Design: podstatná součást konkurenceschopnosti výrobců osobních počítačů

18. 5. 2007 00:34    Rubrika: Tiskové zprávy

21. století je století změn. Přístup k osobním počítačům se mění: Už nejsou považovány za hardware, nýbrž za komoditu. Zákazníci kladou stále větší důraz na image a požadují výrobky s intuitivním a snadným ovládáním bez neúčelných zbytečností.

Design: podstatná součást konkurenceschopnosti výrobců osobních počítačů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Design výrobků odráží postavení značky a vlastnosti. Je to nezbytný předpoklad pro zajištění konkurenceschopnosti výrobců osobních počítačů, protože to jsou jasné a hmatatelné prostředky komunikace mezi hardware a zákazníky.

Co je ale vlastně design? Design je spojení několika prvků: Proporcí, detailů a povrchové úpravy, funkce a užitné hodnoty a snad i filosofie… Design je těžké přesně definovat, avšak v zásadě lze říci, že autentický design výrobku je něco, co nutí lidí změnit zvyky a co odstraňuje několik bariér současně.

Pro společnost Acer představuje design důležitý způsob sdělení hodnot značky: Okamžitá použitelnost a kvalita nových notebooků vyjadřují přístup společnosti Acer k vývoji nových výrobků, které jsou navrženy s nejvyšší péčí i inovativním přístupem a vyznačují se snadnou obsluhou a spolehlivostí.

Zaměření na design představuje pro společnost Acer další krok vpřed směrem k nabídce správných řešení pro správný trh a rovněž jí umožňuje vyjádřit pozornost, s níž řeší nejrůznější potřeby a přání zákazníků. Rozdílný přístup k designu notebooků řad TravelMate a Aspire dokazuje snahu společnosti Acer o dokonalost.

Spotřebitelský trh se řídí instinkty, které kladou styl, vzhled a působení na stejnou úroveň jako funkčnost a vybavení. Je to impulsivní trh, pro nějž jsou charakteristické prudké změny a příklon k silným značkám, které určují trendy a zřetelně podporují individualitu. Není to ideální prostředí pro převratnou koncepci Gemstone?

Na druhé straně svět profesionálních uživatelů zaujímá k inovacím jiný přístup. Je postaven na etických zásadách a standardech, které se vytvářely celé roky, a proto tyto hodnoty nelze jednoduše změnit. Vyvíjí se spolu s podnikatelským světem, který je stále složitější. Společnost Acer vybudovala pevnou tradici dokonalých mobilních řešení a nový design ProFile notebooků TravelMate posouvá v této oblasti laťku ještě výše.

Strategický přístup
Nový design notebooků Acer vyjadřuje jednoznačně identitu výrobku a odlišuje řady spotřebitelských a profesionálních počítačů Acer. Odpovídá nové organizační struktuře společnosti Acer, v níž došlo k rozdělení na divizi spotřebitelských počítačů a divizi profesionálních počítačů. Vytvoření nezaměnitelného vzhledu představuje důležitý krok k jasnému rozlišení obou tržních segmentů prostřednictvím výrobků. Přesně definovaný soubor vlastností designu a stylu zprostředkuje v budoucnosti sdělení hodnoty mobilních výrobků společnosti Acer mnohem účinnějším způsobem.

Nová řada Aspire: Revoluce v designu
Vizuální podstata notebooků Aspire je vyjádřena inovativním designem, oživením tvaru barvami a speciálními materiály, které vytvářejí jedinečný kontrast mezi vnitřním povrchem v perlově šedém provedení CeramiFinish a vnějším dokonale černým vzhledem s matným leskem. Nový tvar šasi vyvolává představu jemné vyváženosti přírodních drahokamů, nádherně zaoblených kamenů s náznakem ohně uvnitř.

Nová řada TravelMate: Evoluce v designu
Společnost Acer vyvinula nový design notebooků TravelMate na základě designu Folio s důrazem na koncepci nejvyšší produktivity při minimálních nárocích na uživatele.

Kromě lepší ergonomie, snadného přenášení a vhodné velikosti nabízí nový design TravelMate následující přednosti:

• Zalomené plochy ve spojení s hladkými plochami a měkkými křivkami zaujmou jemnou elegancí a vzbuzují příjemné pocity.
• Konfigurace, která zahrnuje vše potřebné, působí spolu s displejem a šasi čistě a promyšleně.
• Povrchy, které vypadají na pohled měkce a příjemně, vyvolávají přátelský a přitažlivý dojem.
• Umístění portů a ovládacích prvků na přední straně plně respektuje potřeby uživatele. Vybrané porty/tlačítka umístěné vpředu přispívají k pohodlnému ovládání.
• Některé povrchy jsou opatřeny texturou, která usnadňuje uchopení a držení notebooku a současně zaujme nenápadnou elegancí.

Tiskové zprávy

Diskuse