LG Electronics - Novinka v oblasti zabezpečení dat

30. 3. 2007 08:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost LG Electronics, jednička v oblasti výroby optických mechanik, představuje novinku v oblasti zabezpečení dat technologii SecurDisc™, kterou bude jako první obsahovat mechanika LG Super Multi DVD Rewirter GSA-H55N/L. Technologie SecurDisc™ nabízí v kombinaci s optickou mechanikou Super Multi DVD uživatelům kompletní hardwarové i softwarové řešení pro ochranu citlivých dat. SecurDisc™ přináší novinky v oblasti ochrany dat a kontrolovaného přístupu k obsahu při zapisování a čtení dat ve formátech CD a DVD. Tato technologie byla vyvinuta ve spolupráci se společností Nero.

LG Electronics - Novinka v oblasti zabezpečení dat

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Mechanika Multi DVD Rewriter GSA-H55N/L, jejíž součástí je technologie SecurDisc™, poskytuje profesionálním i soukromým uživatelům prostředky nezbytné k ochraně a bezpečnému sdílení dat. Zatímco některé optické mechaniky podporují pouze kódování heslem jakožto jedinou bezpečnostní funkci, GSA-H55N/L nabízí čtyři funkce ochrany disku z hlediska používání a ukládání dat.

1. Ochrana heslem
Chrání uživatelská data před neoprávněným přístupem pomocí hesla.
2. Digitální podpis
Prokazuje původ dat pomocí digitálního podpisu.
3. Kontrola úplnosti dat
Detekuje pozměněná data prostřednictvím kontrolního součtu (tzv. checksum).
4. Spolehlivost dat
Zajišťuje maximální spolehlivost dat prostřednictvím redundantního ukládání a systému správy vadných dat (defective zone).
5. Ochrana proti kopírování
Zajišťuje datové soubory (v první verzi .PDF) tak, že je nelze kopírovat.

GSA-H55N/L chrání uživatelská data před neoprávněným přístupem pomocí hesla a jeho ověřením. Všechna data jsou opatřena digitálním podpisem, který příjemcům umožňuje ověřit pravost údajů. Kromě toho jsou na disku ukládány kontrolní součty pro ověření úplnosti a čitelnosti dat a uživatelé si nemusejí dělat starosti o zajištění maximální spolehlivost dat prostřednictvím redundantního ukládání a systému správy vadných dat.

„LG mechaniky z řady SuperMulti nabízí uživatelům další přidanou hodnotu. Bezpečnost a spolehlivost zapisovaných dat se v současné době staly klíčovými vlastnostmi při zápisu. Jsme rádi, že můžeme tuto možnost nabídnou i uživatelům v Čechách jako první,“ poznamenal Radek Hadraba IT Sales Manager LG Electronics CZ.

Díky dlouhodobé spolupráci mezi společnostmi Nero a LG Electronics, bude technologie SecurDisk™ po zatím blíže nespecifikovanou dobu nabízena pouze pro mechaniky LG. Společnost Nero v budoucnu počítá s tím, že se technologie SecurDisk™ objeví jako součást jejího balíku programů pro vypalování.

Mechanika LG Super Multi GSA-H55N/L včetně systému Super Multi Security bude dostupná pouze v retailovém balení koncem března 2007. Její předpokládaná cena bude 1590 Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse