Canon představuje imagePROGRAF iPF5100 pro snadný a rychlý tisk do formátu A2

11. 5. 2007 08:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon posiluje své postavení v oblasti velkoformátových tiskáren pro grafické aplikace uvedením tiskárny imagePROGRAF 5100, která nahrazuje předchozí model s šířkou potiskovaných médií 17" a přináší nový způsob kalibrace barev a věrnější barevné podání.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Canon imagePROGRAF iPF5100 je stejně jako dnes představený model iPF6100 vybaven systémem 12 zásobníků inkoustu LUCIA, včetně čtyř nových inkoustů, černého, černého matného, šedého a šedého fotografického, které potlačují zrnitost a artefakty způsobené odrazem rozptýleného světla.

imagePROGRAF iPF5100 také disponuje novým nástrojem pro kalibraci barev, který upravuje barevné rozdíly způsobené opotřebením tiskárny, odstraňuje rozdíly mezi jednotlivými tiskovými hlavami a zajišťuje konzistenci barev. Nový senzor urychluje proces kalibrace na příjemných 10 minut.

„Při vývoji iPF5100 jsme vycházeli z požadavků zákazníků a zkušeností z praktického nasazení předchozího modelu iPF5000,“ říká Martin Lucký, manažer CBS pro velkoformátový tisk. „Výsledkem je tiskárna, která nabízí vysokou rychlost tisku bez ohledu na typ použitého média, a to bez kompromisů v oblasti tiskového rozlišení a konzistence barev.“

imagePROGRAF iPF5100 je vybaven dvojicí tiskových hlav s vysokou hustotou trysek, které zvyšují rychlost tisku a spolehlivost tiskárny. Jednopalcové tiskové hlavy jsou osázeny celkem 30 720 tryskami. Technologie FINE (Full - photolithography Inkjet Nozzle Engineering) a 4pl inkoustové kapky zajišťují jemnou gradaci barev a vysoké rozlišení tiskových výstupů. Procesor L-COA umožňuje rychlé zpracování objemných tiskových úloh, řídí systém dvou tiskových hlav a zajišťuje efektivní využití všech dvanácti dostupných inkoustů.
Canon imagePROGRAF iPF5100 bude na evropském trhu v prodeji od srpna 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse