Siemens: geografický informační systém pro NATO

19. 6. 2007 13:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Siemens Enterprise Communications v Belgii povede důležitý projekt na dodávku nového geografického informačního systému (GIS) pro Severoatlantickou alianci.

Nové GIS řešení zajistí personálu NATO nepřetržitou dostupnost těch nejkvalitnějších geoprostorových dat a možnost jejich propojení s dalšími druhy informací (logistická data atd.). Servisně-orientovaná architektura (SOA) Siemens vytvoří technologickou platformu pro slučování dat, která dohromady vytvoří jednotný obraz situace.

Společnost Siemens bude zodpovědná za řízení projektu a integraci jednotlivých komponent systému, včetně špičkového GIS softwaru americké firmy ESRI, databázové technologie Oracle a hardwaru (servery, pracovní stanice, záložní systémy a úložiště dat, aktivní prvky LAN, skenery, tiskárny, plottery atd.).

Tento projekt jasně potvrzuje ambice Siemens Enterprise Communications na poli systémové integrace a služeb informačních a komunikačních technologií (ICT).