Intel představuje nejrychlejší čtyřjádrový procesor

16. 4. 2007 00:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Uvedením modelu Intel® Core™ 2 Extreme QX6800 rozšiřuje společnost Intel Corporation již podvanácté řadu svých čtyřjádrových procesorů, určených pro počítačové nadšence. Nový přírůstek do rodiny inovativních procesorů Intel, který běží na frekvenci 2,93 GHz, tak ustavuje nový standard výkonnosti stolních počítačů. Jedná se o nejrychlejší nativní frekvenci, jaké kdy čtyřjádrová desktopová architektura Intel® Core™ dosáhla. Procesor Intel Core 2 Extreme QX6800 je ideální pro hráče, profesionální vývojáře a nadšence, kteří touží po počítači s tím nejvyšším možným výkonem.

Na nedávné konferenci herních vývojářů Game Developer's Conference* v San Francisku byly představeny hry, které díky své konstrukci dokáží využívat schopností vícejádrových procesorů. Takto navýšený výkon poskytuje plynulejší hru, realističtější herní efekty a umělou inteligenci, která zajišťuje ještě reálnější zážitky ze hry. Některé z nejtoužebněji očekávaných titulů letošního roku, jakými jsou například hry Crysis od společnosti Crytek*, Supreme Commander od Gas Powered Games* nebo Hellgate London od Flagship*, prošly ve spolupráci s firmou Intel rozsáhlým společným vývojem, aby dokázaly výhodně využívat více než dvě procesorová vlákna.

Vedle adrenalinu, který procesor Intel Core 2 Extreme QX6800 hardcorovým hráčům zaručuje, přivítají tento procesor i nároční uživatelé médií a vývojáři. Společnosti jako Adobe*, Cakewalk*, DivX*, Sony Creative Software* a desítky dalších vývojářů vytvářejí aplikace, které dokážou využívat všechna čtyři jádra procesoru, a umožňují tak profesionálům z oblasti médií dosáhnout toho, v čem jsou nejlepší – rychle a spolehlivě zachycovat své tvůrčí úsilí. Čtyřjádrový procesor Intel Core 2 Extreme QX6800 je například až o 65 procent rychlejší1 v kódování videa než dvoujádrový Intel Core 2 Extreme X6800. Jedná se o významnou schopnost, vezmeme-li v úvahu, že stále více domácností si pořizuje a upravuje videozáznamy ve vysoké kvalitě, aby tak mohly zachycovat své zážitky a podělit se o ně s ostatními.

Procesor Intel Core 2 Extreme QX6800 se vyrábí prostřednictvím nejvyspělejší 65nanometrové technologie společnosti Intel, která umožňuje využívat rozsáhlou 8MB vyrovnávací paměť. Procesor podporuje systémovou sběrnici běžící na frekvenci 1066 MHz a dodává se za cenu 1199 dolarů.

Další podrobnosti následují v angličtině:

One of the first games ever developed for the PC is also entering the quad-core era. "The latest version of Microsoft Flight Simulator* X, Service Pack One (SP1), due out later this month, is a great match for the extreme multi-core processing delivered by the new Intel Core 2 Extreme quad-core processor," said Phil Taylor, Flight Sim Program Manager, Microsoft Game Studios. "Flight Sim X SP1 greatly increases multicore utilization and will scale as more threads are available leading to reduced load times as well as frame rate improvements and greater visual complexity during flight. The Flight Simulator team at Microsoft is pleased to work with Intel to provide our end users with a great gaming experience."

"The performance and technology leadership we are delivering with our enthusiast quad-core processor lineup is a direct result of the reliability provided by Intel's manufacturing and engineering strength," said Eric Kim, senior vice president and general manager of Intel's Digital Home Group. "This translates to user benefits such as better gameplay with more intelligent computer-generated opponents and less wait time for demanding high-definition media editing."

Celé znění zprávy v angličtině naleznete na: http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20070409comp.htm