Siemens získává mezinárodní designérskou cenu za SIP telefon OpenStage

7. 5. 2007 20:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Siemens Enterprise Communications získala jedno z nejprestižnějších ocenění iF product design award 2007 za SIP telefon OpenStage. Siemens se prosadil vůči 163 jiným produktům v kategorii spotřební elektroniky/telekomunikací, přičemž telefon OpenStage byl jedním ze dvou takto ohodnocených kancelářských telefonů.

Siemens získává mezinárodní designérskou cenu za SIP telefon OpenStage

TISKOVÁ ZPRÁVA- v původním znění

Mezinárodní Forum Design Hannover (iF) pořádá čtyři ze světově nejznámějších designérských soutěží: iF product design award, iF communication design award, iF design award china a iF material award. iF bylo založeno roku 1953 a je jedním
z nejstarších designérských středisek v Evropě, které se zaměřuje na přínosy designu
v dialogu mezi obchodem a průmyslem.

V tomto roce vybralo iF 756 účastníků z 2 292 uchazečů o cenu iF product design award. Mezi hodnotící kritéria patřily kvalita designu, řemeslné zpracování, inovace, přívětivost k životnímu prostředí, funkčnost, ergonomie, bezpečnost i hodnota obchodní značky.

„V soutěži, jako je iF product design award, jsou návrháři a organizace povzbuzováni
ke kreativitě, samostatnosti a preciznosti řemeslného zpracování,” řekl Egon Babst, porotce ceny iF a výkonný ředitel u Wellis AG, švýcarského výrobce nábytku. „Soutěživá povaha akce proto hraje zásadní roli při neustálém zvyšování úrovně produktového designu.”

IP telefony OpenStage byly vyvíjeny spolu s designafairs GmbH Mnichov a sjednocují intuitivní uživatelskou nápovědu i mnoho počítačových funkcí v revolučně novém designu. Řada telefonů OpenStage obsahuje dotykové kolečko, tzv. TouchGuide, které umožňuje snadný přístup k nabídkám uživatelského rozhraní. Pomocí TouchSlideru lze ovládat hlasitý odposlech, stejně jako regulovat hlasitost vyzvánění a hlasitost v reproduktoru. Předem nastavitelná a programovatelná dotyková tlačítka nabízejí snadný přístup k často používaným aplikacím a funkcím, jako je adresář, hlasová schránka, konference či zkrácená volba.

Kromě toho přinášejí telefony OpenStage poprvé na pracoviště hardwarové řešení na bázi otevřené komunikace. Pomocí Session Initiation Protocol (SIP) integrují pevnou, mobilní i IP komunikaci tak, aby poskytovala nové funkce pro konference a volání, jako např. vstup do konference, řízení volání z pracoviště, volání na bázi zjišťování přítomnosti a další. Telefony rovněž podporují kompatibilní aplikace jiných výrobců prostřednictvím technologie na bázi standardů, jako např. Java, HTML, WML a XML, a slouží tak jako centrální rozhraní pro každodenní podnikové obchodní aplikace.

„Vyhrát cenu iF product design award je pro Siemens nesmírná čest,” řekl Thomas Zimmermann, COO, Siemens Enterprise Communications. „Cena znamená uznání naší filozofie otevřené komunikace a ukazuje nám, jak mohou naši zákazníci spojením uživatelského komfortu, funkčnosti a atraktivního designu snadno a efektivně komunikovat.”

Více informací a nové fotografie telefonu OpenStage naleznete na: www.siemens.cz.