Hitachi - vystavované technologie na veletrhu CeBIT 2007

21. 3. 2007 21:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Na letošním veletrhu CeBIT v německém Hannoveru, který probíhá od 15. do 21. března 2007, společnost Hitachi vystavuje klíčové technologie ze své rozsáhlé řady produktů a řešení, aby ukázala, jak může lidem vylepšovat životy. Mezi vystavované technologie patří řešení pro optimalizaci ukládání dat závislá na aplikaci Application Optimised™ Storage, aplikace biometrického zabezpečení, nové vysoce výkonné LCD panely s technologií In-Plane Switching (IPS – rovinná aktivace obrazových bodů) a inovativní přenosné disky pro ukládání dat. Ve zvláštním představení předvádí společnost Hitachi, jak každá z těchto klíčových vystavovaných technologií může přinést značná vylepšení v náročném prostředí poskytování zdravotní péče.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Divize Data Systems společnosti Hitachi představuje svá řešení pro ukládání dat optimalizovaná podle aplikací Application Optimised™ Storage. Tato řešení jsou navržena pro optimalizaci účinnosti na základě skutečnosti, jak aplikace důležité pro provoz společností data využívají. Díky tomu mohou společnosti pracovat účelněji, maximalizovat příjmy a potlačovat rizika. Témata Hitachi Data Systems představují přednášející i on-line prezentace a týkají se archivace dat, jejich virtualizace, konsolidace, ochrany, obnovy po katastrofách a řešení společnosti Microsoft. Tyto okruhy jsou probírány ve třech demonstracích zaměřených na řízení ukládání dat, virtualizaci a přírůstkové zálohování. Na stánku jsou mimoto prezentovány aktivní archivy a řešení firemní kontinuity.

Společnost Hitachi se významně zaměřuje na sféru zdravotní péče a prostřednictvím různých společností v rámci své skupiny nabízí značně odborné zkušenosti v tomto oboru. Hitachi Data Systems ve spolupráci s divizí Hitachi Medical demonstrují, jak jejich řešení v oblasti zdravotní péče pomáhají zlepšovat přístup k informacím v místě, kde se zdravotní péče poskytuje, díky usnadnění a vylepšení workflow mezi jednotlivými odděleními nemocnice i mezi sítěmi nemocnic.

Laboratoř pro vývoj systémů společnosti Hitachi Ltd. předvádí streamingové ukládání dat, jež urychluje výkonnost dodávky obsahu pro velkokapacitní služby poskytující obsah v HD kvalitě (s vysokým rozlišením). Dokáže rovněž dramaticky snížit náklady na vybavení a řízení a udržovat stabilní streamingovou službu využívající původní softwarové technologie společnosti Hitachi na platformě Microsoft Windows Media™ Server.

Skupina Information Systems Group společnosti Hitachi Europe Ltd. uvádí novou řadu biometrických řešení pro EMEA trhy, která jsou určena pro řízení fyzického přístupu a zakládají se na oceňované technologii ověřování identity na základě uspořádání cév v prstech (Finger Vein Authentication). Tato biometrická řešení spolupracují s částí tohoto odvětví, která se zabývá bezkontaktními inteligentními kartami a poskytuje standardizovaná rozhraní pro stávající bezpečnostní systémy. Nový systém je implementován na stánku společnosti Hitachi a demonstruje praktické uplatnění neinvazivní biometrie pro řízení přístupu ve společnostech a v prostředí datových center.

Autentifikace na základě uspořádání cév v prstech je původní biometrickou technologií vyvinutou společností Hitachi. Tvoří technologické jádro v bezpečnostních aplikacích Hitachi Group a v současné době je již využita v celé řadě aplikací v Japonsku, jako jsou například bankomaty finančních institucí, povolování vstupu do místností a řízení přihlašování k počítačům. Je též předváděna technologie vysokofrekvenční identifikace RFID společnosti Hitachi s mu-chipem, která získala různá ocenění, a tato demonstrace je zaměřena na dohledatelnost zdravotních dodávek.

Divize Display Products Group společnosti Hitachi Europe Ltd. vystavuje svou řadu inovativních LCD panelů s technologií IPS (in-plane switching), které jsou vhodné pro aplikace, jako jsou například mobilní telefony a digitální fotoaparáty, průmyslové, automobilové a zdravotnické produkty. Panel IPS LCD je LCD panel s horizontálním elektrickým polem, který vyvinula společnosti Hitachi. Je založen na jednoduchém pohybu částic tekutých krystalů, jež se otáčejí rovnoběžně se skleněnými podložkami. Díky tomu je možné dosáhnout u LCD panelů širokých pozorovacích úhlů, neboť změny v tónu barvy v závislosti na úhlu pohledu, čili gradace, jsou tak malé, že obraz lze dobře vidět z jakéhokoli úhlu, vodorovného či svislého. Společnost Hitachi předvádí následující produkty s technologií IPS LCD: IPS LCD panel s úhlopříčkou 2,98" a rozlišením WVGA, Adobe RGB IPS panel s úhlopříčkou 2,98", první transflektivní IPS panel s úhlopříčkou 2,4", super tenký IPS panel s tloušťkou 1,29 mm, technologii RCCS (s nízkou spotřebou), nový 3D panel, IPS panel s dlouhou úhlopříčkou 9,2" pro přístroje do automobilů a panel s úhlopříčkou 21,3" a rozlišením UXGA IPS pro zdravotnické aplikace.

Tiskové zprávy

Diskuse