Toshiba - 2,5 palcových mobilních harddisk 200 GB

21. 3. 2007 21:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Divize Computer Systems společnosti Toshiba Europe zúročí své hluboké znalosti technologie výroby 2,5 palcových harddisků (HDD) a vedoucí postavení své značky na spotřebitelských trzích uvedením nového přenosného externího harddisku s rozhraním USB 2.0 a kapacitou 200 GB založeného na vyspělé technologii kolmého magnetického zápisu (Perpendicular Magnetic Recording – PMR). Nový 200 GB harddisk poskytuje nejvyšší plošnou hustotu záznamu dat 277,1 megabitů na čtvereční milimetr (178,8 gigabitů na čtvereční palec). Využití technologie PMR rovněž společnosti Toshiba umožnilo 1,67 násobně zvýšit kapacitu dat oproti předchozímu harddisku s největší kapacitou.

Toshiba - 2,5 palcových mobilních harddisk 200 GB

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vzhledem k tomu, jak lidé stále více přijímají digitální životní styl, stává se důležitost snadných řešení pro zálohování dat s osobními vzpomínkami a dalšího zábavného obsahu velmi podstatným aspektem. Nejnovější přírůstek společnosti Toshiba do řady přenosných externích harddisků připojovaných přes rozhraní USB 2.0 poskytuje bezproblémové řešení pro zálohování neopakovatelných fotografií, videozáznamů, oblíbené hudby a datových souborů pro rostoucí počet digitálních domácností a malých společností. Harddisk spojuje přednosti rozhraní Serial ATA s 8 MB vyrovnávací paměti a dosahuje tak vylepšené výkonnosti pro aplikace náročné na zpracování velkých objemů dat, jako je například streaming videa a jeho záznam. Kapacita disku, která je největší v tomto segmentu, současně umožňuje uložit přibližně 800 hodin videozáznamů ve formátu MPEG-4.

Mobilní harddisk s kapacitou 200 GB má dvě plotny a je prvním přenosným PMR diskem společnosti Toshiba, který je vybaven technologií hlav s tunelovým magneticky nevodivým záznamem (tunnel magneto-resistive recording – TMR). Technologie kolmého záznamu dokáže poskytnout až 10násobnou hustotu ukládaných dat oproti tradičnímu podélnému záznamu, a to při použití stejného média. Stejně jako u podélného záznamu využívají disky s kolmým záznamem pro ukládání dat magneticky nabité částice. Rozdíl u disků s kolmým záznamem spočívá v tom, že tyto částice jsou uspořádány kolmo k disku a nikoli paralelně s ním.

„Potřeba zálohovat a uchovávat digitální data roste velmi rychle a má širokou základnu spotřebitelů,“ řekl Marco Perino, generální ředitel divize doplňků, periférií a služeb pro PC společnosti Toshiba. „Podle analytiků tohoto oboru bylo v roce 2006 dodáno více terrabyte na všech harddiscích do sféry domácích zařízení pro ukládání dat než pro potřeby průmyslového trhu. A uvedení tohoto nejnovějšího mobilního harddisku s kapacitou 200 GB je rozšířením naší stávající produktové řady a rovněž i součástí naší strategie poskytovat zákazníkům nejmodernější dostupné produkty a technologie.“

Styl, který má smysl
Přenosný externí harddisk společnosti Toshiba s kapacitou 200 GB připojovaný přes rozhraní USB 2.0 má štíhlé černostříbrné pouzdro s modrou kontrolkou napájení a je atraktivním doplňkem jakéhokoli notebooku nebo stolního PC. Díky rozměrům 125 mm na délku, 78 mm na šířku a výšce méně než 17 mm šetří cenné místo na pracovním stole. Nový externí harddisk je vybaven nejnovějším systémem ochrany proti otřesům společnosti Toshiba i systémem chlazení, díky nimž představuje bezproblémové řešení pro mobilní ukládání dat.

Mobilní externí 200 GB harddisk pro USB 2.0 společnosti Toshiba bude k dostání v květnu 2007.

Technické údaje produktu:

Kapacita: 200 GB
Rozměry: 125 mm x 78 mm x 17 mm
Hmotnost: 105 gramů
Rozhraní: USB 2.0 (kompatibilní s USB 1.1)
Kompatibilita: Microsoft Windows 2000/XP/Vista

Požadavky na systém:
Volný port USB 2.0
CD-ROM mechanika (pro software)
pro rozhraní USB 1.1 jsou potřeba 2 USB porty
Počet ploten: 2
Počet hlav: 4
Plošná hustota: 277,1 Mbit/mm2 (178,8 Gbit/in2)
Průměrná vyhledávací doba: 12 ms
Přenosová rychlost dat: Serial ATA II 1.2, 150 MB/s
Rychlost otáček: 4.200 ot/min
Vyrovnávací paměť: 8 MB
Rozhraní: ATA-7
Spotřeba energie: 0,00335 W/GB
Odolnost proti nárazům:
V provozu – 3.185 m/s2 (325 g, 2 ms)
Mimo provoz – 8.330 m/s2 (850 g, 1 ms)

Tiskové zprávy

Diskuse