Nová koncepce designu Acer TravelMate

9. 5. 2007 08:59    Rubrika: Tiskové zprávy

V minulosti se design osobních počítačů soustředil na propojení nejdůležitějších hardwarových dílů a kryt byl doplněn až na pevný půdorys vnitřní konstrukce. Při návrhu koncepcí a cílů pro nové notebooky a průmyslový design se společnost Acer zaměřila na technickou stránku i požadavky uživatelů a rovněž důkladně zkoumala vnější i vnitřní design a rozvržení.

Nová koncepce designu Acer TravelMate

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová koncepce ProFile notebooků TravelMate je výsledkem důkladného celosvětového průzkumu trhu, který odhalil, co všechno zákazníci hledají u notebooku: nenápadný a neobvyklý tvar s měkkými a přitažlivými křivkami, charakteristickými pro velmi osobní předmět, a výraz sebejistoty a vrozených schopností vyzařovaných úspěšnými profesionálními uživateli. Základem designu ProFile je solidnost a spolehlivost, jakož i tmavočerné odstíny, které se hodí do každé kanceláře.

Nový TravelMate přináší víc než jen změnu designu. Strategie ProFile je zaměřena na nespočet drobných zdokonalení, jejichž hodnota je v celkovém součtu vyšší než celková cena jednotlivých dílů. Společnost Acer věnovala velké úsilí zpracování detailů notebooků řady TravelMate se záměrem zlepšit ergonomii vnějšího designu (zaoblení hran a optimalizované umístění portů) i vnitřního provedení (tvar klávesnice umožňující pohodlnější psaní, vyšší kvalita výroby a celková odolnost spolu s mnoha funkcemi pro zajištění bezpečnosti).

Design TravelMate ProFile lze charakterizovat slovy konkrétní, bezpečný a produktivní. Šasi notebooků TravelMate ProFile je vyrobeno z hořčíkové slitiny, která je 20x pevnější než plastická hmota a současně zajišťuje ochranu a elegantní vzhled spolu s minimální hmotností, která je předpokladem mobility. Design ProFile notebooků TravelMate spojuje nezaměnitelné přednosti výrobků Acer, tzn. výkon, funkce a výlučný vzhled s kultivovaným projevem mobilní síly.

Nové koncepce designu vyjadřuje dlouhodobé zaměření společnosti Acer na značkové osobní počítače a předznamenává začátek nové éry průmyslového designu Acer.

Tiskové zprávy

Diskuse