Prodáno 100 miliónů hudebních přehrávačů iPod

11. 4. 2007 00:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Apple dnes oznámila, že bylo prodáno již 100 miliónů přehrávačů iPod, což z tohoto zařízení činí nejprodávanější hudební přehrávač v historii. První iPod se začal prodávat před pěti a půl lety v listopadu 2001. Od této doby společnost Apple uvedla více než 10 modelů, včetně pěti generací přístrojů iPod, dvou generací iPod mini, dvou generací iPod nano a dvou generací iPod shuffle. Společně s iTunes a hudebním internetovým obchodem iTunes Store* tak společnost Apple umožnila desítkám miliónů hudebních fanoušků přechod do digitální éry.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

"U příležitosti tohoto historického okamžiku chceme poděkovat všem hudebním fanouškům, bez nichž by iPod takový úspěch nezaznamenal ," prohlásil Steve Jobs, výkonný ředitel společnosti Apple. "iPod dovolil miliónům lidí na celém světě rozdmýchat vášeň pro hudbu a my jsme moc rádi, že jsme u toho mohli být."

"Je těžké si vzpomenout, jak to bylo, když nebyl iPod," konstatovala Mary J. Blige, zpěvačka pyšnící se cenami GRAMMY. "iPod je totiž víc než jen hudební přehrávač, promítá se do něj vaše individualita a je nejlepším prostředkem, jak si vzít si svou oblíbenou hudbu s sebou kamkoliv jdete."

"Bez iPodu by byl digitální hudební věk definován namísto písniček a alb soubory a složkami," řekl John Mayer, zpěvák, skladatel a kytarista oceněný GRAMMY. "I když se tedy změnilo médium přenosu hudby, vlastnosti přehrávačů iPod dovolují udržet duši, a to zas dovoluje udržet lásku k hudbě naživu."

Úspěch přehrávačů iPod dovolil vznik nevídaného množství příslušenství, které v současné době čítá více než 4000 doplňků a příslušenství vytvořeného těmto přehrávačům na míru. Sortiment přitom sahá od pouzder či reproduktorů až po montážní sady do aut - v současné době může být vybaveno připojením pro iPod více než 70% nových modelů aut v USA.

"Kamkoliv jdu, beru s sebou běžecké boty a můj iPod," prohlásil Lance Armstrong, sedminásobný vítěz Tour de France. "Při běhání poslouchám hudbu. Je to ten nejlepší způsob motivace, co znám."

Každý iPod je integrován s programovým vybavením iTunes 7 v počítači. iTunes Store* pak představuje největší a nejúspěšnější hudební internetový obchod na světě se sortimentem více než 5 miliónů písniček a více než 400 filmy. iTunes Store* za dobu své existence prodal více než 2,5 miliardy písniček, 50 miliónů televizních pořadů a více než 1,3 miliónů filmů.

* V České republice nejsou služby iTunes Store prozatím k dispozici.

Tiskové zprávy

Diskuse