Společnost Hewlett-Packard plánuje významné energetické úspory

11. 4. 2007 00:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Tento záměr je součástí všeobecné ekologické strategie společnosti, realizované jak v samotných produktech, tak i procesech uvnitř firmy.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Nedávná zlepšení a inovace pomohly HP se tomuto cíli výrazněji přiblížit:
• Příprava a postupné závádění výroby počítačů, které ušetří až 80 procent elektrické energie a odpovídající normám ENERGY STAR ® 4.0 (Tisková zpráva z 15.3. 2007). Tyto produkty jsou až o 33 % úspornější než předešlé typy.
• Využití dynamického chlazení v produktech HP, navrženého tak, aby uspořilo od 20 do 40 procent energie.
• Nově navržené ekologičtější balení tiskových náplní pro Severní Ameriku, které výrazně omezí skleníkový efekt; odborníci odhadují snížení produkce nežádoucích plynů o 37 miliónů liber (asi 17 miliónů kilogramů).
“Energetická efektivita je nedílnou součástí ekologického programu společnosti Hewlett-Packard na desetiletí dopředu a je klíčovou složkou výroby”, uvedl Pat Tiernan, viceprezident HP. “Udržitelný rozvoj je neoddělitelnou součástí našeho podnikání – od možnosti opětovného použití produktů a recyklace až ke společenské a ekologické odpovědnosti”, dodal.

HP a životní prostředí
Dnešní prohlášení je nejnovější v pokračující řadě ekologických opatření, které společnost HP začlenila do svých výrobních postupů za posledních šest měsíců v oblasti vývoje produktů a výrobních postupů.

Patří do nich rovněž mimo jiné:
• Celosvětová bankovní společnost ABN AMRO si vybrala nedávno produkty HP k organizaci mítinků managementu pomocí videokonferencí. Tzv. “Halo system”, vyvinutý v laboratořích HP tak umožňuje setkání představitelů ABN AMRO z celého světa, aniž by museli cestovat ze svých poboček do ústředí firmy. Výrazně tak napomáhá ke snižování nákladů na dopravu i omezení produkce emisí.
• Ještě tento měsíc oznámí společnost HP konečné výsledky výkonnostního testu, potvrzující úspornost systému HP BladeSystem c-Class: ten má mít oproti IBM BladeCenter-H ve srovnatelné konfiguraci o vícež 27 procent menší spotřebu.
• V nabídce produktů HP je téměř 50 zařízení doporučovaných jako Ekologicky šetrný výrobek (the Electronic Product Environmental Assessment Tool, EPEAT, www.epeat.net), což usnadňuje orientaci zákazníků z veřejné správy i soukromého sektoru při výběru počítačů, notebooků a monitorů na základě jejich ekologických vlastností.
• V roce 2006 odebrala společnost HP 11 miliónů kilowatthodin energie z obnovitelných zdrojů a připojila se k výzvě Agentury ochrany životního prostředí k 500 nejbohatším společnostem ke zdvojnásobení odběru obnovitelné energie do konce roku 2007. V jeho průběhu plánuje HP navýšit odběr z těchto zdrojů na 350 procent současného stavu.
• Rovněž v roce 2006 založila HP ve spolupráci s Fondem ochrany divočiny společnou iniciativu k omezení skleníkového efektu. Do tohoto projektu přispívá jak vlastními ekologickými opatřeními ve výrobě, tak i vlastním příkladem a osvětou.
• HP uvedla dva vlastní osvětové programy pro své zákazníky – ve východní a střední Evropě a v Číně – v nichž objasňuje své ekologické zásady a motivuje k jejich doržování i svých více než 600 dodavatelů už od roku 2003.
Doplňující informace k politice úspor elektrické energie společnosti HP a tipy pro obchodníky i zákazníky jsou k dispozici na www.hp.com/go/energy.

Tiskové zprávy

Diskuse