Greenpeace oceňuje zájem společnosti Lenovo o životní prostředí

11. 4. 2007 00:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Organizace Greenpeace oceňuje globální příspěvek společnosti Lenovo k ochraně životního prostředí. Ve své zprávě o zlepšování elektroniky z hlediska vlivu na životní prostředí (Guide to Greener Electronics), vydané v dubnu 2007, řadí organizace Greenpeace společnost Lenovo z hlediska ekologických pravidel a postupů do čela 14 předních technologických společností.

„Doufáme, že se nám podaří dále zvyšovat laťku ekologického chování v celém elektronickém průmyslu,“ uvádí Fran O’Sullivan, senior vicepresidentka Product Group společnosti Lenovo. „Uvědomujeme si, že se jedná o dlouhodobý proces, ale snažíme se být lídrem i v této oblasti. Na životní prostředí jsme odkázáni všichni.“

„Lenovo učinilo během posledních šesti měsíců ohromný pokrok a poskočilo v tomto hodnocení z poslední pozice na místo první,“ uvádí Ita Kruszewska, International Toxics Campaigner organizace Greenpeace. „Aktivita společnosti Lenovo je výzvou pro ostatní firmy z tohoto odvětví, aby s ní v ochraně prostředí držely krok.“

Během několika posledních měsíců Lenovo rozšířilo své ekologické aktivity. Například v prosince 2006 začala společnost Lenovo nabízet bezplatný recyklační program pro stolní počítače, notebooky, monitory a servery Legend a Lenovo a rovněž Lenovo a IBM notebooky ThinkPad, počítače ThinkCentre a monitory ThinkVision. Lenovo podporuje individuální zodpovědnost výrobců a nabízí v každé zemi, kde podniká, bezplatné recyklační programy.

V souladu s přístupem preventivního omezení rizik byl dále připraven harmonogram odstranění BFR a PVC materiálů z budoucích produktů této značky. Společnost Lenovo si rovněž dala za cíl dosáhnout celosvětově shody s požadavky směrnice o omezení nebezpečných látek RoHS u všech nově uváděných produktů již do konce roku 2007. Lenovo nabízí též přes 40 produktů s certifikací EPEAT, přičemž většina jich je ve stříbrné kategorii. EPEAT sleduje ekologické parametry, jako jsou použité materiály, zohlednění recyklace v konstrukci, spotřeba energie, balení a další.

Další informace o ekologických aktivitách společnosti Lenovo jsou k dispozici na:http://www.pc.ibm.com/ww/lenovo/about/environment/.
Zprávu organizace Greenpeace si je možné přečíst na: www.greenpeace.org.