Společnost D-Link představuje novou generaci L3 přepínačů řady xStack

31. 3. 2007 23:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost D-Link oznamuje uvedení řady DGS-3600 na trh. Jedná se o nejnovějšího člena rodiny L3 gigabitových přepínačů D-Link xStack.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Pomocí přepínačů xStack DGS-3600 si mohou firmy vybudovat pružnou síťovou infrastrukturu s vysokorychlostní páteří a volitelnými uplinky o rychlosti 10 gigabitů. Díky integrovanému slotu SFP mohou poskytovatelé služeb snadno poskytnout optické připojení o rychlosti 10 gigabitů, a tak zajistit vysokorychlostní komunikaci i na velké vzdálenosti.
Přepínače DGS-3600 nabízejí dynamické směrování provozu na 3. vrstvě (L3), čímž umožňují integraci i složitých podsítí. Nová řada produktů xStack dále nabízí robustní zabezpečení, QoS (Quality of Service), funkce pro všestrannou správu, možnosti redundantního napájení a výkonovou přizpůsobitelnost. Všechny uvedené funkce jsou typické pro mnohem dražší řešení postavená na šasi, a tak se zákazníkům z řad podniků nabízí cenově dostupná a pružná alternativa.

Řada xStack DGS-3600 – shrnutí klíčových parametrů:

- 24 x (DGS-3627) / 48 x (DGS-3650) 10/100/1000 Mbps TP port
- 12 x (DGS-3612G) / 24 x (DGS-3627G) slot SFP, z toho 4 gigabitové TP kombo porty / kombo sloty SFP pro volitelný optický vysílač-přijímač (transceiver)
- 3 x (DGS-3627, DGS-3627G) nebo 2 x (DGS-3650) modulové sloty pro volitelných 10 gigabitových portů
- Statické a dynamické směrování IPv4/v6
- Víceúrovňové řízení přístupu na 2./3./4. vrstvě a řízení šířky pásma portu
- Aktivní zabezpečení D-Link Safeguard Engine
- Virtuální stohování pro max. 32 jednotek
- Zabudovaná podpora správy přes jedinou IP adresu (SIM - Single IP Management)
- Volitelné záložní napájení

Flexibilní možnosti stohování
Několik přepínačů DGS-3627 lze fyzicky stohovat pomocí 10gigabitových metalických modulů pro levné připojení přes koaxiální kabely CX4. V této konfiguraci lze vytvořit jeden nebo dva 10gigabitové uplinky podle toho, zda je použito lineární nebo spolehlivější kruhové stohování1. Tímto způsobem lze stohovat až 12 přepínačů.
Použití levných koaxiálních kabelů jako média pro stohování přepínačů přináší nejen stoh s velkou šířkou pásma, ale také možnost flexibilního přidávání 10gigabitových uplinků přesně podle potřeby.
Tři volné sloty je možné použít také pro doplňkové 10gigabitové XFP optické uplinky pro připojení k serverům nebo páteřní lince.

1Funkce bude k dispozici v připravované aktualizaci firmwaru.

Snadné rozšíření za meze fyzického stohování
Kromě fyzického stohu můžete přepínače libovolného modelu s podporou funkce D-Link Single IP Management (SIM) snadno spojit do virtuálního stohu, který může obsahovat až 32 přepínačů. Skupinu přepínačů je možné konfigurovat, monitorovat a ovládat prostřednictvím webového prohlížeče z libovolné pracovní stanice přes jedinou IP adresu. Stoh se ovládá jako jeden objekt, protože všechny stohované jednotky jsou identifikovány jedinou IP adresou. Většinu úloh pro správu a konfiguraci je možné provádět přes jednoduché, nicméně výkonné webové rozhraní.

Komplexní zabezpečení
Přepínače jsou vybaveny kompletní sadou zabezpečovacích funkcí, kam patří vícevrstvá kontrola přístupu (ACL) na úrovni L2/L3/L4 a autentizace uživatelů 802.1X prostřednictvím serverů TACACS+ a RADIUS. Pro zvýšení výkonu a bezpečnosti sítě nabízí přepínač také možnosti blokování a statické směrování IPv4/v6 na úrovni L3. Navíc ve spojení s firewallem D-Link NetDefend dokáže tento přepínač – jako samostatná jednotka nebo ve stohu – dát automaticky do karantény libovolný hostitelský počítač vykazující neobvyklé chování. Tento mechanizmus označovaný jako D-Link ZoneDefense zajišťuje aktivní zabezpečení sítě, zabraňuje šíření virů v síti a maří škodlivé síťové útoky2.

2Funkce bude k dispozici v připravované aktualizaci firmwaru.

Zvýšený výkon a dostupnost sítě
Přepínač DGS-3627 poskytuje podporu VLAN, včetně GARP/GVRP a 802.1Q pro zvýšení bezpečnosti a výkonu sítě. Má implementovánu rozsáhlou sadu vícevrstvých (L2, L3, L4) funkcí QoS/CoS, aby byla zajištěna priorita kritických síťových služeb, jako jsou VoIP, ERP, intranet a videokonference. Řízení šířky pásma dovoluje administrátorům nastavit limity provozu na každém portu a zaručit požadovanou úroveň služby pro koncové uživatele. Pro náročnější aplikace je možné řízení šířky pásma podle toku dat pro snadné nastavení typů služeb podle konkrétních IP adres nebo protokolů.
Kromě toho je zde unikátní funkce D-Link Safeguard Engine™ umožňující administrátorům nakonfigurovat prahové hodnoty, které omezují dopad zahlcení sítě pakety (flooding), které obvykle bývá způsobeno průnikem virů nebo červů. To zvyšuje spolehlivost, provozuschopnost a dostupnost přepínače.

Tiskové zprávy

Diskuse