Nová řada notebooků Sony VAIO FZ

30. 5. 2007 01:21    Rubrika: Tiskové zprávy

• Hardwarové dekódování HD signálu, HDMI výstup pro plynulé přehrávání filmů ve vysokém rozlišení (HD) a snadný střih HD obsahu

Nová řada notebooků Sony VAIO FZ

V notebooku řady Sony VAIO FZ získávají domácí uživatelé do svých rukou výkonnou techniku. Základem je nová platforma Intel® Centrino® s možností použít až 2 GB paměti RAM. Tím řada FZ dosahuje dříve nevídaného výkonu, který je podpořen dokonalým displejem s neuvěřitelně realistickými barvami nové generace X-black LCD displejů. Vše naznačuje, že řada VAIO FZ přinese novou úroveň kvality notebooků do domácností.

Displej řady FZ přitahuje pozornost. Jde o nejnovější verzi X-black LCD displeje s kvalitou obrazu, kterou je značka Sony proslulá. Širokoúhlý X-black LCD displej s technologií podsvícení \xB4BRAVIA\xB4 a širokým barevným gamutem, dokáže velmi přesně zobrazit živé odstíny barev. Fotografie, natočené video a filmy skutečně ožívají. Reakce od zákazníků (1) potvrzují, že na notebooku je nejpreferovanější kvalita displeje, a právě proto jsme se rozhodli učinit řadu FZ v tomto směru zcela výjimečnou.

I když využívá velký 15,4palcový panel, je řada FZ snadno přenosná díky celkově malým rozměrům. „Tato vlastnost zásadně ovlivňuje celkové přijetí notebooku,“ říká Jun Koyama, marketingový ředitel VAIO pro Evropu (VOE). „Je to jako osadit 15,4palcový displej do notebooku s vnějšími rozměry, u nichž bylo běžné použití 14,1palcového displeje. Po otevření víka jste příjemně překvapeni rozměry displeje, a to nemluvím o jeho kvalitě. Nezapomínejme, že tento notebook je přenosné zařízení a přitom na něm lze snadno přehrát i stříhat obsah ve vysokém rozlišení (HD). Přinášíme spoustu výkonu v poměrně malém přístroji.“ I zde poskytuje řada FZ to, co zákazníci preferují (2). Pro více než polovinu z nich jsou důležité rozměry a hmotnost, téměř polovina pokládá za důležitý výkon.

Řada VAIO FZ vděčí za vysoký grafický výkon notebookové grafické kartě (GPU) NVIDIA® GeForce® 8400M GT. Kromě skvělého 3D výkonu nabízí GeForce® 8400M GT i hardwarové dekódování HD obsahu s velmi vysokým bitovým tokem při přehrávání a zajišťuje tak optimální výsledek při přehrávání HD filmů. HDMI výstup včetně HDCP dovršuje výbavu HD funkcí a umožňuje jedním kabelem připojit televizor, který je HD-Ready.

Pokud si chcete přehrát film nebo poslechnout hudbu, vše máte doslova na dosah ruky, a to díky vyhrazeným AV tlačítkům umožňujím jednoduché ovládání. I to je pro zákazníky podstatné (3), neboť pro téměr polovinu z nich jsou důležité kvalitní AV funkce.

I styl může být tak důležitý jako samotná podstata notebooku. Řada FZ jej nabízí vrchovatě - od tvarů šasi až po elegantní černostříbrnou povrchovou úpravu. Za skvělým vzhledem se skrývá skutečná síla díky použití hořčíkové slitiny na víku i spodní straně základní jednotky.

Všude, kam se podíváte, najdete užitečné funkce. Od šikovně zabudované webové kamery v rámečku displeje po užitečnou nabídku tří USB 2.0 portů umožňujících snadné připojení periférií.

1) 2) 3) Údaje z průzkumu mezi 30000 registrovanými vlastníky notebooků řady VAIO FE.

Hlavní funkce řady FZ

Model: VGN-FZ11M
CPU: Intel® Core™ 2 Duo T7100
RAM: 2 GB DDR2 SDRAM