Canon imagePROGRAF iPF6100

11. 5. 2007 08:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Canon Europe, světová špička v oblasti digitálních zobrazovacích technologií, dnes představila nový přírůstek do své rozsáhlé rodiny velkoformátových tiskáren. imagePROGRAF iPF6100 s maximální šířkou potiskovaného média 24" je určen zejména pro grafická studia a kreativní tisk.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Canon uvedením tiskárny iPF6100 doplňuje svou nabídku velkoformátových tiskáren s rozsahem maximální šíře tisku od 17" do 60" a potvrzuje tak odhodlání prosadit se na trhu kreativního tisku a CAD aplikací. Úspěch Canonu v tomto segmentu dokazuje i výrazný nárůst tržního podílu, který nyní celosvětově dosahuje 11 procent.

Canon imagePROGRAF iPF6100 je vybaven špičkovými technologiemi a nabízí vysokou rychlost tisku s vynikající kvalitou výstupů. Systém 12 zásobníků inkoustu LUCIA, včetně červeného, zeleného, modrého a dvou odstínů šedé, nabízí širší barevný gamut, jasné barvy a jejich plynulou gradaci. imagePROGRAF 6100 využívá čtyři nové inkousty, které mají větší trvanlivost a jsou odolné vůči poškrábání. Černý, matný černý, šedý a fotografický šedý inkoust potlačují zrnitost a artefakty způsobené odrazem rozptýleného světla.

imagePROGRAF iPF6100 disponuje novým nástrojem pro kalibraci barev, který upravuje barevné rozdíly způsobené opotřebením tiskárny, rozdíly mezi jednotlivými tiskovými hlavami a zajišťuje tak konzistentních barevné podání. Díky přesnému multisenzoru proběhne kalibrace barev přibližně do 10 minut s průměrnou odchylkou delta E: 2,0 a méně.

„Přesné barevné podání a konzistence barev jsou pro grafický trh zásadní předpoklad úspěchu, a právě imagePROGRAF iPF6100 tyto požadavky uspokojuje – nabízí přesné a stejné barvy na každém výtisku,“ říká Martin Lucký, manažer CBS pro velkoformátový tisk. „Tato tiskárna vybavená správou barev Canon nové generace nabízí také funkci úpravy barev podle předpokládaného okolního osvětlení. Minimalizuje tak rozdíly při vnímání barevnosti způsobené odlišnými světelnými podmínkami.“

imagePROGRAF iPF6100 je vybaven dvojicí tiskových hlav s vysokou hustotou trysek, které zvyšují rychlost tisku a spolehlivost tiskárny. Jednopalcové tiskové hlavy jsou osázeny celkem 30 720 tryskami. Technologie FINE (Full - photolithography Inkjet Nozzle Engineering) a 4pl inkoustové kapky zajišťují jemnou gradaci barev a vysoké rozlišení tiskových výstupů. Použitý procesor L-COA umožňuje rychlé zpracování objemných tiskových úloh, řídí systém dvou tiskových hlav a zajišťuje efektivní využití všech dvanácti dostupných inkoustů.
Tiskárna imagePROGRAF iPF6100 nabízí celou řadou prvků pro usnadnění instalace a obsluhy. Patří mezi ně nové vodítko papíru, které usnadňuje a urychluje podávání médií zepředu, přehledný ovládací panel a kvalitní uživatelská podpora. Nový software Canon pro tvorbu profesionálních plakátů PosterArtist 2007 a exkluzivní RIP s podporou 12 barev lze dokoupit jako volitelný doplněk.
Canon imagePROGRAF iPF6100 bude na evropském trhu v prodeji od července 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse