Acer Aspire iDea. Nová iDea pro domov.

3. 4. 2007 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer, čtvrtý největší prodejce na světovém trhu IT (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2006), dnes představila Acer Aspire iDea 510, multimediální centrum nové koncepce, které má odstranit další překážku mezi lidmi a technikou.

Acer Aspire iDea. Nová iDea pro domov.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

V současné době se multimediální centra často zaměňuje s běžným multimediálním osobním počítačem, který však vzhledem ke svým rozměrům a možnostem připojení lze jen stěží začlenit do domácího prostředí.

Přístroj Aspire iDea je navržen do obývacího pokoje, přičemž zvláštní pozornost byla věnována funkčním a technickým vlastnostem, jimiž se tento přístroj liší od ostatních multimediálních počítačů na trhu.

- Ticho: Nově vyvinutá technologie snížila spotřebu energie a hlučnost na 23 dBA v pohotovostním režimu resp. 28 dBA při nejvyšším zatížení. Ve srovnání s běžným osobním počítačem (30 dBA v pohotovostním režimu) hlučnost 23 dBA napovídá, že přístroj Aspire iDea není v domácím prostředí téměř slyšet.

- Rozměry: Rozměry běžných zařízení v obývacím pokoji se pohybují od 40 do 50 cm. Typická zařízení zábavní zařízení do obývacího pokoje, jako např. hi-fi systémy, domácí kina a DVD přehrávače mají hloubku necelých 40 cm a šířku cca. 43 cm. Zařízení Aspire iDea, které se s celkovými rozměry 43 (W) x 33,5 (D) x 7 (H) cm dokonale hodí k vybavení obývacího pokoje, nabízí funkce multimediálního centra zábavy i přednosti výkonného osobního počítače v přístroji velikosti DVD přehrávače. Konfigurace Aspire iDea zahrnuje dvoujádrový procesor, integrovanou štěrbinovou mechaniku DVD-dual, která dokáže vypálit až 250 GB dat či 160 hodin televizního vysílání nebo 350 zvukových CD disků.

- Připojitelnost: Přístroj Aspire iDea je navržen přímo pro domácí prostředí, tzn. pro obývací pokoj. Společnost Acer kladla velký důraz na to, aby tento přístroj byl vybaven všemi typickými konektory a porty včetně konektorů pro připojení moderních televizorů HD-ready a dalších systémů pro zábavu. Plně vybavený přístroj Aspire iDea je první z ultratenkých multimediálních center, které je vybaveno portem HDMI (High-Definition Multimedia Interface), portem DVI-I pro televizory HD-ready, dvěma porty SCART (jedním vstupním a jedním vstupním/výstupním), dvěma kartami s televizním tunerem (dvěma analogovými nebo dvěma digitálními) pro současné sledování a nahrávání digitálních a analogových televizních pořadů, komponentním portem, kompozitním výstupním portem, osmi RCA konektory s podporou digitálního zvuku ve vysoké kvalitě, dvěma výstupními porty pro digitální zvuk (optickým a koaxiálním), dvěma konektory jack (velkými) pro připojení sluchátek a mikrofonu a dále nabízí i funkce osobního počítače, jako např. WiFi, vysokorychlostní USB, Firewire, Gigabit LAN a čtečku paměťových karet typu „7 v 1“.

Typickým uživatelem přístroje Aspire iDea je obyvatel „digitálního domova“. Ke snadné instalaci a jednoduché obsluze přispívá dálkový ovladač, operační systém Microsoft Media Center a technologie Intel Viiv, jakož i promyšlená konfigurace a provedení, které jsou zárukou, že přístroj Aspire iDea zaujme všechny typy uživatelů - od milovníků technických novinek, kteří si nikdy nenechají ujít žádný inovativní výrobek, přes ty, kteří dávají přednost elegantní technice v obývacím pokoji, po uživatele, kteří potřebují přístroj, k němuž lze jednoduše připojit všechny digitální domácí systémy. Digitální projektor Acer XD1170D, který je navržen přímo pro nadšené příznivce domácí zábavy za příznivou cenu, nabízí jasný, barevný obraz se světelným tokem 2300 ANSI lumenů a pětisegmentovým barevným kolečkem.

Aspire iDea předznamenává novou éru domácí zábavy v elegantním provedení. Přístroj, který se vyznačuje kompaktním provedením a krásnými tvary, spojuje dokonalou preciznost s nadčasovým vzhledem v neobyčejně nízké skříni, vhodné i do těch nejvybraněji zařízených obývacích pokojů. Aspire Idea přeměnil neskladný domácí počítač na úžasné zařízení pro zábavu.

Aspire iDea 510 přináší především převratné spojení technických funkcí.
Model 510 je vybaven progresivními videofunkcemi, podporujícími obsah s vysokým rozlišením ve formátu H.264, který představuje nejnovější standard obrazu s vysokým rozlišením. Acer rovněž uvede na trh model s podporou technologie Blu-Ray.

Na přístroj je poskytována jednoletá záruka typu mail-in.

Tiskové zprávy

Diskuse