InfraStruXure InRow RP: chladící jednotka pro datová centra

18. 5. 2007 00:35    Rubrika: Tiskové zprávy

InfraStruXure InRow RP - inovativní chladící jednotka pro datová centra a malé počítačové místnosti - umísťuje chlazení hned vedle zdroje tepla a zajišťuje předvídatelné, dynamické odstranění tepla v instalacích se střední, vysokou i ultravysokou hustotou vyzářeného výkonu.

„Nová InRow RP, tento nejnovější přírůstek do rodiny chladících jednotek InRow, poskytuje zákazníkům předvídatelné chlazení a chlazení vysokých hustot výkonu, které odpovídá na měnící se požadavky a rostoucí hustotu výkonu jak v prostředí datových center, tak v prostředí serverových místností,” říká generální manažer divize Cooling Systems společnosti APC Bud Collins. “Rostoucí počet instalací blade serverů a neustálé modernizace IT zařízení zvyšují hustotu v datových centrech za hranice schopností tradičních chladicích systémů. Náš nový produkt je zaměřen speciálně na tyto požadavky.“

Zařízení se dodává: (1) v provedení s vodním chlazením, nebo (2) s přímým chlazením - a proto je vhodné pro pestrou paletu prostředí. Díky své architektuře nepotřebuje neustálý chod větráků, jako je tomu v tradičních přístupech. Šetří tak energii a maximalizuje napájení dostupné pro IT instalace. Funkce variabilního proudění vzduchu snižuje provozní náklady neboť omezuje spotřebu energie během částečného zatížení. Integrovaný zvlhčovač umožňuje kontrolu vlhkosti vzduchu v místnosti a předchází tak poškození citlivého elektronického zařízení výbojem statické elektřiny. Dodatečné řízení úrovně vlhkosti zajišťuje dedikovaný odvlhčovací cyklus a standardní ohřívací cívka, která zabraňuje přechlazení během vysušování vzduchu.

InRow RP se může použit v uspořádaní „horká/studená ulička“ anebo přímo v racku, což zvyšuje předvídatelnost a izolování rackové instalace. Lze ji tak použít v tradičních datových centrech s vysokou hustotou vyzářeného tepelného výkonu..

Jedná se o ideální chladící řešení pro malá až velká datová centra. Zařízení se dodává v provedení s chlazenou vodou až do 70 kilowattů nebo s přímým chlazením až do 37 kilowattů.

Nástroj InfraStruXure Designer od APC-MGE, sloužící k plánování a navrhování datových
center, nyní obsahuje i chladící jednotku InRow RP, aby ji partneři společnosti mohli začlenit do svých návrhů. Tento nový trojrozměrný pohled umožňuje předvádět datová centra ze všech úhlů a bez problémů kdykoliv přepínat mezi půdorysem, racky (skříněmi s počítači) a trojrozměrným pohledem.

Více informací na www.apc.com.