Acer - nová řada notebooků s nejmodernější platformou Intel Santa Rosa

11. 6. 2007 00:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer, třetí největší prodejce osobních počítačů na světě (zdroj: údaje společnosti Gartner za 1. čtvrtletí 2007), představila novou řadu notebooků pro profesionální uživatele, která je založena na nejmodernější platformě Intel® Santa Rosa. Notebooky TravelMate nové řady, které představují vlajkovou loď v nabídce přenosných počítačů Acer, se vyznačují nejvyšším výkonem a spolehlivostí a jsou určeny pro profesionální i ostatní uživatele s vysokými nároky na výkon a mobilitu.

 Acer - nová řada notebooků s nejmodernější platformou Intel Santa Rosa

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Acer, která v průběhu své existence uvedla na trh jako první mnoho inovativních technologií, zavedla nejnovější architekturu Centrino® Pro do některých nových řad přenosných počítačů, jejichž prodej bude zahájen v příštích dvou měsících. Nové notebooky budou využívat vynikající výkon zpracování moderní architektury Cetrino® PRO a nabídnou vyšší výkon a grafické funkce, jakož i dokonalejší bezdrátové spojení a zabezpečení.

Své poslání - odstraňovat bariéry mezi lidmi a technikou – naplňuje společnost Acer intenzivním a důsledným výzkumem a vývojem, jehož výsledkem je také nový jedinečný design všech nových notebooků Acer, který zavádí nespočet drobných zlepšení, jejichž celková hodnota je vyšší než cena jednotlivých dílů. Společnost Acer věnovala velké úsilí zpracování detailů notebooků TravelMate se záměrem zlepšit ergonomii vnějšího designu (zaoblení hran a optimalizované umístění portů) i vnitřního provedení (tvar klávesnice umožňující pohodlnější psaní, vyšší kvalita zpracování a celková odolnost spolu s mnoha funkcemi pro zajištění bezpečnosti).

Šasi notebooků TravelMate ProFile je vyrobeno z hořčíkové slitiny, která je lehčí než plastická hmota, avšak 20x pevnější. Tento materiál zajišťuje lepší ochranu počítače, dodává mu elegantnější vzhled a navíc přispívá k minimální hmotnosti, která představuje základní předpoklad mobility.

Nabídka Acer pro profesionální uživatele
Výsledkem třicetiletých zkušenosti společnosti Acer s inovativními technologiemi jsou dvě řady notebooků, založených na inovativní architektuře Centrino PRO - TravelMate 6592, TravelMate 6492 a TravelMate 6292, které jsou navrženy jako náhrada stolních počítačů, a dále tři řady s platformou Intel® Santa Rosa: Řady TravelMate 7720 a TravelMate 5720, určené pro segment malých a domácích kanceláří.

Vybrané řady notebooků pro profesionální uživatele jsou rovněž vybaveny nejmodernějšími bezpečnostními řešeními Trusted Platform Module (TPM). TPM je vynikající bezpečnostní řešení integrované v notebooku, které snižuje bezpečnostní rizika a zvyšuje spolehlivost díky bezpečnému generování a správě osobních šifrovacích klíčů.

Náhrada firemního stolního počítače
TravelMate 6592
Acer TravelMate 6592, který je vybaven nejnovějším procesorem Intel® Core™ 2 Duo s integrovanou vizualizací spolu s progresivními standardy ovladatelnosti (AMT 2,5) a novým modulem Intel Wirless IEEE 802.11 a/b/g/n, představuje plně vybavenou platformu Intel® “Centrino PRO”. Notebook Acer TravelMate 6592 nabízí spolehlivý výkon pro náročné kancelářské aplikace a rovněž splňuje nároky uživatelů na velkou kapacitu pevného disku. Počítač je dále dodáván s rychlou optickou mechanikou DVD-Super Multi či technologií budoucnosti HD-DVD, která zaručuje ochranu vaší investice. Jasný displej 15" či 15.4" je podporován grafickou kartou ATI Mobility Radeon X2300-HD s pamětí až 896 MB HyperMemory™ (128MB vyhrazená paměť VRAM). Počítače TravelMate 6592 jsou vybaveny celou řadou funkcí pro zajištění ochrany notebooku i dat, jakož i pro zrychlení zavádění operačního systému - řešení TravelMate TPM (Trusted Platform Module) podporuje Acer eDataSecurity Management, snímač otisků prstu Acer Bio-Protection, sadu programů Pre-Boot Authentication a PlatinumSecret™ s podporou Smartcard.

TravelMate 6492
Také notebook řady Acer TravelMate 6492 nabízí veškeré přednosti platformy Intel® “Centrino PRO” spolu s nejnovějšími procesory Intel® Core™ 2 Duo. Je vybaven 14” displejem a grafickým čipem Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100. Paměť dual-channel DDR2 zaručuje zvýšenou spolehlivost a produktivitu a pevný disk S-ATA poskytuje kapacitu až 160 GB či ještě vyšší. TravelMate 6492 nabízí vynikající možnost dalšího rozšíření prostřednictvím dokovací stanice Acer ezDock II/II+, která se umístí pod notebook a umožňuje připojit stávající periferní zařízení i zařízení příští generace a tím zaručuje nejvyšší efektivitu a flexibilitu. TravelMate 6492 je současně komplexně vybavený komunikační nástroj, který umožňuje profesionálním uživatelům snadno používat různé možnosti spojení - bezdrátové připojení 802.11 a/b/g/n, integrovaný modul Bluetooth 2.0 pro připojení k WPAN, kartu Gigabit Ethernet pro připojení k pevné síti LAN anebo integrovaný modem. TravelMate 6492 je vybaven i pro videokonference webovou kamerou Acer Crystal Eye, která je umístěna v horní části LCD panelu. K vysoké flexibilitě a mobilitě notebooku přispívá šachta Media Bay pro volitelné vybavení, jako např. druhou baterii, s níž se prodlouží výdrž až na 8,5 hodiny.

TravelMate 6292
Notebook TravelMate 6292 splňuje veškeré nároky ultramobilních profesionálních uživatelů, kteří potřebují lehký přenosný počítač se dvěma zařízeními pro ukládání dat a široké možnosti připojení. Kompaktní přenosný počítač s 12,1” LCD displejem nabízí veškerý výkon procesoru Intel Core 2 Duo, který je podpořen rychlou reakcí paměti dual-channel DDRII a pevných disků Serial ATA. Notebook TravelMate 6292 může nabídnout i univerzálnost stolního osobního počítače a ve spojení s dokovací stanicí Acer ezDock II zaručuje potřebnou rozšiřitelnost a flexibilitu. Komunikaci z jakékoli místa na světě zaručují široké možnosti připojení - karta Gigabit Ethernet s podporou Wake-on-LAN, integrovaný softwarový datový/faxový modem a bezdrátové připojení standardu IEEE 802.11 a/b/g/n.

Segment malých a domácích kanceláří
TravelMate 7720 a TravelMate 5720
Přenosné počítače řady TravelMate 5720 jsou určeny pro práci v kanceláři i mimo ni. Představují ideální nástroj pro mobilní profesionální uživatele, kteří potřebují jako náhradu stolního počítače výkonný, spolehlivý a ovladatelný notebook s vynikající připojitelností, nezávislostí a zabezpečením. Notebook Acer TravelMate 5720 využívá inovativní procesory Intel® Core™ 2 Duo s nejvyšší frekvencí, které jsou v současné době na trhu, jakož i nový čipset Intel GM965 Express a čipset Intel PRO/Wireless 3945ABG pro úplnou bezdrátovou připojitelnost s podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp.
Výjimečný design a výkon spolu s technickými řešeními a nízkou hmotností (cca. 3,0 kg) dokazují, že TravelMate 5720 představuje ideální řešení pro mobilní profesionální uživatele, kteří potřebují plně vybavený notebook jako náhradu stolního počítače s veškerými přednostmi, jež nabízí modularita, zabezpečení a komplexní připojitelnost.

TravelMate 7720
Řada notebooků TravelMate 7720 je vybavena 17” barevným TFT LCD displejem a tím vychází vstříc rostoucí poptávce po větších displejích u notebooků s různými stupni výbavy a různou konfigurací. Notebooky TravelMate 7720 jsou dodávány s procesory Intel® Core™ 2 Duo s frekvencí až 2,4 GHz, novým čipsetem Intel GM965 Express a 800MHz hlavní sběrnicí. Profesionální uživatelé, kteří potřebují jednoduše volit různé způsoby komunikace, ocení nový notebook řady TravelMate 7720 jako vítaného spolupracovníka, protože může nabídnout komplexní možnosti připojení včetně WLAN (čipset pro síťové připojení Intel PRO/Wireless 3945ABG), WPAN s vestavěným modulem Bluetooth 2.0 (u vybraných modelů), karty Gigabit Ethernet pro připojení k lokální síti a standardního připojení prostřednictvím vestavěného modemu.

Notebooky řady TravelMate jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows Vista Business, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Basic nebo Windows XP Professional Edition. Předinstalovaný software zahrnuje rovněž Acer Empowering Technology, Acer GridVista, Acer Video Conference Manager, Microsoft Office Ready 2007, Adobe Reader, CyberLink Power DVD, NTI CD-Maker a Norton Internet Security.

Vybrané řady jsou již dostupné na českém trhu. Zbývající budou uvedeny do prodeje v nejbližším období.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně dvouletá mail-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.

Tiskové zprávy

Diskuse