Computex 2007: ASUS Eee PC

13. 6. 2007 13:24    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, předvedl na výstavě Computex 2007 prostřednictvím svého generálního ředitele Jonneyho Shiha “nejjednodušší PC na světě” – Eee PC. Stalo se tak na pozvání Seana Maloneyho, výkonného viceprezidenta společnosti Intel. Poskytovat vysokou kvalitu a inovativní 3C řešení po celém světě bylo vždy vizí a cílem ASUSu a Eee PC ztělesňuje důmyslnost a neotřesitelnost, která posouvá ASUS ve vyhledávání nových trendů pro další expanzi na trzích.

Computex 2007: ASUS Eee PC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Eee PC – Název k zapamatování
Název Eee PC podle Shiha zahrnuje 3 „jednoduché“ koncepce: „jednoduchý k učení, jednoduchý k hraní a jednoduchý pro práci.“ Shih také uvedl, že přitom, jak ASUS stále posouvá hranice technických možností, je stejně tak i odborníkem, co se týče marketinkových názvů. “Všichni znáte Wii, nyní je zde Eee,” řekl s narážkou na populární herní konzoli Nintendo Wii, která dokonce i začátečníkům umožňuje jít a během několika minut začít hrát.

Přemostění mezer v marketinku
Maloney popsal Eee PC jako "skvělý doplněk" k ostatním produktům ASUS, což je ve shodě s marketinkovým směrem společnosti Intel “World Ahead“ (Svět kupředu), zaměřeným na poskytování šance mít vlastní PC každému. "Lidem to přinese šanci přístupu k internetu a sdílení možností 21. století," dodal Maloney s odkazem na možnosti propojování dalších a dalších uživatelů a půl miliardy lidí, kteří jsou stále bez počítače.

"Opravdu doufáme, že je ve světě mnohem více lidí, kteří hledají velmi jednoduchá PC s nízkou cenou," uvedl Shih a zdůraznil, že cenově dostupná PC navržené jak pro mladé, tak pro starší uživatele, by opravdu mohlo rozšířit trh – možná o další miliardu dolarů.

Inovace pro ideální přenositelnost
Během krátkého proslovu spojeného s praktickou demonstrací držel Shih v jedné dlani malý notebook a předváděl některé klíčové funkce Eee PC. Pozornost si zaslouží jeho 2GB SSD paměť typu flash, rychlý start systému během 15 sekund a poskytování excelentního mobilního zážitku z internetu se snadným připojením, stejně jako umožnění videohovorů přes VoIP. S hmotností lehounkých 0, 89 kg nabízí Eee PC bezdrátovou svobodu s kompaktní mobilitou.

Stravitelná cena
Shih také uvedl, že ASUS plánuje dodávku jednotek v červenci nebo v srpnu s cílem prodeje 200 000 kusů tento rok – vše pod značkou ASUS. Mezi lapáním publika po dechu bylo odhaleno, že Eee PC přijde s extrémně konkurenceschopnou cenou kolem 199 USD za
7” jednotku a kolem 299 USD za 10” verzi.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti www.asus.com nebo http://cz.asus.com

Tiskové zprávy

Diskuse