Nové hybridní HDD a DVD videokamery DZ-HS500E a DZ-HS501E

19. 5. 2007 21:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Jako ideální řešení typu „vše v jednom“ pro lidi na cestách nebo na dovolené a účastníky událostí, kdy je přístup k PC omezený, jsou tyto hybridní videokamery vybaveny integrovanou ochranou ESP®, která chrání harddisk proti otřesům a tím i vaše vzpomínky proti nárazům a pádům kamery při každodenním používání.

Nové hybridní HDD a DVD videokamery DZ-HS500E a DZ-HS501E

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Elektronický stabilizátor obrazu EIS (Electronic Image Stabiliser) pro vyhlazenější obraz a funkce rychlého spuštění během jediné sekundy (1-Second Quick Start), jimiž jsou vybaveny oba modely DZ-HS500E i DZ-HS501E, nabízejí záznam ve vysoké kvalitě a možnost začít natáčet prakticky okamžitě, abyste mohli zachytit jakoukoli akci, jakmile nastane. Videokamery mají atraktivní stylový design s elegantní povrchovou úpravou v barvě dělového bronzu a jsou vybaveny slotem pro paměťové karty SD, které je možné použít pro záznam digitálních snímků z videozáznamů na DVD nebo HDD a které uživatelům nabízejí další možnosti pro přístup nebo přenášení výstupních souborů. Připojení přes rozhraní USB 2.0 poskytne rychlý přenos dat pro ty, kdo si budou přát stahovat své filmy nebo fotografie do PC.
Dokonalý záznamník cestovatele
Výhoda vytváření filmů bez nutnosti používat PC není výraznější nikde jinde než při cestování. Můžete být student, který si přerušil studia, profesionál, jenž si dopřál přestávku v budování kariéry, důchodce na cestě za novými výzvami – ať cestujete pro zábavu, za kulturou, dobrodružstvím, poznáváním lidí nebo opětovným setkáním s rodinou – nemůže být snadnější způsob, jak zaznamenávat a sdílet své životní cesty než s pomocí vysokokapacitních hybridních videokamer Hitachi. Kromě doby záznamu až 23 hodin, která splní potřeby i těch nejaktivnějších uživatelů, nabízejí rovněž ochranu proti otřesům ESP®, která bude na cestách chránit vaše zaznamenané vzpomínky.
Hybridní videokamery Hitachi umožňují nejen uchovávat ucelený záznam z cest, který lze kdykoli archivovat na DVD, uživatelé však navíc mohou automaticky vybrat a vypálit na DVD záznamy z konkrétního dne a vytvářet tak přímo na cestách vlastní video deníky nebo pohlednice**. Ty je možné posílat domů rodině nebo přátelům na DVD, které se dají snadno poslat poštou, a stejně snadné je jejich pouštění na jakémkoli přehrávači, takže vaše dobrodružství budou moci prožívat s vámi.
Zážitek pro celou rodinu
Vzhledem ke skutečnosti, že stále více Evropanů se žení nebo vdává později, mají méně dětí a často cestují daleko od rodiny, nebyla touha zachovat a sdílet zvláštní vzpomínky a okamžiky nikdy tak silná jako nyní, obzvláště pokud jde o vítání novorozenců a zakládání jejich rodinných alb.
Hybridní videokamery Hitachi sdílení takových okamžiků velmi usnadňují a jsou proto ideální volbou pro rodiče prvních potomků, prarodiče, kteří od vnoučat žijí daleko, a pro kohokoli v rámci velmi rozšířených rodin. Složitý proces vytváření filmů je díky nim najednou dětskou hrou – přenést první krůčky dítěte, jeho úsměvy a slovíčka na nadčasové DVD, které si rodiny mohou uchovat i pro budoucí generace. A protože videokamery DZ-HS500E a DZ-HS501E umožňují uložit a přehrávat větší objem záznamů, je možné uceleně sledovat zvláštní fáze vývoje nebo dokonce vytvářet kompilace snímané v průběhu několika let.
Přeměnit události na dárek na památku
Od svateb a výročí po večírky a zvláštní příležitosti – jak nejlépe prodloužit příjemné prožitky než formou připomínkového DVD? Nové vysokokapacitní hybridní videokamery Hitachi umožňují natáčet celé hodiny, editovat záznamy během minut a sdílet je ve vteřině a nabízejí dostatečnou dobu záznamu nejen pro zachycení samotné události, ale také všech doprovodných akcí před ní, po jejím skončení a ze zákulisí, díky nimž si všichni oslavy tak rádi připomínají a prožívají znovu.
A proč zábavu dopřát jen těm, kteří se takových událostí účastnili? Videokamery DZ-HS500E a DZ-HS501E nabízejí jedinečný způsob, jak záznam editovat různě přímo v kameře tak, aby každé vypálené DVD bylo přizpůsobené pro ty, komu je určeno. Oblíbený formát DVD je kompatibilní s domácími DVD přehrávači a umožňuje, aby si rodina nebo přátelé mohli daný okamžik prožívat stále znovu – kdekoli a kdykoli budou chtít.
Videokamery DZ-HS500E a DZ-HS501E jsou v Evropě k dostání od května 2007.

DZ-HS500E A DZ-HS501E přehled vlastností:
Harddisk Hitachi: Harddisk Hitachi s vysokou kapacitou 30 gigabyte nabízí delší dobu záznamu a umožňuje provádět editaci natočeného materiálu přímo v kameře dříve, než se vypálí na oblíbená DVD média.

DVD mechanika Hitachi Multiformat+: Vypalovací mechanika DVD Multiformat+ je kompatibilní s nejoblíbenějšími a široce dostupnými formáty DVD médií, včetně DVD-RAM, DVD-RW, +RW, DVD-R. DVD disky se snadno archivují i předávají, jsou praktické a levné, spolehlivé a trvanlivé, je snadné je kopírovat pro účely archivace anebo pro vytvoření více kopií pro další příjemce, umožňují snadnou manipulaci a přehrávání na domácích DVD přehrávačích a počítačích.

Rozlišení CCD snímače:
DZ-HS501E: 1,3 megapixelu
DZ-HS500E: 0,8 megapixelu

Tlačítko kopírování (Dubbing): Filmy je možné vypálit na DVD bez nutnosti připojit kameru k PC nebo jinému externímu hardware. Uživatelé si mohou zvolit buď automatický režim pro vypálení celého obsahu HDD na DVD nebo manuální režim, který umožňuje vypálit individuálně vybrané scény. V manuálním režimu si uživatelé jednoduše vyberou filmové scény uložené na HDD pomocí přehledného rozhraní s jejich obrazovými náhledy a následně je vypálí na DVD. V automatickém režimu dojde stiskem tlačítka kopírování "One Touch Dubbing" k automatickému přenosu všech scén v chronologickém setřídění na řadu DVD médií, která si videokamera postupně vyžádá.

Dva nové režimy vypalování:
Režim "Datum" vypálí všechny záznamy
"Datum" a "Nové" z vybraného dne. To je výhodné pro uživatele, kteří si přejí vytvořit DVD ze všech záznamů pořízených v určitý den, například o Vánocích, Velikonocích, narozeninách, apod.

Režim "Nové" vypálí všechny záznamy pořízené od data posledního kopírování na DVD: pokud bylo již například přeneseno 8 z 10 zaznamenaných scén, budou pomocí volby "Nové" zkopírovány poslední dvě z nich. Tento režim uživatelům pomáhá pravidelně vytvářet DVD pro archivaci, aniž by museli procházet všechny soubory a zjišťovat, které ze scén ještě zálohovány nebyly.

Rychlé spuštění během 1 sekundy: Jedinečná funkce videokamer Hitachi, která
(1-Second Quick Start) zajišťuje, že budou připraveny k provozu téměř okamžitě, takže málokdy propásnete správnou chvíli.

Záznam snímku z DVD nebo HDD: Videokamery Hitachi uživatelům umožňují zachytit a podělit se o skvělé momentky z filmových záznamů na DVD nebo HDD v podobě digitálních fotografií.

Slot pro paměťovou kartu SD: Umožňuje ukládat digitální fotografie přímo na paměťové karty SD.

Rozhraní USB 2.0: Pro rychlý a pohodlný přesun souborů do PC.

Podpora skutečně širokoúhlého: Zajišťuje kompatibilitu s moderními širokoúhlými
formátu 16:9 televizory a plochými monitory pro dokonalé přehrávání beze ztrát nebo ořezání obrazu.

Zoom objektivu:
DZ-HS501E: 15x optický, 800x digitální
DZ-HS500E: 30x optický, 1500x digitální

Velikost displeje: 2,7 palců (6,9 cm), širokoúhlý s poměrem stran 16:9

Maximální doba záznamu 23 hodin na HDD plus 1 hodina na oboustranné DVD (standardní rozlišení)

Rozměry (mm):
DZ-HS501E: 66x87x125 (ŠxVxD)  
DZ-HS500E: 69x91x132 (ŠxVxD)  

Hmotnost (g):
DZ-HS501E: 500 g (bez baterie)
DZ-HS500E: 505 g (bez baterie)

Tiskové zprávy

Diskuse