Zhone Technologies uvádí FiberSLAM pro novou generaci optických sítí

8. 5. 2007 21:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Nastupující vlna dalšího podstatného zrychlování internetových připojení spolu s pokročilými multimediálními službami je do značné míry založena na infrastruktuře přístupových sítích na bázi optických vláken. Na tento trend reaguje také společnost Zhone Technologies, která díky své nové přístupové platformě FiberSLAM může operátorům nabídnout velice flexibilní řešení jejich potřeb.

Zhone Technologies uvádí FiberSLAM pro novou generaci optických sítí

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Různé druhy FTTx přípojek zaznamenaly v loňském roce značný vzestup, což lze dokumentovat na některých statistických údajích, které zveřejnila analytická společnost Point Topic. Z hlediska celkového počtu přípojek ve světě samozřejmě stále vede DSL s podílem 65.7% následované CATV s podílem 22.3%, ale optické přípojky se již ke konci roku 2006 dostaly za hranici deseti procent. Podstatné je také to, že FTTX zaznamenává ve srovnání s ostatními technologiemi velmi vysoký nárůst. Už od počátku roku 2005 se počty FTTx přípojek každé čtvrtletí zvyšovaly o více než 10% a jejich celkový nárůst za rok 2006 činil 54.8%. V letošním roce pak lze očekávat ještě výraznější nárůst.

Jedná se tedy o velice perspektivní trh jak pro samotné poskytovatele služeb, tak i pro výrobce příslušné infrastruktury. Přes všechny své výhody je výstavba optických sítí poměrně nákladnou záležitostí a v řadě případů proto není výhodné dovést optickou přípojku přímo až k jednotlivým uživatelům. Pro operátory je mnohem zajímavější hybridní infrastruktura, kdy mohou kombinovat různé technologie podle toho, jak je to v dané situaci nejvýhodnější. Výsledné řešení tak může sloužit pro poskytování služeb rezidenčním zákazníků, stejně jako korporátní klientele nebo jako backhaul bezdrátových služeb. Stejně tak potřebují mít operátoři jistotu, že do budoucna bude možné kapacitu jejich přístupové sítě navyšovat v souladu s rostoucími požadavky. V neposlední řadě je zde také požadavek na snadnou integraci se stávající infrastrukturou a možnost jednoduché instalace a údržby zařízení.

Odpovědí na výše zmíněné potřeby je nová platforma FiberSLAM od společnosti Zhone Technologies, která je součástí firemní architektury Single Line Multi-Service (SLMS). FiberSLAM dokáže pokrýt širokou škálu různých možností aplikačního využití, neboť v sobě integruje technologie pro Coarse/Dense Wave Division Multiplexing (C/DWDM) Gigabit-Ethernet a Time Division Multiplexing (TDM). Díky tomu mají operátoři k dispozici velice univerzální řešení, které jim navíc nabízí velmi snadnou možnost migrace ze starších SONET/SDH TDM sítí směrem k Ethernetu.

Podrobnější technický popis produktové platformy FiberSLAM můžete nalézt na těchto stránkách:
http://www.zhone.com/products/FiberSLAM/

Tiskové zprávy

Diskuse