Compex WodaPlug2 - LAN po elektrickém rozvodu

19. 6. 2007 13:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Tomorrow systems s.r.o. uvádí na český trh nový model osvědčeného zařízení pro přenos dat WodaPlug2 a novou řadu přístupových bodů Compex.

Compex WodaPlug2 - LAN po elektrickém rozvodu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novinky u WodaPlug – 85M WiFi-G Extender - větší dosah a rychlost sítě po el. zásuvkách – technologie HomePlug 1.0
WodaSign, výrobce produktů pro přenos dat po elektrickém rozvodu uvedl na trh nové zařízení WodaPlug2 85M WiFi-G Extender, který spojuje do jednoho zařízení technologie bezdrátové sítě WiFi a přenosu dat po rozvodu střídavého napětí (Powerline) dle specifikace HomePlug 1.0. Jedná se o plnohodnotný WiFi access point 802.11b/g s podporou AP/client/WDS módů, který podporuje prostřednictvím napájecího kabelu technologii Homeplug 1.0 85 Mbps.
U samotných homeplug adaptérů firma WodaSign uvádí novou generaci svých ethernetových adaptérů pro rozvod počítačové sítě po elektrických zásuvkách. Adaptéry WodaPlug2 85Mbps mají vyšší reálnou propustnost dat a lepší dosah pokrytí. Samozřejmostí u obou zařízení je zpětná kompatibilita se staršími 14 Mbps homeplugy. Bližší informace na www.wodaplug.com.

Doporučená koncová cena adaptérů WodaPlug2 85Mbps (balení 2ks) je 2490,- Kč bez DPH
Doporučená koncová cena Wodaplug2 85M WiFi-G Extenderu je 2690,- Kč bez DPH

Nová řada přístupových bodů Compex - WP54 serie
Jedná se o WiFi přístupové body pro pásmo 2,4 GHz a 5 GHz s Linuxovým jádrem, jako řešení vše v jednom podporuje 7 operačních modů včetně routovacích a obsahuje POE extraktor (dle 802.3af).

Tato AP se vyznačují spoustou pokročilých funkcí, stabilitou a speciální podpora pro outdoor long range nasazení - modulace pro spoje na dlouhé vzdálenosti (uživatelská reference i na spoj na 17 km).

Tato řada je nástupce legendárního modelu WPE54(A)G. Jedná se o jedny z nejprodávanějších přístupových bodů pro pásmo 5 GHz, které jsou CE certifikovány pro legální použití v ČR včetně TPC a DSF a jejich funkčnost, kompatibilita a pokročilé funkce byly ověřeny tisícovkami uživatelů. Tisíce kusů jsou úspěšně nasazeny i v sítích největších ISP u nás.

Mezi výrobky této řady patří několik verzí včetně speciálních s outdoorovými šasí, které jsou založeny na osvědčeném RouterBoardu s procesorem ADM 5120, 4 MB flash a 16 MB paměť, obsahuje dva porty RJ45 a jeden miniPCI slot do kterého jsou variabilně použity miniPCi karty s Atheros čipsety, podporuje i highpower 23 dB karty.

K zařízení jsou dostupné dvě řady originálního firmware - řada 1,5x "single SSID" zaručující zpětnou kompatibilitu s WPE54AG v PtP a PtMP modech a firmware řady 3.x "multiSSID" (můžete vytvořit až 4 různá SSID na jednom AP a oddělit je do VLAN) s vylepšenou technologií pro PtP/PtMP spoje a funkcemi dle 802.11h.
Nová verze zařízení 6E navíc podporuje alternativní linuxové OS jako např. OpenWRT, Ikarus OS, WILIBOX a další.

Doporučená koncová cena WP54G je 1999,- Kč bez DPH
Doporučená koncová cena WP54AG je 2999,- Kč bez DPH
Doporučená koncová cena WPP54AG je 4999,- Kč bez DPH

Compex se otevřel pro open WRT a další linuxové OS
Produkty Compex řady WP54G/AG a WPP54G/AG podporují kromě svých proprietálních firmwarů nově alternativní linuxové OS jako např. OpenWRT, Ikarus OS, WILIBOX a další. Výhodou této novinky je možnost provozovat alternativní OS na značkových a tisíci instalacemi prověřených zařízeních. Více na www.cpx.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse