NETGEAR uvádí nový 24portový Smart Switch s podporou technologie PoE

15. 3. 2007 19:41    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), světový poskytovatel technologicky vyspělých značkových síťových produktů, dnes oznámil, že rozšiřuje špičkovou řadu svých inteligentních přepínačů uvedením přepínače ProSafe 24 Port 10/100 Smart Switch se čtyřmi gigabitovými porty a 24 PoE porty (FS728TP). Díky podpoře technologie Power-over-Ethernet (PoE) podle standardu 802.3af na všech 24 portech typu 10/100 představuje zařízení FS728TP vysoce výkonné, snadno použitelné a škálovatelné inteligentní přepínací řešení, které kombinuje funkce správy, pokročilou bezpečnost a garanci kvality služeb (QoS). To z něj dělá ideální řešení pro malé a středně velké firmy, které zavádějí prvotřídní zařízení PoE infrastruktury, například VoIP telefony, přístupové body a sledovací kamery využívající internetový protokol.

NETGEAR uvádí nový 24portový Smart Switch s podporou technologie PoE

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový přepínač FS728TP je zástupcem nejširší řady inteligentních přepínačů v daném odvětví a nabízí dostupnost, škálovatelnost a spolehlivost pro rostoucí firmy. Umožňuje také snadnou správu pomocí webového grafického uživatelského rozhraní, a to bez nákladů a složitostí spojených s plně spravovanými Layer 2 řešeními. Vysoký výkon 195 W, dostupný pro technologii PoE, dovoluje přepínači FS728TP paralelně napájet zařízení s podporou technologie PoE na všech 24 portech typu 10/100. Přepínač FS728TP kromě toho nabízí velkou šířku pásma, která je řešena čtyřmi měděnými porty pro gigabitový Ethernet s volitelnými optickými rozhraními pro větší vzdálenosti na dvou z těchto portů.

Společnost NETGEAR poskytuje na produkt FS728TP omezenou doživotní záruku. Jedná se o vysoce výkonný přepínač, který obsahuje architekturu dovolující přenosy omezené pouze rychlostí kabelu („non-blocking wire-speed architecture“); je zajištěna přepínací kapacita 12,8 Gb/s pro maximální datovou propustnost. Kromě sady pokročilých funkcí, kam patří i filtrování podle přístupových seznamů (ACL – Access Control List), autentizace na bázi portů podle standardu 802.1x, vylepšená kvalita služeb (QoS) pro prioritizaci hlasových přenosů a IGMP Snooping, podporuje model FS728TP také protokol SNMP v1, v2 a v3 pro správu a je optimalizován pro použití se softwarem ProSafe Network Management Software (NMS100) a s dalšími typy softwaru pro správu na bázi protokolu SNMP.
„Uvedením produktu FS728TP nabízíme ideální řešení pro podniky a organizace, které chtějí využít úspory nákladů, praktičnost, flexibilitu a zvýšenou produktivitu plynoucí z moderních kombinovaných aplikací, jako je IP telefonie,“ vysvětlil Sanjay Kumar, manažer produktové řady společnosti NETGEAR. „Naši zákazníci nás vnímají jako jedničku na trhu v oblasti inteligentních přepínačů, protože poskytujeme širokou řadu přepínačů ProSafe Smart Switch, které dovolují organizacím zavádět výše uvedené aplikace pomocí PoE přepínačů, a maximalizovat tak výkon sítě. Mají přitom spolehlivou, škálovatelnou a vyspělou platformu, která jim dovoluje splnit požadavky na infrastrukturu dnes i do budoucna. Přepínač FS728TP je dokonalé řešení pro rostoucí, na budoucnost orientované firmy: poskytuje pokročilé funkce, čtyři gigabitové porty pro vysokorychlostní konektivitu a přenosy a podporu zařízení využívajících technologii PoE na každém z 24 portů typu 10/100. To vše lze přitom snadno spravovat prostřednictvím intuitivního webového grafického uživatelského rozhraní.“
O produktu ProSafe 24 Port 10/100 Smart Switch se čtyřmi gigabitovými porty a 24 PoE porty (FS728TP)
Přepínač NETGEAR ProSafe 24 Port 10/100 Smart Switch se čtyřmi gigabitovými porty a 24 PoE porty (FS728TP) obsahuje 24 portů typu 10/100, z nichž každý podporuje technologii PoE podle standardu 802.3af s celkovou výkonovou kapacitou 195 W. Dva kombinované gigabitové sloty (měď/SFP) pro volitelnou optickou konektivitu a dva porty pro gigabitový Ethernet typu 10/100/1000 poskytují vysokorychlostní konektivitu, která zaručuje škálovatelné, spolehlivé a univerzální přepínací řešení pro rostoucí sítě. Přepínač FS728TP poskytuje funkce pro správu a snadné nasazení a konfiguraci prostřednictvím snadno použitelného webového rozhraní nebo softwaru NETGEAR ProSafe Network Management Software (NMS100) či jiného softwaru pro správu na bázi protokolu SNMP.
Přepínač FS728TP zahrnuje sadu pokročilých funkcí z oblasti bezpečnosti a kvality služeb (QoS), např.: 802.1x, 802.1p, seznamy ACL, omezení rychlosti, prioritizaci na bázi DSCP, IGMP Snooping, TACACS+ a SNMP v1, v2 a v3.
Poté, co společnost NETGEAR přidala do řady ProSafe Smart Switch také model FS728TP, nabízí nyní inteligentní přepínače s podporou technologie PoE ve variantách s 12, 24 nebo 48 napájenými porty.
K produktu NETGEAR ProSafe 24 Port 10/100 Smart Switch se čtyřmi gigabitovými porty a 24 PoE porty (FS728TP) je poskytována omezená doživotní záruka a nonstop technická podpora. Nabídka volitelných služeb NETGEAR ProSupport zahrnuje rozšířenou technickou podporu (OnCall 24x7) a výměnu hardwaru do dalšího pracovního dne (XPressHW). Produkt FS728TP je k dostání u předních přímých distributorů, na stránkách elektronických obchodů a u distributorů s přidanou hodnotou za doporučenou cenu 13 500 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse