Telefónica O2 Czech Republic zrychlila internet již 70% všech zákazníků.

4. 5. 2007 23:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., nejvýznamnější poskytovatel internetových služeb v České republice, navyšuje od začátku dubna svým stávajícím zákazníkům rychlost ADSL připojení až na čtyřnásobek a to při zachování ceny. Rychlejší internet od O2 má k dnešnímu dni již 70% zákazníků a další přibývají každým dnem.

"Převod stávajících zákazníků na vyšší rychlost internetu je naplánován do dvou etap, kdy v první jsme slibovali navýšení u 60 % všech zákazníků. Slib jsme splnili a dokonce překročili. Za tři týdny jsme zrychlili internet u 70% zákazníků. Ostatní zákazníci získají až čtyřnásobně rychlejší připojení k internetu ve druhé vlně a to do konce května," informoval Simon Burckhard, výkonný ředitel pro prodej ze společnosti Telefónica O2 Czech Republic. "Nový rychlejší O2 Internet ADSL 2 Mb/s za cenu 399 Kč (474, 81 Kč s DPH) získávají samozřejmě i noví zákazníci, kteří si připojení k internetu teprve pořizují, nebo přecházejí z pomalejších nabídek jiných operátorů."

Navyšování rychlosti probíhá u všech stávajících zákazníků automaticky, bez potřeby někam volat a službu objednávat. O všech chystaných změnách jsou zákazníci informováni dopisem. Pro veškeré informace mají také k dispozici speciální webovou stránku www.zrychlujeme.cz, na které je možné, zadáním telefonního čísla linky, ověřit navýšení rychlosti.

Připojení pomocí technologie ADSL je v současné době nejrozšířenějším a nejdostupnějším typem vysokorychlostního připojení na českém trhu. Vysokorychlostní internet je nyní dostupný na 97 procentech všech pevných linek a společnost Telefónica O2, největší provozovatel veřejné telefonní sítě, toto pokrytí stále rozšiřuje. V nedávné době překročil počet zákazníků, využívajících internet přes ADSL, magickou hranici půl milionu.