Sony VAIO řady TZ

7. 6. 2007 21:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada VAIO TZ je určena těm, kteří vždy volí to nejlepší - nejvhodnější kombinaci přenosnosti, výkonu a výjimečného designu.

Sony VAIO řady TZ

„Tato řada je průnikem špičkové techniky s trhem luxusního zboží,“ říká Jun Koyama, marketingový ředitel Sony VAIO pro Evropu (VOE). „Použili jsme špičkovou technologii materiálu, nejnovější platformu a nejkvalitnější design, abychom nejen splnili, ale i překonali očekávání nejnáročnějších zákazníků.“

Reakce od zákazníků, kteří si koupili notebooky řady TX, je jasná: 60% používá ultra přenosné počítače na cestách. 74% říká, že rovnováha mezi rozměry a hmotností je ‚velmi důležitá‘. Rozměry, hmotnost a odolnost jsou zásadní parametry. Právě proto jsme kryt displeje i základ spodního dílu notebooku vyrobili z uhlíkových vláken, což je technologie známá spíše ze světa závodů Formule 1. Tím je zajištěna naprostá odolnost a současně snížení hmotnosti na 1,19 kg. I napájecí adaptér je miniaturizován, zabírá objem jen 120 cm3 a téměř nezvyšuje přenášenou hmotnost.

Jistě vás nepřekvapí, že pro 70% zákazníků je důležitý design. Ten proto hrál ústřední roli i při návrhu vzhledu řady VAIO TZ. Vizuálně poutavý ‚zcela plochý‘ design je mistrovským dílem stylového minimalismu, takže se nemusíte bát, že by si VAIO TZ někdo nevšiml. Každý detail je pečlivě promyšlen, až po estetický vzhled klávesnice inspirovaný pod hladinu ponořenými kameny japonské vodní zahrady.

Neuvěřitelně malá webová kamera Motion Eye je šikovně skryta v rámu displeje. Když vezmete v úvahu, že tento displej je silný jen 4 mm – což je samo o sobě technickým úspěchem – zapůsobí na vás miniaturizace kamery ještě více.

Na rozdíl od standardních panelů Wide XGA má 11,1palcový WXGA panel (1366 x 768) řady TZ skutečný poměr stran 16:9, takže je ideální pro sledování filmů. Displej má zvýšený kontrast a živé barvy, což jsou tradiční atributy technologie LCD Sony X-black. Podsvětlován je pomocí LED, což pomáhá prodloužit výdrž na jedno nabití. Panel nové generace se vyznačuje výjimečnou barevnou věrností s hodnotou 72%. To znamená, že se fotografie, osobní video i filmy zobrazují živější a realističtější než na běžných displejích. Tuto péči jsme displeji věnovali proto, že víme, že uživatelé považují kvalitu displeje za důležitý parametr - vyjádřilo se tak 72 % zákazníků.

I přes velmi malé rozměry a neuvěřitelně tenké pouzdro jsou notebooky řady TZ doslova nabity funkcemi. Využívají nejnovější procesor Intel® Core™ 2 Duo Ultra-Low Voltage podpořený 2 GB paměti DDR2 SDRAM a 100 GB pevného disku – zatím nejvyšší kapacita malých 1,8palcových disků, jejichž použití je vzhledem k rozměrům celého notebooku nutností. Prostor je využit tak dobře, že se našlo místo i pro zabudovanou optickou mechaniku DVD±R/RW RAM s dvouvrstvou (Double Layer - DL) technologií.

Po práci s webem a e-mailem je druhou nejčastější aktivitou sledování DVD. Technici, kteří navrhovali VAIO, proto řadu TZ vybavili dvěma speciálními funkcemi. Filmy a hudbu si můžete vychutnat kdykoli díky funkci Okamžité zapnutí (Instant-On), která umožňuje přehrávání DVD a audio CD bez nutnosti spuštění Windows. K ovládání přehrávání slouží řada vyhrazených AV tlačítek.

Zabezpečení je nezbytným předpokladem vašeho klidu a řada TZ proto nabízí neprůstřelnou kombinaci rozpoznávání otisku prstu a hardwarového modulu Trusted™ Platform Module (TPM), díky níž jsou vaše data šifrována a v absolutním bezpečí. Pokud by vám notebook náhodou upadl, ochrana pevného disku Sony G-Sensor Hard Disk Shock Protection automaticky zaparkuje hlavy disku, aby nedošlo k jeho poškození.

1 Uváděná čísla platí pro vzorek 5000 majitelů notebooků VAIO řady TX. Ultra přenosné notebooky řady TX se dostatečně podobají řadě TZ, aby bylo možno získat relevantní názory zákazníků.

Hlavní funkce řady TZ

Procesor: Intel® Core™ 2 Duo U7500
RAM: 2 GB DDR2 SDRAM
HDD: 100 GB