Skype - nejnovější verze aplikace Skype

21. 3. 2007 21:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Skype dnes představila Skype™ 3.1 pro Windows s novými funkcemi SkypeFindTM a Skype PrimeTM (Beta). Nejnovější verze aplikace Skype lidem nabízí nové způsoby, jak vzájemně sdílet své vědomosti, a posouvá tak Skype dále za hranice nástroje určeného pouze pro hlasové hovory a videohovory na nové trhy, kde přístup k odborným znalostem a vědomostem je zásadní komoditou.

Skype - nejnovější verze aplikace Skype

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Během necelých čtyř let si Skype vytvořil velmi živou komunitu více než 171 miliónů registrovaných uživatelů na celém světě. Funkce SkypeFind je nejnovější z řady dalších, které lidem umožňují, aby přes Internet mohli dělat více věcí a sdílet více informací. Je znamením nové vlny v oblasti internetové komunikace, která ji posouvá mnohem dále než jsou pouhé hovory nebo chatování.

Funkce SkypeFind je navržena jako průvodce, jehož obsah vytváří přímo komunita uživatelů, kteří tak mohou hodnotit, recenzovat a sledovat své oblíbené firmy bez ohledu na to, kde žijí. Od spuštění beta verze před třemi týdny funkce SkypeFind přivítala přes 4.300 záznamů z více než 123 zemí a očekává se, že tento počet ke konci roku přesáhne jeden milión.

Podle nedávné zprávy společnosti Forrester Research více než jedna čtvrtina lidí, kteří nakupují on-line, připojilo svá hodnocení nebo komentář ke kupovaným produktům nebo službám anebo přispělo do diskusních fór („Leveraging User-Generated Content,“ Brian Haven, 25. ledna 2007, čili „Jak využít možností obsahu vytvářeného uživateli“).

Sten Tamkivi, generální ředitel eCommerce pro společnost Skype, říká: „SkypeFind přivádí celosvětovou komunitu na váš práh. Uživatelé Skype rádi vzájemně sdílejí vědomosti, protože ty je osvobozují a posilují. Používání funkce SkypeFind je navíc velmi jednoduché – i když jste v zahraničí. Pokud například cestujete po Francii a rádi byste našli skvělou restauraci, stačí se přihlásit k aplikaci Skype, kliknout na panel nástrojů SkypeFind a hned máte k dispozici doporučení, kterým můžete věřit, a to přímo od komunity uživatelů Skype.“

Skype 3.1 pro Windows dále obsahuje i beta verzi funkce Skype Prime – nového tržiště, jež k sobě navzájem přivádí lidi, kteří mají na prodej znalosti nebo vědomosti, a ty, kdo hledají radu a jsou ochotni za ni zaplatit. Skype byl vybudován od základů vzhůru a ani Skype Prime není výjimkou.

Funkce Skype Prime je nyní ve fázi beta testování a je založena na způsobu, jakým lidé a malé firmy prodávají a sdílejí svou odbornost a vědomosti prostřednictvím Skypu. Zpětná vazba od uživatelů byla vždy základní součástí procesu, jakým se Skype jako produkt vyvíjel, a stejnou měrou je i součástí jeho oblíbenosti.

Skutečnost, že lidé a malé firmy mají díky funkci Skype Prime příležitost nechat si zaplatit za své znalosti, je pro společnost novým nasměrováním. Skype Prime nabízí uživatelům služby Skype možnost vydělat si peníze a oslovit potenciální zákazníky na celém světě. Její nastavení je snadné a sami si můžete určit, kolik budete účtovat za minutu nebo jaké budou vaše jednorázové ceny. Poplatky za Skype Prime se budou hradit přes PayPal a 30% z nich bude náležet společnosti Skype za provozování služby Skype Prime.

Sten Tamkivi dodává, že Skype Prime „je především o tom, jak zmenšit svět. Jste-li například finanční poradce nebo astrolog, sportovní trenér nebo soukromý učitel a chcete on-line prodávat své znalosti, funkce Skype Prime vám otevře celý nový trh tím, že vám umožní své vědomosti nabízet celosvětové komunitě uživatelů Skype.“

Obliba služby Skype je založena na skutečnosti, že lidem umožňuje zdarma telefonovat přes Internet. Skype je největší internetová komunita na světě a závazkem společnosti Skype je proto poskytovat svým uživatelům možnost uskutečňovat bezplatné hovory doma, v práci i na cestách.

Společnost Skype se zaměřuje na rozvíjení svého ekosystému, jenž zahrnuje přes 50 hardwarových partnerů a více než 160 zařízení certifikovaných pro použití se službou Skype („Skype Certified“), s cílem zvyšovat přitažlivost služby Skype pro širší základnu uživatelů, kteří chtějí Skype používat bez počítače a kdekoli budou. Toto platí obzvláště pro uživatele, kdo chtějí využít předností mobilních služeb Skype, které jsou již nyní dostupné pro více než 5 miliónů uživatelů Skype na více než 120 různých modelech inteligentních telefonů se systémem Windows Mobile a kapesních počítačů.

O funkci SkypeFind: SkypeFind je nový průvodce vytvářený komunitou uživatelů Skype, díky němuž lidé mohou sdílet, hodnotit a recenzovat firmy – od prodejen automobilů, přes květinářství, kadeřnické salóny, až po restaurace – na celém světě. Obchod, který chcete doporučit, přidáte jednoduše kliknutím na záložku funkce SkypeFind a připojíte svůj komentář a hodnocení. Chcete-li obchod vyhledat, vyberte zemi, ve které si přejete hledání provést, zadejte druh hledaného obchodu a klikněte na tlačítko vyhledat. Pokud si budete přát do nalezeného obchodu zavolat, jednoduše stiskněte zelené tlačítko pro hovor a služba SkypeOut hovor okamžitě uskuteční. Zpočátku nebudou záznamy zařazované do funkce SkypeFind placené.

O funkci Skype Prime: Skype Prime je nový způsob, jak lidé mohou prodávat své znalosti, odpovědi a rady kdykoli a kdekoli ostatním uživatelům Skype, kteří takové vědomosti, zábavu nebo dovednosti právě hledají a jsou ochotni za ně zaplatit. Používání funkce Skype Prime je velmi snadné. Jeho součástí jsou hlasové hovory a videohovory mezi uživateli Skype a obsahuje rovněž pohodlnou funkci pro provádění plateb. Lidé, kteří využijí funkci Skype Prime k prodeji svých znalostí nebo zkušeností, si mohou za své rady stanovit poplatek, jakmile uživatel Skype potvrdil, že příslušný poplatek uhradí.

Tiskové zprávy

Diskuse