HP upevňuje vedoucí pozici na trhu

23. 4. 2007 14:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP si udržela svou vedoucí pozici na světovém trhu s výpočetní technikou, což potvrzují i hospodářské výsledky za první kalendářní čtvrtletí roku 2007.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Pokračuje tak ve zvyšování náskoku před svými nejbližšími konkurenty a podle poslední čtvrtletní účetní uzávěrky její provozní zisk neustále roste. Potvrzují to výsledky analýzy průzkumné agentury IDC, z nichž rovněž vyplývá, že po sedm po sobě jdoucích čtvrtletích je hospodářský růst HP nejrychlejší na trhu.
"Snažíme se využívat nejlepších zkušeností uživatelů k dalšímu zlepšování služeb a nasloucháme přáním zákazníků, abychom jim mohli nabídnout co nejširší portfolio produktů a způsob prodeje, který by jim nejvíce vyhovoval", řekl viceprezident HP Todd Bradley.

Kapesní počítače, smartphony, notebooky, desktopy a pracovní stanice, servery, televize nové generace i další kategorie z oboru výpočetní i zábavní techniky od HP lze pořídit jak v přímém prodeji, on-line nákupem nebo v maloobchodní síti prostřednictvím více než 250 tisíc distribučních partnerů a obchodníků po celém světě.

Jak uvádí zpráva IDC, vzrostl tržní podíl HP za první čtvrtletí o 3.9 procenta oproti stejnému období loňského roku na 19.1 % a společnost prodala o 28,2 procenta více počítačů než ve stejném období před rokem, což je více než dvouapůl násobný nárůst oproti celkovému růstu ostatního trhu. Podíl HP na americkém trhu vzrostl oproti loňskému prvnímu čtvrtletí o čtvrtinu – z 20 na 24.2 %.

Jak ze zprávy rovněž vyplývá, HP dokončilo u všech svých produktů úpravy designu. Více informací o novém vzhledu je k dispozici na www.hp.com/go/desktopdesign.

Tiskové zprávy

Diskuse