Telefónica O2 Europe - změny managementu

21. 6. 2007 15:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefónica O2 Europe plc dnes oznámila několik změn ve složení svého představenstva. Jaime Smith byl jmenován generálním ředitelem společnosti O2 Germany, kde nahradí Rudiho Gr\xF6gera. Jeho nástupcem na pozici generálního ředitele Telefónica O2 Czech Republic je Salvador Anglada, dosavadní viceprezident pro rezidentní zákazníky Telefónica O2 Czech Republic. Ve svých nových rolích budou Jaime Smith i Salvador Anglada přímo zodpovídat Peterovi Erskinovi, předsedovi představenstva a generálnímu řediteli skupiny Telefónica O2 Europe. Zároveň budou členy představenstva společnosti. Rudi Gr\xF6ger se stane předsedou nově vzniklé dozorčí rady O2 Germany.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Při oznamování změn Peter Erskine uvedl: " Je mi potěšením jmenovat Jaime Smithe na klíčovou pozici generálního ředitele O2 Germany, kde bude významnou posilou. Během svého působení v čele Telefónica O2 Czech Republic Jaime vedl spojení a transformaci největšího fixního a největšího mobilního operátora v zemi do jediné firmy a změnu jejich finanční výkonnosti."

"Pod jeho vedením se Telefónica O2 Czech Republic stala lídrem v poskytování plně konvergovaných fixních a mobilních služeb v Evropě. V průběhu uplynulého roku společnost úspěšně představila televizi po pevné lince a další novinky na platformě vysokorychlostního internetu, včetně řady inovativních hlasových i datových služeb pro uživatele mobilu. Tyto zkušenosti jsou pro O2 Germany velice cenné, obzvláště v období, kdy vstupuje do další fáze svého růstu na vysoce konkurenčním trhu, kde v průběhu tohoto léta uvede balíčky mobilního a pevného vysokorychlostního internetu. Německo je největším evropským trhem a já věřím, že pod Jaimeho vedením zde O2 dosáhne silné pozice a naplno využije všech svých možností."
Peter Erskine pokračoval: "Salvador Anglada, který v uplynulých dvou letech úzce spolupracoval s Jaime Smithem na spojení firem a jejich transformaci, je ideální osobou pro vedení společnosti v další fázi jejího rozvoje.Salvador může stavět na bohatých profesních zkušenostech jak z oblasti IT tak telekomunikací. Jeho odborné znalosti spolu s rozsáhlou praxí v oblasti prodeje a marketingu, budou enormním přínosem pro Telefónica O2 Czech Republic, která bude dále stavět na své současné silné výkonnosti.

Tiskové zprávy

Diskuse