Hospodářské výsledky společnosti Acer

31. 5. 2007 08:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer oznámila hospodářské výsledky za 1. čtvrtletí 2007: provozní zisk 1,95 mld. NT\$ (58,84 mil. US\$), zisk po zdanění 5,66 mld. NT\$ (171,14 mil. US\$) a výnos na akcii 2,47 NT\$. Akcionáři obdrží dividendu 4 NT\$ na akcii, která se skládá z hotovosti 3,85 NT\$ a akciové dividendy 0,15 NT\$. Dnešního dne představenstvo společnosti Acer hospodářské výsledky schválilo.

Hospodářské výsledky společnosti Acer

Porovnání výsledků za 1. čtvrtletí 2007 a 1. čtvrtletí 2006:
• Konsolidované tržby dosáhly 99,51 mld. NT\$ (3,01 mld. US\$), což představuje nárůst o 19,9 % ve srovnání s 83 mld. NT\$ (2,51 mld. US\$)
• Provozní zisk činil 1,95 mld. NT\$ (58,84 mil. US\$) a zaznamenal růst o 1,1 % ve srovnání s 1,93 mld. NT\$ (58,18 mil. US\$)
• Zisk po zdanění se zvýšil z 4,02 mld. NT\$ (121,52 mil. US\$) na 5,66 mld. NT\$ (171,14 mil. US\$)
• Výnos na akcii vzrostl z 1,82 NT\$ na 2,47 NT\$

Dividenda se skládá z 3,85 NT\$ v hotovosti a akciové dividendy 0,15 NT\$, protože společnost Acer pokračuje ve své politice zaměřené na výplatu dividend v hotovosti, aby zabránila znehodnocení vloženého kapitálu. Výnos na akcii za celý rok 2006 činil 4,45 NT\$.

V celosvětovém prodeji osobních počítačů v prvním čtvrtletí tohoto roku se společnost Acer zařadila mezi tři největší dodavatele na světě, jak vyplývá z předběžných výsledků firmy Gartner Dataquest. S meziročním nárůstem 46,1 % zaznamenala společnost Acer nejvyšší růst z pěti největších dodavatelů značkových počítačů na světě.

Poznámka: Pro převod byl použit kurs 1 US\$ : 33,089 NT\$.