Sony Ericsson K530i a GPS modul HGE-100

18. 6. 2007 20:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový telefon Sony Ericsson K530i a GPS modul HGE-100: kombinace, se kterou se uživatel neztratí

Sony Ericsson K530i a GPS modul HGE-100

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Sony Ericsson dnes představila nový model K530i, svůj zatím cenově nejdostupnější telefon s podporou sítí třetí generace. 14 mm tenký přístroj klasické konstrukce umožňuje rychlé prohlížení internetových stránek, podporuje videohovory a je vybaven dvoumegapixelovým fotoaparátem. Je v něm předinstalována aplikace na předpověď počasí a spolu s novým GPS modulem HGE-100 tak představuje ideálního společníka na cesty. HGE-100 je přijímačem GPS signálu zabudovaným v klasickém stereo handsfree. Funguje zároveň jako dálkové ovládání hudebního přehrávače telefonu.

Mobilní telefon Sony Ericsson K530i
Model K530i disponuje integrovaným dvoumegapixelovým fotoaparátem. Sdílení pořízených fotografií je možné prostřednictvím technologie Bluetooth™, obrázkového blogování, MMS či e-mailu. Uživatel v telefonu najde i FM rádio a hudební přehrávač. Ten je vybaven funkcí pro rozpoznávání hudby TrackID™ známou z Walkman mobilů Sony Ericsson. Předinstalovaná aplikace Weather Access zdarma informuje uživatele o předpovědi počasí na následující tři dny.

Kromě zábavních funkcí je přístroj K530i i dobrým pracovním nástrojem. Podpora push e-mail klientů zajišťuje stálou konektivitu uživatele s jeho e-mailovou schránkou. Bezproblémové stahování i objemnějších příloh a prohlížení internetových stránek umožňuje podpora sítí třetí generace.

Ve spojení s novým GPS modulem HGE-100 představuje telefon K530i ideálního společníka na cesty i sportovní aktivity. Tato kombinace totiž kromě GPS navigace, která nasměruje uživatele správným směrem při cestování autem, pěšky nebo na kole, poslouží i aktivním uživatelům jako fitness trenér. Zařízení totiž společně dokáží zaznamenávat rychlost a vzdálenost pohybu a posléze poskytnout jeho vizuální rozbor.

Sony Ericsson K530i bude uveden na trh v průběhu třetího čtvrtletí tohoto roku, a to ve stříbrném barevném provedení.

GPS přijímač Sony Ericsson HGE-100
HGE-100 je prvním přijímačem GPS signálu zabudovaným ve stereo sluchátkách s dálkovým ovládáním. Uživatel si HGE-100 připojí k telefonu pouze tehdy, když jej potřebuje – ať již pro vyřizování hovorů a poslech hudby nebo po jeho přepnutí do GPS módu pro nalezení správné cesty.
GPS přijímač HGE-100 je vybaven integrovanou navigací. Uživatel si může zvolit mezi hlasovým nebo textovým navigováním. Zařízení dokáže ukládat navštívená místa, takže v případě návratu není nutné znovu zadávat všechny potřebné informace. Uložená místa lze prohledávat podle adresy, jména, společnosti i zájmového bodu.
Majitel HGE-100 jej může rovněž využít jako svého osobního trenéra. Předinstalovaná aplikace Tracker dokáže zaznamenávat rychlost, vzdálenost, trasu i spálené kalorie. Uložená data lze dále analyzovat a sledovat tak jejich postupný vývoj.
Sony Ericsson HGE-100 je možné použít i jako dálkové ovládání hudebního přehrávače telefonu. Pokud uživateli nebudou vyhovovat dodávaná sluchátka, může je díky 3,5 mm jack konektoru vyměnit za svá oblíbená.
GPS přijímač Sony Ericsson HGE-100 je kompatibilní s většinou současných mobilních telefonů Sony Ericsson včetně populárního modelu K800i Cyber-shot™. Na trh bude uveden v průběhu třetího čtvrtletí tohoto roku.

Sony Ericsson K530i a HGE-100 – charakteristiky:
Klíčové vlastnosti K530i:
2Mpx fotoaparát
2.5x digitální zoom
Obrázkové blogování
Nahrávání videa
Bluetooth ™ stereo (A2DP)
Přehrávač médií
Vyzváněcí melodie
PlayNow™
TrackID™
Čtečka RSS
Internetový prohlížeč Acces NetFront™
Polyfonní vyzvánění
Hlasitý odposlech
Vibrační vyzvánění
Videohovory
E-mail
MMS, SMS
Funkce prediktivní vkládání textu (T9)
Nahrávání zvuku
Obrázkové tapety
Animované tapety
3D hry
Java
FM rádio
Video streaming
Přehrávání videa
Budík
Kalkulačka
Kalendář
Flight mód
Poznámky
Telefonní seznam
Upomínky
Časovač
Technologie Bluetooth™
Modem
Synchronizace
USB mass storage
Podpora USB

V balení:
Stereo headset
USB kabel (DCU-61)
PC software Disc2Phone
Baterie (BST-33)
Nabíječka (CST-60)
Návod

Dostupné příslušenství:
Stolní stojánek CDS-65
Bluetooth™ headset HBH-PV705
Automobilová handsfree sada HCB-120

Rozměry: 102 x 46 x 14 mm
Hmotnost: 92 gramů
Barva: stříbrná
Displej: 2“ TFT displej 220 x 176 pixelů s 262 tisíci barev
Paměť telefonu: až 16MB
Podpora paměťových karet Memory Stick Micro™ (M2™)
UMTS 2100
GMS/GPRS 900/1800/1900
Doba hovoru: GMS/UMTS až 9 hodin/ až 3 hodiny
Pohotovostní režim: GSM/UMTS až 395 hodin/až 395 hodin

HGE-100
Navigační řešení
Sportovní aplikace Tracker
Auto navigace
Stereo handsfree

V balení:
GPS přijímač HGE-100
Stereo headset
Návod

Paametry:
Rozměry dálkového ovladače: 61 x 28 mm
Hmotnost: 47,6 gramů
Barva: černá a stříbrná
Klávesy: plnohodnotné dálkové ovládání + volba GPS
Sluchátka do uší

Kompatibilní s mobilními telefony s podporou Java, které byly uvedeny po modelu K800i včetně. Kompletní kompatibilita je uvedena na internetových stránkách www.sonyericsson.cz

Tiskové zprávy

Diskuse