FSC: Nové SPARC Enterprise servery

24. 4. 2007 21:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Zároveň s mateřskou společností Fujitsu Limited (TSE:6702) a společným partnerem Sun Microsystems, Inc., (Nasdaq: SUNW – News) oznámila společnost Fujitsu Siemens Computers novou řadu společně vyvíjených a vyráběných serverů, které spojují spolehlivost na úrovni mainframů s výhodami otevřených systémů. Nové servery postavené na architektuře SPARC a operačním systému Solaris(TM) 10 jsou dosud nejrychlejšími servery SPARC. Na trh budou uvedeny pod produktovým označením „SPARC Enterprise“ prostřednictvím výše jmenovaných společností a jejich prodejců. Tyto systémy jsou určeny pro zákazníky, kteří požadují vysoce škálovatelné a spolehlivé servery, aby díky virtualizaci dosáhli vyšší míry využití systémů a vyššího výkonu. Servery těží ze silného spojení zkušeností společnosti Fujitsu v oblasti klíčových výpočetních technologií a konstrukce vysoce výkonných procesorů a také využívají úspěchů společnosti Sun na poli škálovatelných segmentovaných výpočetních sítí postavených na otevřené architektuře.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová řada serverů SPARC Enterprise je vyvrcholením dvouletého společného vývoje Fujitsu a Sun, navazujícího na dvacetileté strategické partnerství obou firem. Tyto servery odpovídají na rostoucí poptávku zákazníků po maximálním využití IT systémů v distribuovaných výpočetních prostředích i klasických SMP systémů. Jsou totiž postaveny na vysoce granulárních technologiích pro segmentaci a práci v doménách. Konstrukce serverů SPARC Enterprise zároveň minimalizuje případné odstávky. Servery jsou vybaveny funkcemi RAS (Reliability, Availability, Serviceability) na úrovni mainframů: jejich součástí jsou za provozu vyměnitelné komponenty (včetně pamětí a procesorů), redundantně zálohovaný hardware, funkce opakování instrukcí, zrcadlení obsahu paměti a rozsáhlé diagnostické funkce a funkce automatické obnovy.

„Vytvořením této nové generaci serverů SPARC/Solaris jsme zúročili více než třicet let zkušeností s mainframovými technologiemi, jež jsme přetavili do serverových technologií 21. století,“ řekl Jens-Peter Seick, první viceprezident divize Enterprise Business společnosti Fujitsu Siemens Computers. „Servery Enterprise SPARC nabízejí ochranu investic do budoucnosti díky binární kompatibilitě se stávajícími aplikacemi a také díky schopnosti zdvojnásobit na místě výkon. Zákazníci tak mají zaručenu maximální ochranu svých investic.“

Pro ochranu investic svých zákazníků do stávajících datových center garantuje společnost Sun 100% binární kompatibilitu se systémy Solaris. Zákazníci, kteří využívají servery Fujitsu Siemens Computers PRIMEPOWER nebo servery Sun Fire společnosti Sun, tak mohou snadno a bez obav přejít na novou platformu SPARC Enterprise. Ta jim i nadále umožní využívat širokou řadu osvědčených aplikací určených pro platformu Solaris (představuje největší podíl na unixovém trhu) od nejlepších ISV/IHV poskytovatelů.

„Tyto nové systémy zákazníkům pomohou řešit ty nejobtížnější výpočetní úlohy, ať už je využijí v rámci zajištění provozu společnosti, v oblasti internetu nebo jako špičkovou výpočetní sílu,“ řekl John Fowler, výkonný viceprezident divize Systems společnosti Sun. „Nejen, že dosahují tohoto výkonu, ale zároveň poskytují spolehlivost na úrovni mainframů a bezkonkurenční možnosti virtualizace, jaké uživatelé Solarisu očekávají.“

„Tato kombinace klíčových výpočetních technologií společnosti Fujitsu a platformy Solaris společnosti Sun v rámci nové serverové řady SPARC Enterprise nám umožňuje nabídnout zákazníkům maximální obchodní hodnotu,“ dodal Chiaki Ito, první výkonný viceprezident společnosti Fujitsu Limited. „Nejenže získají nevídaný výkon a inteligentnější správu řízení a sníží se počet nutných administrativních zásahů, ale navíc dostanou bezkonkurenční kvalitu a úroveň škálovatelnosti. Servery tak mají delší životnost a nabízejí vyšší potenciál pro růst podniku.“

Nové servery již ve svých třídách dosáhly prvenství stran výkonu: Model SPARC Enterprise M8000 (16 procesorů, 32 jader, 64 vláken) s procesorem SPARC64 VI na taktovací frekvenci 2,4 GHz a běžící na systému Solaris 10 s Oracle® Database 10g a SAP ERP 2005 dosáhl 17. dubna nového světového rekordu počtem 7 300 uživatelů ve srovnávacím testu SAP-SD 2-Tier Standard Application pro systémy s až 16 procesory.
Ve standardním aplikačním SAP SD testu SAP ERP 2005, který společnosti Fujitsu a Sun Microsystems provedly 28. března v německém Walldorfu, tento server dosáhl následujících výsledků:

Počet testovacích uživatelů a stanic: 7 300 SD (Sales & Distribution)
Průměrná doba odezvy dialogu: 1,98 s
Výkon:
Počet plně zpracovaných položek objednávky za hodinu: 731 330
Počet kroků dialogu za hodinu: 2 194 000
SAPS: 36 570
Průměrná doba dotazu na DB (pož./akt.) 0,018 s / 0,041 s
Využití procesoru centrálního serveru: 99%
Operační systém centrálního serveru: Solaris 10
RDBMS: Oracle 10g
Verze SAP ECC: 6.0
Konfigurace:
Centrální server: SPARC Enterprise Server M8000, 16 procesorů, 32 jader, 64 vláken, SPARC64 VI, 2,4 GHz, 256 KB vyrovnávací paměti L1 na jádro, 6 MB vyrovnávací paměti L2 na procesor, 256 GB operační paměti
Číslo osvědčení SAP nebylo v době vydání této tiskové zprávy dostupné, najdete je na internetové adrese: www.sap.com/benchmark.

Nové servery SPARC Enterprise
Novou řadu serverů SPARC Enterprise tvoří šest modelů. Vstupní modely využívají procesory UltraSPARC T1 vyvinuté společností Sun Microsystems. Střední a vyšší modely budou dodávány s procesory SPARC64 VI vyvinutými společností Fujitsu. Tyto systémy poskytují o 50 % vyšší výkon než současné servery na platformě SPARC. Všechny nové modely jsou vybaveny operačním systémem Solaris 10.

Servery SPARC Enterprise budou celosvětově dodávány pod značkami Fujitsu Siemens Computers, Fujitsu a Sun. Veškeré další vlastnosti a funkce jsou totožné. Systémy jsou dostupné již nyní.

Tiskové zprávy

Diskuse