ASUS EN8600GTS grafická karta

18. 4. 2007 21:04    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, představuje novou grafickou kartu EN8600GTS, zkonstruovanou s ohledem na přání profesionálních hráčů. Je vybavena 256MB DDR3 pamětí a podporuje technologii NVIDIA SLI™. Nová špičková karta ASUS EN8600GTS /HTDP/256M bude dodávána společně s dlouho očekávanou „střílečkou“ S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobyl.

ASUS EN8600GTS grafická karta

Díky špičkovým parametrům se tato grafická karta stala oficiálním globálním produktem, jež se bude prodávat společně s hrou S.T.A.L.K.E.R. V duchu této spolupráce se v samotné hře S.T.A.L.K.E.R. rovněž objeví herní notebook ASUS řady G1.

Ohromující grafický výkon pro mimořádný herní zážitek
ASUS EN8600GTS využívá unifikovanou architekturu NVIDIA s technologií GigaThread™ pro nejlepší grafiku a speciální vizuální efekty. Díky plné podpoře technologie NVIDIA SLI™, Microsoft DirectX 10 a Shader Model 4.0 umožňuje tato karta využívat grafická rozšíření z Microsoft® Windows Vista™ pro propracované speciální efekty. ASUS EN8600GTS také provádí přesné výpočty dynamického osvětlení se 128bitovými čísly s pohyblivou řádovou čárkou. Navíc obsahuje technologii NVIDIA® Quantum Effects™, která uživatelům zprostředkuje nejlepší zážitky z dynamiky a atmosféry každé hry.

Exkluzivní funkce ASUS pro univerzální použití
Kromě hry S.T.A.L.K.E.R. jsou spolu s kartou ASUS EN8600GTS dodávány také speciální aplikace a funkce ASUS pro další zlepšení celkového využití grafiky. Jednou z klíčových funkcí ASUS EN6800GTS je podpora HDCP, která nabízí uživatelům možnost přehrávat HD DVD, Blu-Ray disky a další chráněný obsah s plným HD rozlišením.
Navíc má ASUS EN8600GTS mnoho vstupních a výstupních řešení pro každou situaci. Zapojuje se do slotu PCI-Express a je vybavena výstupy TV, HDTV, Dual DVI-I (podporuje dva displeje s rozlišením až 3 840 x 2 400 při 30Hz) a VGA.
Jednou z nejužitečnějších přibalených aplikací je ASUS Gamer OSD. Tato funkce umožňuje přetaktování a chatování během hraní. Hráči tak mohou zvyšovat výkon přímo v reálném čase a podle aktuálních potřeb.
S funkcí ASUS Splendid může přehrávání filmů na PC směle soupeřit z hlediska čistoty a ostrosti obrazu se špičkovými televizory. Pomocí exkluzivní funkce ASUS Video Security Online pak uživatelé mohou neustále dohlížet odkudkoli na svá obydlí.

Základní charakteristika parametrů:
Model: EN8600GTS/G/HTDP/256M
Grafika: GeForce 8600GTS
Video paměť: 256 MB DDR3
Taktovací frekvence: 675 MHz
Taktovací paměť: 2 GHz (1 000 MHz DDR3)
Paměťové rozhraní: 128bit

Grafika: GeForce 8600GTS
Video paměť: 256 MB DDR3
Taktovací frekvence: 675 MHz
Taktovací paměť: 2 GHz (1 000 MHz DDR3)
Paměťové rozhraní: 128bit
Max. rozlišení: 3 840 x 2 400
Standardní sběrnice: PCI Express X16
VGA výstup: ano, přes DVI do VGA adaptéru
HDTV výstup: ano, přes HDTV Out cable
TV výstup: ano, přes S-Video to Composite
DVI výstup: DVI-I
Duální DVI výstup: ano
HDCP: ano
Adaptér/Kabely:
DVI do VGA adaptéru
Silový kabel
HDTV-out kabel
Přídavný software: Technické vybavení ASUS

• Parametry mohou být bez upozornění změněny.
• Barva desky a verze přibaleného softwaru mohou být bez upozornění změněny.
• Uvedené značky a názvy produktů jsou ochranné známky příslušných společností.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti www.asus.com nebo http://cz.asus.com