Nokia 6500 classic a slide

31. 5. 2007 21:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia dnes znovu potvrdila své vedoucí postavení v technologiích 3G ve střední třídě mobilních telefonů představením dvou nových modelů: Nokia 6500 classic a Nokia 6500 slide. Oba jsou navrženy tak, aby byly v ruce přesně vyvážené, mají velká tlačítka, rozměry i povrchy odpovídající požadavkům ergonomie a oba byly vytvořeny s ohledem na maximální užitnou hodnotu. Vedle technologie WCDMA třetí generace a moderního štíhlého vzhledu mají tyto nové přístroje pečlivě promyšlené rysy, které pomáhají zajistit trvanlivost jejich krásy.

Nokia 6500 classic a slide

“Společnost Nokia je uznávaným nositelem revoluce 3G a průkopníkem v užívání nových a inovativních materiálů pro mobilní telefony. V telefonech Nokia 6500 classic a Nokia 6500 slide dovedně spojuje tyto oblasti odbornosti a nabízí přesvědčivé přístroje s dobře vyváženým vzhledem a technikou ve střední cenové třídě,” uvedl Peter Ropke, Senior Vice President, Broad Appeal Business Unit, Nokia.“Díky dovednému vyvážení funkcí a stylu budou oba přístroje pro zákazníky neodolatelné. Prvky jako hliníková ,smyčka\xB4 telefonu Nokia 6500 classic nebo optika Carl Zeiss telefonu Nokia 6500 slide je odlišují od ostatních podobných přístrojů.”

Nokia 6500 classic

Telefon Nokia 6500 classic, který je okamžitě rozeznatelný podle bezešvého pouzdra vyrobeného z anodizovaného hliníku, je štíhlý (9,5 mm) a prozrazuje, že jeho výrobci věnují pozornost detailům jako nikdo jiný. Každá Nokia 6500 classic se pro výraz individuality leští jednotlivě, a tak žádné dva telefony nejsou přesně stejné. Navíc, diamantové leštění displeje a za studena vyražené logo představují řemeslné provedení na nejvyšší úrovni.

Pozornost věnovaná detailům u telefonu Nokia 6500 classic se však neprojevuje jenom na povrchu. Dvoupásmová technologie 3G pro rychlé a snadné stahování a prohledávání a čtyřpásmová GSM pro celosvětový roaming znamenají moderní možnosti připojení, díky kterým je přístroj Nokia 6500 classic vhodný i pro nejnáročnější zákazníky. Kapacita vnitřní paměti 1 GB umožňuje do přístroje Nokia 6500 classic uložit mnohem více obrázků, videonahrávek, kontaktů, písniček, zpráv a jiného obsahu než do absolutní většiny jiných mobilních telefonů střední třídy.

U přístroje Nokia 6500 classic je viditelné také zaměření značky na užitnou hodnotu. Rozhraní Nokia Series 40, známé milionům uživatelů na celém světě, poskytuje snadný přístup k široké řadě funkcí, včetně 2-megapixelového fotoaparátu s duálním LED bleskem a vestavěného přehrávače hudby. Unifikovaný mikro-USB konektor usnadňuje nabíjení a připojení při přenášení audionahrávek a dat prostřednictvím jednoho kompaktního portu. Přístroj Nokia 6500 classic tak lze snadno používat jako flash drive s vysokou kapacitou nebo nabíjet přímo z laptopu – to vše pomocí jednoho USB kabelu.

Očekává se, že přístroj Nokia 6500 classic bude k dostání během 3. čtvrtletí 2007 za přibližnou maloobchodní cenu 320 eur bez daně a dotací.

Nokia 6500 slide

Přístroj Nokia 6500 slide vybavený fotaparátem, který jistě zaujme všechny nadšence, s rozlišením 3,2 megapixelu, optikou Carl Zeiss a schopností snadno sdílet fotografie, videonahrávky a dokonce videohovory prostřednictvím televize, přináší na trh střední třídy dosud nevídanou úroveň zobrazování a sdílení. Navíc, Nokia 6500 slide s elegantním broušeným povrchem z nerezové oceli a hladce fungujícícm výsuvným mechanismem zprostředkovává svému uživateli rafinovaný hmatový zážitek.

3,2-megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss zabudovaný do přístroje Nokia 6500 slide poprvé nabízí uživatelům telefonu střední třídy možnost využít vynikajících schopností optiky Carl Zeiss. Díky dalším funkcím, jimiž je automatické zaostřování, duální blesk LED a osminásobný digitální zoom, je Nokia 6500 slide optimálním přístrojem pro vytváření vynikajících snímků. Fotografie a videonahrávky můžete rychle posílat přátelům na celém světě pomocí technologie 3G a díky možnosti připojení k televizi si je můžete okamžitě prohlédnout v jakémkoli televizním přístroji se standardním RCA vstupem. Funkce propojení s televizí rovněž umožňuje, aby si zábavu s videotelefonováním užila celá skupina lidí najednou.

Přístroj Nokia 6500 slide byl navržen tak, aby se odlišoval od jiných přístrojů, a má celou řadu prvků, s nimiž se u přístrojů střední třídy příliš často nesetkáváme. Tvrdý povrch těla z leštěné nerezové oceli se brání poškrábání a potlačuje vznik otisků prstů. Pomáhá tak dlouho uchovat krásu tohoto přístroje. Přesné vypracování vysouvacího mechanismu přístroje Nokia 6500 slide působí v ruce příjemným dojmem, a přitom se pohyblivá část vysouvá hladce a plynule, jako by přístroj patřil do vyšší třídy telefonů.

Očekává se, že přístroj Nokia 6500 slide bude k dostání během 3. čtvrtletí 2007 za přibližnou maloobchodní cenu 370 eur bez daně a dotací.