Nové produkty HP řady Pavilion

11. 4. 2007 00:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Novou řadu notebooků Pavilion s označením dv63xx představila společnost Hewlett-Packard. Přenosné počítače, navržené zejména pro příznivce dynamické zábavy, však uvítá každý, kdo preferuje robustní výkon, který jde ruku v ruce s mobilním řešením.

Nové  produkty HP řady Pavilion

Je samozřejmostí, že všechny typy jsou dodávány s operačním systémem Windows Vista: k této řadě doporučuje HP variantu Home Premium. Kromě osvědčených procesorů Intel® Core™ 2 Duo přináší HP nově možnost vybrati si notebook s dvoujádrovou technologií AMD Turion™ 64X2, která je pro mobilitu jako stvořená, právě tak jako lesklý povrch šasi se speciální laminací proti poškrábání. Webovou kameru HP Pavilion s rozlišením 1.3 megapixelu, multimediální reproduktory Altec Lansing® a zabudovaný mikrofon uvítají především příznivci internetové komunikace a IP telefonie. A nad grafickou kartou NVIDIA® GeForce™, pamětí DDR2 až 2 MB a pevným diskem od 80 do 160 GB zaplesá zcela jistě srdce nejednoho herního nadšence.

Další doplňky a vylepšení budiž už jen třešinkou na dortu z renomované cukrárny HP: vždyť koho by nepotěšil přenosný dálkový ovladač, technologie BrightView na 15.4 palcovém širokoúhlém displeji WXGA, DVD jednotka Super Multi s podporou dvouvrstvého zápisu či dotyková tlačítka na přehrávání hudby a filmů?
Nové Paviliony přicházejí na trh právě v době, kdy se multimediální zábava stěhuje ze stolních počítačů do notebooků, z domova na cesty. Tomuto trendu vyšla řada DV63xx hodně daleko naproti – a to nejen v samotných technologiích, ale například i progresívním "kabátku", do něhož jsou zabaleny.

Důkazem budiž prestižní cena Red Dot Design Award 2007, kterou získal výjimečný vzhled notebooku Pavilion dv6000 s vysoce lesklým vykládaným povrchem. Ocenění, které zástupci HP převezmou 25. června, uděluje Design Zentrum Nordrhein Westfalen v Essenu každoročně už od roku 1955 a patří k nejrespektovanějším soutěžím tohoto druhu na světě. Úspěch v tomto renomovaném mezinárodním klání se považuje za indikátor vynikajícího počinu v oblasti designu a produkty musí přesvědčit komplexní kvalitou i řešením, které je atraktivní, ekologické a dostupné širokým vrstvám spotřebitelů. Oceněný notebook zůstane vystaven po celý rok na stálé expozici Red Dot design v essenském muzeu.