Computex - Intel - levné přenosné PC pro děti

7. 6. 2007 21:01    Rubrika: Tiskové zprávy

V rámci úvodního programu počítačového veletrhu Computex představil Sean Maloney, výkonný viceprezident společnosti Intel, novou řadu čipových sad Intel® 3 Series a další připravované technologie, které se dotýkají oblíbených dvoujádrových a čtyřjádrových procesorů Intel® Core™ 2 Duo a Quad, určené pro domácí a firemní uživatele počítačů.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nové produkty umožní další inovace současných PC, kterým zajistí například celkově vyšší výkon, jemnější vykreslení obrazu či ukládací technologie, jež poskytnou vyšší stupeň ochrany cenných dat. Sean Maloney, který je kromě výše uvedeného též výkonný ředitel divize Sales and Marketing Group a ředitel pro prodej a marketing, prozradil, že nové čipové sady jsou již připraveny na 45nm procesory Intel (řady „Penryn“), které se na trhu objeví během letošního roku. Pro novou čipovou sadu se v současné době vyvíjí přes 100 různých typů základních desek a Maloney předpokládá, že nárůst jejich prodeje vytvoří nový rekord v historii společnosti Intel.

„Co se týká připravovaných 45nm Hi-K procesorů s mikroarchitekturou Intel® Core™, panuje u nás vzrušení a velké očekávání,“ řekl Sean Maloney. „Čipové sady Intel 3 Series jsou základem jedinečných, maximálně multimediálních zážitků na současných počítačích i těch, které se na trhu ještě letos objeví.“

Sean Maloney rovněž oznámil, že společnosti Intel a Asustek, největší světový výrobce základních desek a notebooků, spolupracují na přípravě řady levných přenosných PC – včetně modelu s cenou pod 200 USD – určených pro školství. Notebooky Asustek budou klíčovou součástí programu Intel World Ahead, jehož cílem je urychlit přístup k plně vybaveným počítačům a technice lidem ve všech částech světa.

Zveřejněny byly rovněž plány týkající se mobilního procesoru Intel Core 2 Extreme, připravovaného společností Intel na třetí čtvrtletí tohoto roku. Nový produkt naváže na úspěšný vstup značky Extreme Edition do světa stolních počítačů v roce 2003 a rozšíří ji i v oblasti počítačů přenosných, což bude i nadále nejrychleji rostoucí segment trhu s počítači. Připravovaný procesor bude nejvýkonnějším dvoujádrovým procesorem společnosti Intel a přitom bude obsahovat i funkce úspory energie pro plně přenosné počítače.

Nové čipové sady otevřou spotřebitelům i firmám nové možnosti

Čipové sady řady Intel® 3 Series, dosud kódově označované „Bearlake“, umožňují dosáhnout vysokých výkonů a přitom ještě zlepšit úsporu energie. Zároveň tyto čipové sady umožňují výrobu stylových a tichých počítačů. Počítače s těmito čipovými sadami přinášejí nejen obraz a zvuk v kvalitě specializované spotřební elektroniky, ale i nové možnosti zabezpečení a správy pro podnikové uživatele. Stanou se tak základem nových generací procesorové technologie Intel® Viiv™ a Intel® vPro™, kódově označovaných „Salt Creek“ a „Weybridge“.

Čipové sady Intel 3 Series podporují paměti DDR2 na 800 MHz a DDR3 s přenosovými rychlostmi až 1333 MHz, což zajistí rychlý přístup k souborům a rychlejší reakce počítače. Nové čipové sady rovněž podporují rozhraní PCI Express* 2.0, které zvětšuje šíři pásma pro grafické karty na dvojnásobek a podporuje technologii Intel® Turbo Memory, jež umožní rychlejší start operačního systému i aplikací.

Rodina čipových sad Intel 3 Series zahrnuje též verze s integrovanou grafikou – sady Intel® G33 a G35 Express. Tyto produkty jsou vybaveny technologií Intel® Clear Video pro lepší přehrávání obrazu a podporou rozhraní HDMI (High Definition Media Interface). Výrobci počítačů mohou pomocí těchto sad zákazníkům nabídnout rovněž podporu přehrávání HD DVD* a Blu-ray* diků za cenu nižší než u většiny grafických karet. Kromě toho obsahuje sada G35 hardwarovou podporu MS DX10 zajišťující jemnější a realističtější vykreslení 3D grafiky.

Grafické systémy Intel® plně podporují Windows* Vista Home Premium a rozhraní Windows* Aero. Všechny čipové sady Intel 3 Series uživatelům umožňují doplnění až šesti externích disků pro další zvýšení ochrany dat a výkonu počítače, nabízejí Intel® High Definition Audio s prostorovým zvukem až 7.1 v kvalitě domácího kina a technologii Intel® Quiet System, která snižuje hluk a zahřívání PC při zachování vysokého výkonu.

Čipové sady Intel® G33 a P35 Express jsou v prodeji od dubna a modely Intel® Q33 a Q35 Express jdou do distribuce již v těchto dnech, ještě před plánovaným uvedením v třetím čtvrtletí 2007. Čipové sady Intel® G35 Express a pokročilé sady Intel® X38 s duální grafikou, určené náročným uživatelům, budou k dostání během 90 dní.

Společnost Intel je světovým lídrem v oblasti výroby a vývoje polovodičů, technologií, produktů a iniciativ s cílem soustavně zlepšovat pracovní prostředí a životy lidí. Další informace o společnosti Intel a rovněž fotografie a podrobné technické údaje jsou dostupné na www.intel.com/pressroom.

* Další názvy a značky mohou být vlastnictvím jiných subjektů.

Tiskové zprávy

Diskuse