Toshiba Satellite P200 s Windows Vista

5. 6. 2007 08:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Toshiba představuje novou řadu notebooků P200, které nahrazují úspěšné modely P100. Žhavou novinkou na českém trhu je aktuálně notebook nesoucí označení P200-10C, jehož cílem je vnést do domácnosti nový rozměr multimediální a interaktivní zábavy, a to včetně videohovorů. Jedná se o přenosný počítač s vestavěnou internetovou kamerou, který dokáže plně nahradit stolní PC, a přitom s ním můžete pohodlně cestovat.

Toshiba Satellite P200 s Windows Vista

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Toshiba P200-10C vás upoutá na první pohled svým designem a konstrukční dokonalostí. Vrchní kryt s displejem a dolní část těla notebooku v lesklé černé kontrastují dokonale se stříbrnou klávesnicí a stejně barevným prostorem kolem ní. Na zadní straně zobrazovací jednotky se nachází elegantní nápis TOSHIBA. Notebook váží pouze něco málo přes tři kila, což ho činí snadno přenosným - při srovnání s mnoha modely konkurenčních značek téže kategorie je nový P200 téměř o celý kilogram lehčí.

Výkonná novinka stojí po technické stránce na technologii Intel® Centrino® Duo, přičemž základní deska je osazena procesorem Intel® Core™2 Duo T7200 s každým jádrem taktovaným na 2 GHz. O rychlý běh systému i aplikací se starají operační paměti typu DDR2 s celkovou velikostí 2 GB (1 + 1 GB), pracující na frekvenci 667 MHz). Pro data je k dispozici pevný disk s rozhraním SATA o kapacitě 250GB. U notebooku bývá často velkou slabinou grafická karta, ale P200-10P se pyšní adaptérem NVIDIA® GeForce™ Go 7600 s 256 MB samostatné paměti, který si poradí i s těmi nejnáročnějšími hrami.

Další velkou výhodou tohoto notebooku je jeho širokoúhlý displej Toshiba TruBrite® s rozlišením 1440x900 bodů o úhlopříčce 17“. Tyto parametry znamenají, že na P200-10C můžete sledovat video ve vysoké kvalitě stejně jako hrát hry s použitím vysokého rozlišení. Velký širokoúhlý displej má i pro práci nesporné výhody. Můžete si například vedle sebe umístit dvě textové stránky či okna dvou aplikací. Celkově máte na ploše také více prostoru pro ikony a složky.

Nezbytnou součástí dnes již prakticky všech notebooků Toshiba na trhu je multiformátová DVD vypalovačka, která dokáže číst i pálit méně rozšířená média jako DVD-RAM či DVD+/-R DL. Uživateli je také plně k dispozici čtečka Bridge Media 6 v 1 schopná pracovat s paměťovými kartami SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™, SD™ IO. A do třetice všeho dobrého nemůže chybět moderní slot ExpressCard, který v blízké budoucnosti umožní do notebooku připojit celou řadu zařízení jako kvalitní zvukové karty apod.

Snadnou a hlavně velice rychlou komunikaci s internetem, pracovní či domácí sítí anebo pouze jiným počítačem zajišťuje Intel® Wireless WiFi™ s podporou standardů 802.11a/b/g/Draft-N. Ve výčtu komunikačních technologií nemůže chybět ani klasická síťová karta, dial-up modem a Bluetooth™. S Toshibou P200-10C jste zkrátka vždy ve spojení se světem, ať už budete v hotelovém pokoji, na letišti nebo jen doma. Dokonce se můžete velice jednoduše účastnit videokonferencí díky 1,3 Mpix kameře integrované do displeje.

Společnost Toshiba při výrobě svých produktů nehledí pouze na technické parametry, ale také na design, kvalitu komponent a konstrukční preciznost. To se samozřejmě promítá i do nové řady P200. Do nejmenších detailů propracovaný notebook má úžasné reproduktory Harman Kardon® či šestici multimediálních kláves pro snadné spuštění internetového prohlížeče, softwarového DVD přehrávače, přehrávání videa, jeho zastavení a pohyby vpřed a zpět při prohlížení webu.

Model P200-10C je dodáván s předinstalovaným systémem Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium, který přináší zcela nové možnosti v oblasti práce s multimediálními soubory. Jeho součástí je například známá aplikace Windows Media Center, v níž můžete nahrávat televizní pořady, organizovat sbírku videí či hudby nebo prohlížet fotografie. S notebookem obdržíte i celou řadu hodnotného softwaru jako InterVideo® WinDVD™ či Norton Internet Security™ 2007. Toshiba přidává ještě vlastní softwarová řešení pro rychlejší a pohodlnější práci v systému.

Nový notebook Toshiba P200-10P je ideální náhradou klasického stolního počítače, ale uspokojí i náročnější uživatele v kanceláři díky svému 17“ displeji s vysokým rozlišením.

Satellite® P200-10P
Technické údaje

• Mobilní technologie Intel® Centrino™ Duo
o Procesor Intel® Core™ Duo T7200, frekvence 2 GHz, 533 MHz FSB, 4MB cache 2. úrovně
o Bezdrátové připojení Intel® Wireless LAN 802.11 a/b/g/Draft-N
o Chipset Intel® 945PM Express
• Displej Toshiba TruBrite® 17” s rozlišením WXGA+
• Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Edition
• Operační paměť 2048 MB (1024 + 1024 MB) DDR2 667 MHz (možnost rozšíření na 4GB)
• Harddisk s kapacitou 250 GB Serial ATA
• Grafická karta NVIDIA® GeForce™ Go 7600 s 256 MB paměti
• DVD Super Multi (dvouvrstvý zápis)
• Stereo reproduktory Harman Kardon®, Toshiba Bass Enhanced Sound Systém
• Modem International 56K V.92, síťová karta 10/100 Ethernet LAN
• Integrované rozhraní Bluetooth™ v2.0 + EDR
• 1,3 Mpix webová kamera
• Čtečka paměťových karet 6-v-1 (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™, SD™ IO), vstup napájení, externí monitor, externí mikrofon, sluchátka, RJ-11, RJ-45, 4 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE1394), TV-out (S-video)
• Doporučená koncová cena 51.490,- Kč s DPH

Tiskové zprávy

Diskuse