Nový Open Source přístupový bod od D-Link

4. 5. 2007 23:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, dnes ohlásila rozšíření své řady produktů o 802.11b/g přístupový bod DAP-1160, přímého následníka oblíbeného DWL-900AP+. Nové zařízení lze použít pro různé funkce podle potřeb konkrétní sítě. Může například zajistit sdílení Wi-Fi připojení k Internetu poskytovaného místními operátory. Zpřístupnění vývojové sady (SDK) pro Open Source komunitu umožňuje další rozšiřování jeho funkcí.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Podle zvoleného režimu může DAP-1160 sloužit jako přístupový bod (Acces Point) pro bezdrátové připojení uživatelů, bezdrátový klient (AP Client) pro připojení k jinému přístupovému bodu, most (Bridge) pro propojení dvou bezdrátových sítí, most a zároveň přístupový bod (Bridge with AP) a také jako opakovač (Repeater) pro zvýšení dosahu bezdrátové sítě a pokrytí všech „mrtvých zón“.

Chystané verze firmwaru přinesou další nové režimy: WISP Client Router a WISP Repeater. To umožní používat DAP-1160 jako bezdrátový směrovač v sítích lokálních poskytovatelů bezdrátového připojení k Internetu (WISP) a dělit přenosovou kapacitu mezi několik počítačů. Tento typ funkce žádné klasické směrovače a přístupové body nenabízejí.

DAP-1160 je dále vybaven dvěma integrovanými ethernetovými porty pro pohotové připojení dvou počítačů nebo jiných ethernetových zařízení (např. širokopásmového směrovače). Díky režimu WISP Router mohou být oba porty nakonfigurovány pro směrování, přemostění nebo NAT (Network Address Translation).

„DAP–1160, podobně jako jeho předchůdce DWL-900AP+, je multifunkční zařízení, které se dokonale hodí pro budování malých flexibilních bezdrátových sítí,“ říká Jiří Kraval, Country Sales Manager D-Link pro Českou a Slovenskou republiku. „Je založen na čipové sadě RTL8186 a linuxovém kódu. Zveřejnění jeho SDK je naším vstřícným gestem vůči komunitě vývojářů alternativního firmwaru.“

Tiskové zprávy

Diskuse