Nokia 8600 Luna

3. 6. 2007 22:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia dnes představila model Nokia 8600 Luna, který je pomocí špičkové jemné mechaniky zkonstruován z materiálu, který po staletí inspiroval umělce i řemeslníky – ze skla. Nokia tak navazuje na tradici svých nejunikátnějších prestižních mobilních telefonů z módních materiálů, jako jsou chrom, nerezová ocel a titan.

Nokia 8600 Luna

Spojení matného kouřového skla s jemnou nerezovou ocelí činí telefon Nokia 8600 Luna okouzlujícím na pohled i dotyk. Měkce iluminovaná klávesnice pulzující pod skleněným pouzdrem v okamžiku očekávaného hovoru dodává přístroji tajemnou svůdnost. V kombinaci s teplem jeho skla a pouzdra z nerezové oceli proměňuje tento „tlukot srdce“ mobilní telefon Nokia 8600 Luna z neoduševnělého předmětu v důvěrného společníka s organickým, prakticky živoucím tvarem. Když signál hovoru dorazí do přístroje, signalizující posuvný pohyb je pečlivě vyvážen tak, aby plynule vysunul ergonomickou klávesnici z jejího skleněného obalu.

„Posedlostí každým detailem byla charakterizována všechna stadia procesu vývoje modelu Nokia 8600 Luna. Vyvinuli jsme mimořádné úsilí, abychom zákazníkům poskytli zážitek, který působí dotyk s každým z použitých povrchových materiálů, od hladkosti skla k teplu vyzařovanému nerezovou ocelí do dlaně až po dokonalost dotykové klávesnice se zpětnou vazbou. A výsledek překoná jakákoliv očekávání,“ prohlásil Heikki Norta, Senior Vicepresident pro mobilní telefony společnosti Nokia. “I samotné jméno má zvláštní význam. Model Nokia 8600 byl pojmenován Luna na počest bohyně měsíčního svitu Římany často zobrazované jako tajemně poutavé krasavice obklopené měkkým, avšak zářivým světlem.“

Vyváženost estetiky a ergonomie, která se skloubila v modelu Nokia 8600 Luna, je pokračováním promyšlené řady charakteristických znaků: Společnost Nokia, která jako první použila na telefonu jediný mikro-USB port, má nyní možnost využít nejen aerodynamický tvar bez venkovních prohlubní, ale také umožňuje majitelům sloučit některé tradiční funkce, jako jsou například nabíjení, audio a datová konektivita, do jediného bodu. Čtyřpásmová podpora GSM umožňuje majitelům přístroje zůstat snadno připojenými ke všem dostupným aplikacím i ve chvílích, kdy jsou na cestě. Velký kontrastní displej telefonu je také ideálním nástrojem pro sdílení fotografií zachycených kamerou s 2-megapixelovým rozlišením.

Model Nokia 8600 Luna bude k dostání na trhu během druhého čtvrtletí roku 2007 za cenu přibližně 700 eur bez daní a dotací.