INTEL - inovace technologií

10. 5. 2007 15:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel Corporation dnes představila celou řadu nových technologií – včetně rychlejších procesorů Intel® Core™2 Duo – určených pro nejnovější generaci procesorové technologie Intel® Centrino®. Ta je používaná v přenosných počítačích jak pro domácí spotřebitele, tak i firemní zákazníky.

INTEL - inovace technologií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Očekává se, že nových funkcí letos využije celá řada dodavatelů hardwaru, kteří představí více než 230 modelů přenosných počítačů postavených na procesorových technologiích Intel Centrino Duo a Intel Centrino Pro. Notebooky se budou dodávat v celé řadě tvarů a velikostí, od kompletně vybavených modelů se 17palcovými displeji ideálními pro zábavní využití, až po malé, energeticky úsporné přenosné počítače, s hmotnostmi pod 1,5 kg.

„Když jsme před čtyřmi lety uvedli technologii Intel Centrino, změnila společnost Intel svými mobilními inovacemi celý počítačový trh,“ říká Mooly Eden, viceprezident a general manager divize Intel Mobile Products Group. „Nyní jsme, jednoduše řečeno, vylepšili takřka všechny vlastnosti notebooků postavených na technologii Intel, které představují nejoblíbenější a nejrychleji rostoucí segment počítačového trhu na světě.“

Srdcem notebooků postavených na nové procesorové technologii Intel Centrino Duo a Intel Centrino Pro je příští generace procesoru Intel® Core™2 Duo, který poskytuje přelomový mobilní výkon a uspokojí náročné obchodní uživatele i běžné spotřebitele. Spotřebitelé budou těžit z lepší výkonnosti při používání několika aplikací najednou – například provádět antivirovou kontrolou a zároveň stahovat videoklip. Nové funkce správy napájení budou nadále uživatelům zajišťovat vysokou životnost baterií, na kterou si zvykli u notebooků založených na technologií Intel.

Rodina čipsetů Mobile Intel® 965 Express, které disponují technologií Intel® Clear Video Technology, umožňuje lepší zážitek ze sledování videa ve vysokém rozlišení. Uživatelé budou mít navíc možnost se snadněji podělit o své videonahrávky s rodinou a přáteli prostřednictvím televize, a sice díky aplikaci Intel® TV Wizard. Ta zjednodušuje připojení počítače k televizím, které umí zobrazovat video ve vysokém rozlišení. Nová sada ovladačů rovněž zaručuje široké a výjimečné využití technologie Windows Aero* a dalších možností operačního systému Windows Vista* Premium.

Rychlejší stahování nebo odesílání digitálního obsahu po internetu umožňuje funkce Intel® Next-Gen Wireless-N, která využívá bezdrátovou technologii 802.11AGN WLAN. Ta uživatelům přináší větší svobodu a více možností využití díky až pětinásobné výkonnosti při činnostech jako stahování a až dvakrát vyššímu bezdrátovému dosahu.

Volitelnou funkcí je jedinečná technologie Intel® Turbo Memory, která umožňuje až dvakrát rychlejší přístup k často používaným aplikacím a zkracuje dobu nezbytnou pro spuštění počítače až o 20 procent. Kratší startovací časy zároveň přispívají k nižší spotřebě energie a prodlužují tak životnost baterie.

Notebooky určené pro byznys
Nová značka procesorové technologie Intel Centrino Pro, která je určená především pro firemní uživatele, přebírá inovativní a populární vlastnosti určené pro stolní počítače s procesory Intel® vPro™. Technická oddělení budou moci spolehlivě spravovat jak stolní, tak přenosné počítače, a řešit problémy, které se jich nejvíce dotýkají – ohrožení bezpečnosti, náklady na vlastnictví, přidělování zdrojů a správa majetku – a to navíc na dálku bezdrátově.

Funkce Intel® Active Management Technology, která představuje jednu z klíčových inovací navržených pro technologii Intel Centrino Pro, přináší do notebooků obchodní kategorie funkce bezdrátové správy, ochrany a možnost vzdálených oprav. Tyto funkce umožňují zvýšit produktivitu, dosáhnout úspor a zvýšit dostupnost informační techniky.

Menší, tišší a stylovější provedení stolních počítačů
Společnost Intel bude zmíněné mobilní technologie používat i v celé řadě menších, tišších a vysoce výkonných stolních počítačích. Tyto počítače budou poskytovat křišťálově čistý zvuk, lepší grafiku a ostřejší přehrávání videa. Mohou také volitelně obsahovat podporu technologie 802.11n pro bezdrátovou komunikaci i technologii Intel Turbo Memory.

Tyto stylové počítače, vybavené procesorovou technologií Intel® Viiv™, umožní uživatelům notebooků postavených na technologii Intel Centrino Duo a vybavených softwarem Intel® Media Share Software procházet, posílat nebo stahovat multimediální soubory prostřednictvím domácí bezdrátové sítě. Vedle toho si budou uživatelé těchto počítačů moci ukládat soubory a obsah na přenosné počítače založených na technologii Intel Centrino Duo a využívat je i na cestách.

Společnost Intel předpokládá, že brzy budou dostupné stovky modelů přenosných počítačů v různých cenových relacích. Podrobnější informace o cenách produktů Intel jsou k dispozici na stránkách www.intel.com. Vedle toho se již objevuje množství spotřebitelských stolních počítačů postavených na procesorových technologiích Intel Core™ 2 Duo a Intel® Viiv™.

Tiskové zprávy

Diskuse