Sony Ericsson W910i a W960i - Walkman mobil

18. 6. 2007 22:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Sony Ericsson dnes představila dva nové Walkman mobily. Model W910i s vysouvací konstrukcí nabízí kromě podpory HSDPA a EDGE pro vysokorychlostní přístup na internet také unikátní funkci ovládání hudebního přehrávače a hraní her razantním pohybem přístroje. Pro ukládání hudby i dalších dat je v balení přibalena 1GB paměťová karta. Druhý dnes představený Walkman mobil, přístroj W960i, disponuje 8GB interní pamětí, 2,6 palcovým dotykovým displejem, 3,2Mpx fotoaparátem s automatickým zaostřováním a rychlým přístupem na internet přes sítě třetí generace nebo Wi-Fi. Součástí balení telefonu jsou navíc dvoje sluchátka včetně nového bezdrátového headsetu HBH-DS200.

Sony Ericsson W910i a W960i -  Walkman mobil

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Elegantně zpracovaný slider je vybaven unikátní funkcí Shake control. Ta umožňuje rychlé ovládání hudebního přehrávače bez použití tlačítek –pouhým pohybem přístroje. Trhnutím telefonu dopředu nebo dozadu je možné přecházet mezi jednotlivými písněmi nebo si zvolit přehrávání náhodně vybraných skladeb. Stejným způsobem lze přístroj ovládat i při hraní her.
Další novou funkcí v modelu W910i je SensMe™, alternativa ke klasické volbě přehrávání podle interpreta nebo alba. SensMe™ sestaví seznam přehrávaných skladeb podle jejich tempa a stylu a umožní tak uživateli poslouchat hudbu odpovídající jeho aktuální náladě. Výběr je jednoduchý – všechny skladby uložené v telefonu se zobrazí na displeji jako body matice seřazené vodorovně a svisle podle jejich vlastností. Stačí pouze zvolit vhodnou skupinu písní.
W910i je vybaven novým správcem médií, se kterým je snazší přístup jak k hudebním souborům, tak k videím nebo podcastům uloženým v telefonu. Nový správce médií je rovněž přibalen na CD jako software pro PC a zajišťuje snadnou správu, vyhledávání, konverzi a přenos multimediálních souborů do telefonu.
Pro poslech hudby nabízí model W910i FM rádio s RDS a hudební přehrávač Walkman 3.0, který podporuje oblíbenou funkci rozpoznávání hudby TrackID™. Ta snadno identifikuje interpreta i název přehrávané skladby. W910i podporuje rychlé datové přenosy HSDPA a EDGE. Přístroj tak zajišťuje plynulé prohlížení internetových stránek, rychlé stahování objemných e-mailů i multimediálních souborů.

K Walkman mobilu W910i si uživatel může pořídit řadu příslušenství pro širší možnosti při poslechu hudby. Mezi to patří například bezdrátový hudební přijímač MBR-100 nebo přenosný audio systém MDS-65.
Čtyřpásmový Walkman mobil Sony Ericsson W910i bude uveden na trh v průběhu čtvrtého čtvrtletí tohoto roku, a to v červeném a černém barevném provedení.

Designově čistý Walkman mobil W960i je vybaven 8GB pamětí, která umožňuje uložení až 8 000 skladeb*. Správa uložených písní je velmi snadná. Přenos až 1 GB dat z PC do telefonu zabere méně než 3 minuty. Přístroj je vybaven FM rádiem s RDS a na jedno nabití vydrží přehrávat hudbu až 25 hodin.
Součástí W960i je 3,2megapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním. Sdílení pořízených fotografií je možné s pomocí e-mailu, zasláním na blog nebo jednoduše prostřednictvím technologie Bluetooth™ či MMS.
2,6 palců velký dotykový displej je ideální jak pro prohlížení internetových stránek, tak i pro sledování videa. Rychlé připojení k internetu umožňují sítě UMTS nebo Wi-Fi. Telefon podporuje přehrávání videa rychlostí 30 fps, která odpovídá TV kvalitě. Jednoduché vyhledání požadovaných multimediálních souborů usnadňuje nový správce médií.

Walkman mobil W960i je podobně jako model W910i vybaven oblíbenou funkcí rozpoznávání hudby TrackID™. Její funkčnost je v těchto telefonech rozšířena a uživatel tak může získat ještě detailnější informace o požadované skladbě. Navíc byla integrována i možnost textového vyhledávání.

Balení telefonu W960i obsahuje dvoje stylová sluchátka. Nový BluetoothTM headset HBH-DS200 umožňuje stereofonní bezdrátový poslech hudby s vysokou kvalitou zvuku a ve spojení s telefonem slouží i pro plnohodnotné vyřizování hovorů. Druhými přiloženými sluchátky je Stereo handsfree HPM-70.

Vhodným příslušenstvím, které si může uživatel pořídit pro případ, že by se chtěl podělit o uloženou hudbu, je bezdrátový hudební přijímač MBR-100. Ten se jednoduše propojí s domácí stereo soustavou a přes Bluetooth přenese písně z telefonu do reproduktorů hi-fi věže.

Walkman mobil Sony Ericsson W960i bude uveden na trh v průběhu čtvrtého čtvrtletí tohoto roku, a to a černém barevném provedení.

*Závislé na přednastaveném obsahu telefonu. Počet skladeb založen na předpokladu použití formátu eAAC+.

Tiskové zprávy

Diskuse