Siemens oslavuje stomiliontý Gigaset

18. 5. 2007 00:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Siemens dnes vyrobila stomiliontý telefon Gigaset. Přístroj s označením Gigaset SL370 sjel z montážní linky továrny v německém Bocholtu. Oblíbené bezšňůrové telefonní přístroje, které jsou dnes používány v každé druhé německé domácnosti, se v bocholtské továrně vyrábějí od roku 1994 a ze společnosti Siemens činí předního světového dodavatele bezšňůrových telefonů. V České republice používá tyto telefony 300.000 zákazníků.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Bocholt představuje výrobní a vývojové centrum a současně celosvětově klíčové místo pro prodej Gigasetů. Výroba sto miliontého Gigasetu je přesvědčivým důkazem úspěchu našich inovací a vysokých požadavků na kvalitu,“ řekl Jochen Eickholt, šéf společnosti Siemens Home and Office Communication Devices.

Od roku 1993, kdy byl představen standard DECT pro pevnou bezdrátovou telefonii, si bezšňůrové telefony udržely vedoucí pozici na trhu. V roce 1996 společnost Siemens představila první telefony se standardem DECT, které disponovaly vestavěným záznamníkem a v roce 1999 na trh uvedla první bezšňůrový telefon s funkcí hlasitého telefonování. V roce 2001 Siemens představil první model se službou zasílání SMS přes pevnou linku a o tři roky později první bezšňůrový telefon s vestavěným fotoaparátem a funkcí MMS. V roce 2006 Siemens svým zákazníkům nabídl hybridní přístroj pro pro volání po internetu i pro pevnou síť. Koncem loňského roku byl na trh uveden bezšňůrový telefon s funkcí Bluetooth, v květnu 2007 následoval Gigaset SL370 – z technického i designového pohledu špičkový přístroj, který získal ocenění za design ještě před svým uvedením na trh.

Tiskové zprávy

Diskuse