je pro řadu xStack k dispozici. Spojenectvím firem D-Link a Microsoft byla již tak bohatá funkční výbava produktů xStack dále posílena. V budoucnu D-Link rovněž začlení bezpečnostní produkty NetDefend do platformy Microsoft NAP, a tak dojde k dalšímu rozšíření bezpečnostního řešení firmy D-Link pro všechna zařízení, od počítačů koncových uživatelů po síťové brány. Přepínače D-Link xStack s podporou technologie Microsoft NAP udělí přístup hostitelskému systému v rámci sítě pouze tehdy, když vyhoví zásadám bezpečností politiky IT, jako je např. používání aktuálních antivirových signatur a bezpečnostních záplat operačního systému.

„Vedoucí pracovníci a manažeři CIO dnes hledají řešení komplexního zabezpečení koncových zařízení,“ uvedl Osbert Ong, produktový manažer D-Link pro Evropu. „Začleněním technologie NAP od firmy Microsoft do řešení D-Link nabídneme našim zákazníkům lepší zásady pro bezpečný přístup do počítačových sítí.“

Tiskové zprávy

Diskuse