Projekt 95 – Objevte Čínu s přístroji řady Nokia Nseries

22. 5. 2007 21:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia sponzoruje v rámci „Projektu 95“ 20 000 kilometrový výlet ostříleného cestovatele Petera Schindlerova napříč Čínou. Peter je vybaven několika přístroji řady Nokia Nseries, především pak zařízením Nokia N95, kterým zaznamenává své zážitky z cesty a přenáší je na on-line blog. Prostřednictvím tohoto blogu se Peter bude moci podělit o dojmy a fotografie pořízené Nokia N95, přístrojem, jenž nabízí připojení k internetu kdykoli a odkudkoliv.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Těším se na dobrodružnou cestu autem napříč Čínou,“ řekl Peter, který už procestoval více než jeden milion kilometrů v Evropě, Spojených státech a Asii. „Nemůžu se dočkat, až odhalím moderní životní styl lidí v Číně, jejich názory na svět a očekávání do budoucna. Přístroj Nokia N95 mi dovolí podělit se o zážitky s lidmi z celého světa.“

Nokia N95 bude Peterův nejdůležitější a nejvýkonnější průvodce na cestě. Vlajkový model řady Nokia Nseries se začal prodávat v září roku 2006 a v Číně se představí v květnu 2007. Multimediální počítač „vše v jednom“ má unikátní konstrukci výsuvnou dvěma směry, vestavěný pětimegapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss, GPS navigaci a multimediální přehrávač. Přístroj nabízí velký 2,6" QVGA displej, zobrazující 16,7 milionů barev, a umožňuje uživatelům sledovat a nahrávat video, poslouchat hudbu, pořizovat fotografie s vysokým rozlišením, prohlížet a vyhledávat na internetu a využívat chat a e-mail i na cestách.

„Projekt 95“ zároveň finančně podpoří nadaci China Youth Development Fundation (CYDF), která je zaměřena na sportovní aktivity a vzdělávání dětí v odlehlých regionech. Po skončení cesty vydraží společnost Nokia v aukci automobil, kterým Peter cestoval – sportovní model Caterham Superlight R300, a výtěžek z aukce věnuje nadaci CYDF. V průběhu cesty bude mít možnost přispět i veřejnost, a to různými formami.

„Je to více než jen pouhý výlet. Je to cesta za objevením skutečné moderní Číny,“ řekl Dan Wong, viceprezident oddělení Sales and Channel Management, divize Multimedia, společnost Nokia v Číně.
„Princip objevování reflektuje podstatu a schopnosti multimediálních počítačů řady Nokia Nseries.“ Na své 95denní dobrodružné cestě navštíví Peter 20 provincií a oblastí Číny.

Aktuální informace o Peterově dobrodružné cestě najdete na webových stránkách project95.sina.com.cn, kde si také můžete prohlédnout fotografie a videa, které Peter na své cestě pořídí přístroji řady Nokia Nseries.

Uživatelé sítě se mohou na Peterově cestě aktivně podílet – mimo jiné mu mohou poradit cestu, požádat ho o doručení osobních vzkazů přátelům a zúčastnit se hlasování o výběru jména pro Peterovo auto – vše prostřednictvím webových stránek http://www.nokia.com/A4399563?category=project95cr.

Peter se na cestu vydal 9. května z Šanghaje a výlet zakončí 12. srpna v Pekingu.

Tiskové zprávy

Diskuse